DDR4 sistem toplamak istiyorum – İşlemci + Anakart + PSU önerisi

Tekrardan selamlar,

Bir arkadaşımdan Gigabyte B450M H anakart + Ryzen 5 5600X işlemci birlikte satın almayı düşünüyorum. İkinci el olarak alacağım.
Bu iki parça için sizce makul ikinci el teklif ne olmalı? (ikisi birlikte alınacak)

Konuda belirttigim elimde bulunan RAM ile bu anakart uyumsuzluk yaşar mı?
SSD olarakta bu var: 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD

Son olarak sistemi kademeli topluyorum:
  • Geriye PSU ve islemci sogutucusu kalıyor.
  • Ekran kartı olarak da GT 1030 buldum, geçici olarak sistemi ayağa kaldırmak için kullanmayı düşünüyorum
Genel olarak bu sistem mantıklı mı, özellikle anakart + işlemci kombinasyonu için yorumlarınızı merak ediyorum.

Akakçe linkleri:
Gigabyte B450M H anakart --> sacma sekilde 17k gösteriyor :/
Ryzen 5 5600X işlemci --> 6789 TL

Sahibinden en ucuz:
Gigabyte B450M H anakart --> 1650-2000 TL
Ryzen 5 5600X işlemci --> 5000 TL

donanımsal bakımdan herhangi bir uyuşmazlık ile karşılaşmassın
işlemci 4.5 anakart 1800 1900 arası makul fiyatlıdır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama o 1030 çok kafanı ağrıtır düzgün oyun oyniyamassın bari rx 570 veya 580 falan bulmaya çalış

donanımsal bakımdan herhangi bir uyuşmazlık ile karşılaşmassın
işlemci 4.5 anakart 1800 1900 arası makul fiyatlıdır

ama o 1030 çok kafanı ağrıtır düzgün oyun oyniyamassın bari rx 570 veya 580 falan bulmaya çalış
hocam 1030 bedava bi yerden gelecek sadece sistem acilsin yeterli simdilik oyun icin sonra maddi durumu toparlayinca ekran karti alacam

Anakart ile işlemciyi aldım, PSU ne önerirsiniz ucuz olması için şimdilik uzay montaj kullanayım diyorum, ilerde 16 GB 5060 TI veya 5070 ekran kartı almayı düşünüyorum ona göre öneri yaparsanız sevinirim.

Anakart ve işlemciyi aldın mı ? Tam da sana teklif getirmiştim. A620m e anakartla ryzen 8600g işlemci vardı elimde kullanmıyordum. Üstelik elimde 750watt 80+ bronze segotep 0 bir kere bile kullanılmamış psu da var. Hepsine orta yol yapardık.

Anakart ve işlemciyi aldın mı ? Tam da sana teklif getirmiştim. A620m e anakartla ryzen 8600g işlemci vardı elimde kullanmıyordum. Üstelik elimde 750watt 80+ bronze segotep 0 bir kere bile kullanılmamış psu da var. Hepsine orta yol yapardık.
İşlemcinin kendi fanında var kullanılmamış. Ben lian li galahad la soğutttum hep . Lol valo oynuyordum

Ssd’n varmış zaten bi tane 8gb ram taksan uçuşa geçerdi sistem. Üzüldüm . Yine aklında olursa yaz temiz ürünler .

İşlemcinin kendi fanında var kullanılmamış. Ben lian li galahad la soğutttum hep . Lol valo oynuyordum
aldım hocam sizin önerdiğiniz ddr5 sistem değil mi?

aldım hocam sizin önerdiğiniz ddr5 sistem değil mi?
Evet ddr5 elimde hazır vardı kenarda boşta duruyor. Bende 5080 ve 9070 ve 6650 xt sistem var. Bi de bu apu sistem vardı . Bu apu sistem duruyordu kenarda. Anakartı işlemcisi psusu(sıfır) 12’e verirdim.bi tane 8gb ram alsan ddr5 uyguna toplamda 16-17’e (ramler pahalı maalesef) hadi işlemci soğutucu ve kasa da alsam birer k onlara desen max19-20’e am5 8600g li sistem uzun süre ekran kartsız götürürdü bu seni . İşlemcide zaten amd radeon 760m dahili ekran kartı var. Nvdia da gtx1650’e falan denk geliyor. Ama yeni nesil bi işlemci olduğu in yazılım desteği falan var

arkadaşın attığı linkte 8500gli apu sisteme 30k fiyat yazmışlar bence hiç gerek yok.

Son düzenleme:
Evet ddr5 elimde hazır vardı kenarda boşta duruyor. Bende 5080 ve 9070 ve 6650 xt sistem var. Bi de bu apu sistem vardı . Bu apu sistem duruyordu kenarda. Anakartı işlemcisi psusu(sıfır) 12’e verirdim.bi tane 8gb ram alsan ddr5 uyguna toplamda 16-17’e (ramler pahalı maalesef) uzun süre ekran kartsız götürürdü bu seni . İşlemcide zaten amd radeon 760m dahili ekran kartı var. Nvdia da gtx1650’e falan denk geliyor. Ama yeni nesil bi işlemci olduğu in yazılım desteği falan var

arkadaşın attığı linkte 8500gli apu sisteme 30k fiyat yazmışlar bence hiç gerek yok.
nasip kısmet hocam :(

Tekrardan selamlar,

Bir arkadaşımdan Gigabyte B450M H anakart + Ryzen 5 5600X işlemci birlikte satın almayı düşünüyorum. İkinci el olarak alacağım.
Bu iki parça için sizce makul ikinci el teklif ne olmalı? (ikisi birlikte alınacak)

Konuda belirttigim elimde bulunan RAM ile bu anakart uyumsuzluk yaşar mı?
SSD olarakta bu var: 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD

Son olarak sistemi kademeli topluyorum:
  • Geriye PSU ve islemci sogutucusu kalıyor.
  • Ekran kartı olarak da GT 1030 buldum, geçici olarak sistemi ayağa kaldırmak için kullanmayı düşünüyorum
Genel olarak bu sistem mantıklı mı, özellikle anakart + işlemci kombinasyonu için yorumlarınızı merak ediyorum.

Akakçe linkleri:
Gigabyte B450M H anakart --> sacma sekilde 17k gösteriyor :/
Ryzen 5 5600X işlemci --> 6789 TL

Sahibinden en ucuz:
Gigabyte B450M H anakart --> 1650-2000 TL
Ryzen 5 5600X işlemci --> 5000 TL
O fiyat bandında temiz B450 bulunursa güzel anakart mutlaka değerlendirin.

Fakat İstanbulda ikamet ediyorsanız A520 işinizi görürse aşağı ilan bırakıyorum kendi kartım & kendi ilanım AM5 geçişi 1 hafta olmadı.Param güvende ile uğraşacak bir meblağ olmadığı için uğraşamıyorum yakın çevrede iseniz işinizi görürse değerlendirirsiniz.

En azından garantili faturalı ürün sıfıra yakın kondisyonda.Forum kullanıcısına gitsin isterim.

İhtiyaç halinde DM atarsınız yarın dönüş yaparım yatıcam birazdan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,178
Üyeler
192,923
Son üye
Bysebar
Geri