Başlangıç Telsizi, Uv-k6, Td-h3 Plus, K5 Plus, Uv9r, Uv82 den Hangisini Almalı?

Reaksiyon skoru
1
Öncelikle herkese selamlar. Amatör telsizci olmaya hazırlanıyorum ve 5 telsiz arasında kaldım. Kullanan arkadaşlar fikir belirtirlerse çok sevinirim.

Quansheng UV-K6

Genellikle tavsiye ediliyor, kolay modlanabilir.

TIDRADIO TD-H3 Plus

Bluetooth(telefonda dinleme, programlama ve kablosuz ptt), yüksek işlemci kapasitesi, menzil ve emisyon filtresi(harmonic) konusunda çok övülüyor, hava bandı(AM), SMS Mesaj Özelliği, Spektrum (Channel Scope) – Boş ve yoğun kanalları hızlı görme, NOAA hava durumu kanalları vs. Fakat Aksesuar bulması zor.

Baofeng K5 Plus

10 watt'a kadar çıkış gücü, hava bandı(AM).

Baofeng UV9R

Su geçirmez.

Baofeng UV-82

Anlatmaya gerek var mı? 😁

Bir süredir arı gibi araştırıyor ve sınava hazırlanıyorum ve telsiz konusu midemi bulandırmaya başladı çünkü telefon alır gibi karşılaştırma yapamıyorsunuz. Şu anda gönlümden geçen TD-H3 ve K5 plus ama genelde duyduğum insanlar hep Quansheng tavsiye ediyorlar. TD-H3 harmonic konusunda daha başarılı mesela. Doğru antenle 76 milden röleye net bir şekilde bağlanan insanlar var ve ham, gmrs ve kilitsiz 3 mod ile de açabiliyorsunuz.
Bu modeller arasından hangisini tavsiye edersiniz ya da farklı bir model daha mı iyi olur aydınlatırsanız beni uykusuz gecelerden kurtarırsınız. Şimdiden teşekkürler.

TA2EMJ 73

Ben 1,5 senedir UV-K6 kullanıyorum, arkadaşlarımda 2 tane daha kullanan var. Memnunuz gayet. Henüz modlamadık, uğraşamadık. Aslında facebook gruplarında hazır modlar var direkt indirip kurması var ancak yapmadık. Menüleri vs. modlayınca daha güzel görünüyor, ama biz modlamadan da gayet güzel kullanabiliyoruz.

Boafeng kullanan da bir arkadaşım var o da memnun ama o alırken UV-K6 çıkmamıştı sanırım daha piyasaya, çıktığı zaman alsa o da UV-K6 alırdı sanırım.

TA2EMJ 73

Ben 1,5 senedir UV-K6 kullanıyorum, arkadaşlarımda 2 tane daha kullanan var. Memnunuz gayet. Henüz modlamadık, uğraşamadık. Aslında facebook gruplarında hazır modlar var direkt indirip kurması var ancak yapmadık. Menüleri vs. modlayınca daha güzel görünüyor, ama biz modlamadan da gayet güzel kullanabiliyoruz.

Boafeng kullanan da bir arkadaşım var o da memnun ama o alırken UV-K6 çıkmamıştı sanırım daha piyasaya, çıktığı zaman alsa o da UV-K6 alırdı sanırım.
Menü görünümü dışında modlamanın başka bir avantajı var mı?

Geri