memreheybet
80+
- Reaksiyon skoru
- 11
Vbox üzerinden clı ubuntu öğreniyorum. kariyerimi linux üzerine inşaa etmek istiyorum. gelişim için önerebileceğiniz proje fikirleri varmı. her türlü tavsiyeye de açığım.
https://youtube.com/@yusufipk?si=j04FxoPRSAqO6fUe bu kanala bakVbox üzerinden clı ubuntu öğreniyorum. kariyerimi linux üzerine inşaa etmek istiyorum. gelişim için önerebileceğiniz proje fikirleri varmı. her türlü tavsiyeye de açığım.
Kankam ilk olarak hangi tabanı seçmen gerekiyor ona karar ver genelde yöneleceğiniz alana karşı buna karar verilirVbox üzerinden clı ubuntu öğreniyorum. kariyerimi linux üzerine inşaa etmek istiyorum. gelişim için önerebileceğiniz proje fikirleri varmı. her türlü tavsiyeye de açığım
Bilmediğiniz komutları girmeyin özellikle bazı redditteki troller bu kitleye çok yöneliyor herzaman güvenilir bir kaynaktan öğrenin yusuf ipek bu konuda çok iyi örnek ben arch linux'u onun sayesinde kurdum ve öğrendim arch linuxu kurarken linuxun nasıl çalışcagını öğrenebilirsiniz lfs (Linux From Stratch) diye proje var ordan kendi distronuzu nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz ve githubtaki projeleri değerlemeyi öğrenin ilk önce basit komutlarla sonra o kıdemeyi yavaş yavaş artırın ben şuan hala öğrenme aşamasındayım ama ben böyle ögrendim en sonunda lfs projesine girişeceğim. Umarım yardımcı olabilmişimdirVbox üzerinden clı ubuntu öğreniyorum. kariyerimi linux üzerine inşaa etmek istiyorum. gelişim için önerebileceğiniz proje fikirleri varmı. her türlü tavsiyeye de açığım.
hocam temel linuxu (kullanıcı yöntimi disk yönetimi ağ komutlarını portları vs) öğrendikten sonra devops-docker kısmını öğrenmek istiyortum.Kankam ilk olarak hangi tabanı seçmen gerekiyor ona karar ver genelde yöneleceğiniz alana karşı buna karar verilir
Linux sadece bir araç linux üzerine kariyer inşası olmaz (linux geliştiricisi olucaksanız o zaman farklı bir durum söz konusu) örnek olarak bulut bilişime yönelirsiniz debian/rhel dağıtımlarını araç olarak öğrenip kullanırsınız
teşekkur ederimBilmediğiniz komutları girmeyin özellikle bazı redditteki troller bu kitleye çok yöneliyor herzaman güvenilir bir kaynaktan öğrenin yusuf ipek bu konuda çok iyi örnek ben arch linux'u onun sayesinde kurdum ve öğrendim arch linuxu kurarken linuxun nasıl çalışcagını öğrenebilirsiniz lfs (Linux From Stratch) diye proje var ordan kendi distronuzu nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz ve githubtaki projeleri değerlemeyi öğrenin ilk önce basit komutlarla sonra o kıdemeyi yavaş yavaş artırın ben şuan hala öğrenme aşamasındayım ama ben böyle ögrendim en sonunda lfs projesine girişeceğim. Umarım yardımcı olabilmişimdir(düzenleme: ne olur ne olmaz unix öğrenin freebsd vesaire ilerde yardımı dokunabilir)
taylan özgür bildik'in yapmış oldugu bir site var attığınız siteye benziyor ben oradan takip etmeye başladım udemyde kursuda var oradan da takip ediyorum. attığınız kaynağada bakarım. teşekkür ederim![]()
Linux Journey: Learn Linux with Free Linux Tutorial & Course
Learn Linux with free tutorial and beginner-friendly courses. Explore Linux basics, essential Linux commands, and practical skills for mastering Linux step by step. Linux Journey is now part of LabEx.labex.io
Az bi şey şuna baktım harika kaynak da ücretsiz versiyonu kısıtlıydı sanırım