Mimarlık öğrencisiyim Revit mi Autocad Mi Yoksa Hangi Programları Öğrenmeliyim?

sedefulu

80+
Reaksiyon skoru
2
Selam millet, mimarlık 3. sınıfım ama şimdiden bir korku sardı beni. Okulda hep teori görüyoruz tasarım falan diyorlar ama piyasada işler nasıl hiç bilmiyorum sanki hiçbir şey öğrenmiyorum gibi geliyor.

Mezun olunca nasıl iş bulacağız, hangi programları bilmek lazım? Revit mi öğrensem yoksa AutoCAD yeter mi? Sektörde olanlar bir el atsa keşke, eğitim çok yetersiz geliyor bana kendimi nasıl geliştirebilirim kurs falan öneriniz varsa o da yardımcı olur İstanbul olursa çok güzel olur?

selam, 3. sınıfta o koca bi hiçlik hissinin gelmesi çok normal panik yapma hepimiz yaşadık onu :) okulda sana sürekli konsept, sanat tarihi falan kasarlar ama mezun olup ofise girdiğinde patron senin konsept tasarımına pek bakmaz, direk "şu revit modelinden kesitleri al metrajları dök" derler.

autocad meselesi ise artık temel okuryazarlık gibi bişey. autocad mimarlığın word'ü excel'i oldu diyebiliriz, bilmeyeni dövüyolar ama sadece onu biliyosun diye de kimse sana iş vermez. piyasada tutunmak için kesinlikle revit (BIM mantığı) ve yanına da görselleştirme için lumion veya d5 render falan koyman lazım.

kurs konusunda da sadece ekranda bu çizgi buradan çekilir diye komut gösteren yerlere gitme paran çöp olur. bizim ofise başvuran bikaç yeni mezun/stajyer arkadaş üçüncü binyıl akademiden eğitim almıştı ordan aklımda kalmış. çocuklara direk sıfırdan proje modelledip portfolyo hazırlatmışlar, baya ofis ortamı gibi iş emriyle proje çözmüşler yani. istanbuldaysan böyle direk günün sonunda eline portfolyo verecek yerleri bi araştır derim.

bu arada okulda hiç revit arayüzüne falan girdiniz mi yoksa programlar konusunda tamamen sıfır mısın şu an?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,341
Üyeler
194,339
Son üye
F.unlu
Geri