İnceleme ATK Horizon IEM Kulaklık İnceleme

bastias

80+
Reaksiyon skoru
30
Selamlar arkadaşlar. Hakkında Türkçe bir inceleme görmediğim bu kulaklık için ufak çaplı bir inceleme yazmak istedim. Kulaklığımız ATK Horizon mikrofonlu ve Type-C olan modeli. Wraith üzerinden BBL maçına özel olan indirim koduyla 3400 TL yerine 2890 TL'ye alındı.

Kutu İçeriği ve Malzeme Kalitesi
WhatsApp Image 2026-04-27 at 12.09.05.webp
WhatsApp Image 2026-04-27 at 12.09.05 (6).webp
WhatsApp Image 2026-04-27 at 13.51.49.webp

Kutu içerisinden
  • Kulaklık​
  • Taşıma çantası​
  • 4 farklı renge ve özelliğe sahip eartip seti çıkıyor.​
Kulaklığın kasasının dış kısmı alaşım alüminyum iç kısmı ise plastik(sanırım). Görünüm olarak basit/ucuz gibi görünse de dokununca hissiyatı bence güzel. Özellikle bendeki gri modelinde iç kısmın biraz şeffaf olması hoşuma gitti. Gürültü engelleme konusunda kendi siyah eartipleri gayet başarılı. Eartipleri takması biraz zahmetli geldiği için diğerlerini henüz denemedim böyle kullanıyorum. Kulağım küçük olduğu için small eartiplerle daha rahat ettim. Diğer eartipleri de denedikten sonra onlar hakkında da buraya bir güncelleme geçerim. Daha önce alıp incelemesini yaptığım Kefine Klean'a göre çok daha konforlu çünkü daha hafif. Bu yönünü acayip beğendim. Kablosu biraz yumuşak olduğu için dolaşmaya müsait fakat yine de dolaşmıyor denecek kadar az dolaşıyor. Taşıma çantasının malzemesi ve dikişleri de gayet güzel. Ama çantada ağır bir fabrikasyon koku var artık kaynağı boya mıdır derisi midir orası hakkında bilgim yok.
Müzik Performansı
Müzik performansı hakkında hep olumsuz yorumlar gördüm. O yüzden daha önce almamıştım fakat indirime girince dayanamadım ve aldım. Bence gömerken hakkı yenmiş biraz. Default haliyle tatmin edici bir performansı yok ama kendi web driver'ından ChatGPT ile yaptığım EQ ayarlarını uygulayınca bence gayet güzel oldu. Ki bilgili birisi tarafından daha iyi bir EQ yapılabilir ben amatör sayılırım. Derinlik olarak Kefine Klean kadar değil tabi ama basslar konusunda ondan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Apple Music'in kayıpsız moduyla gayet de güzel performansı var. Ses düzeyini de yeterli buldum. Yüzde 20-30 arasında kullanıyorum ve yetiyor.
Oyun Performansı

FPS oyunlarında footstep ve diğer çevre sesleri konusunda çok başarılı. Kendi driverında bazı oyunlar için hazır EQ ayarları olsa da ben default halini footstep sesi konusunda daha çok beğendim. HyperX Cloud 3S Wirelesss ve Kefine Klean'a göre çok daha net duyuluyor oyunun sesleri. Aşağıya driver'ından bir ss bırakıyorum.

Ekran görüntüsü 2026-04-27 123421.webp

Mikrofon Performansı

Bu kulaklıkta en beğendiğim şey mikrofonu olabilir sanırım. AI gürültü engellemesi işini çok güzel yapıyor. Mikrofonun sesini biraz arttırınca ağza yaklaştırmaya gerek kalmadan karşı tarafa sesiniz yeterince yüksek ve net olarak ulaşıyor. Mikrofonun üzerindeki multimedya tuşları bir tık dandik hissettiriyor ama bu benim için önemli değil. F/P olarak gayet yeterli ve güzel.

WhatsApp Image 2026-04-27 at 12.41.50.webp

Sonuç ve Fikirlerim
İlk bakışta bu kulaklık hakkında bazı insanların çöp/alınmaz gibi söylemlerinin biraz haksızlık olduğunu düşünüyorum. Evet müzikal açıdan bu paraya çok daha iyi kulaklıklar alınabilir ama FPS oyunları özelinde bence bu kulaklık mikrofonuyla ve konforuyla beraber parasını hakedebilicek bir kulaklık. Müzik konusunda beklentimi çok düşük tuttuğumdan mıdır bilmiyorum beni tatmin etti. Ayrıca web driver'ının olması da bence artı bir özellik. Tabi bu olumlu yorumlarımın bir koşulu var. ATK mouse klavye konusunda iyi bir marka olsa da IEM sektörüne yeni girdiler. Yakın tarihlerde ağır bir teknik aksaklık yaşatırsa bu olumlu yorumlarım silinir. Umarım okuyan insanlara yardımcı olur.
WhatsApp Image 2026-04-27 at 12.09.05 (3).webp

Son düzenleme:
Geri