The Last of Us Part 1 Rtx 5070 li laptopda Fps Düşüklüğü

Aynı sorunu eski bilgisayarımda stellar blade oynarken yaşıyordum vram yetmediğinden 50-60 olan fps bazen bi süreliğine fps 8-10 civarlarına düşüyordu.

Benzer durum sıcaklık yükseldiğinde de voltaj düştüğünden oluyordu. Furmark test sonucunda göreceğiz @ekran kartı 01010 o konuda daha bilgilidir muhtemelen.

Sende de vram dolu gözükmesede sınıra dayanmış olabilir. Oyunda vram kullanımını çok etkileyen ayarları kısıp tekrar bi gözlemle. Serbest bıraktığında 12 gb vram kullanabilen bi oyun last of us. Vram kullanan ayarları düşürmek muhtemelen sorunu çözecek.
Vramlik durum yok last of us 'ın optimizasyonu fena değil. Mobil 4070 ile gayet akıcı fg açık ultra ayarlarda 180-200 fps oynayıp bitirdim.

Vramlik durum yok last of us 'ın optimizasyonu fena değil. Mobil 4070 ile gayet akıcı fg açık ultra ayarlarda 180-200 fps oynayıp bitirdim.
5070 m yüksek grafikelrde 100 fpsyi zor veriyor hocam sen nasıl 4070 ile 200fps bitirdin?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tlou 1 ultra ayarlarda 12 14 gb vram tüketiryor diye biliyiyorum

5070 m yüksek grafikelrde 100 fpsyi zor veriyor hocam sen nasıl 4070 ile 200fps bitirdin?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tlou 1 ultra ayarlarda 12 14 gb vram tüketiryor diye biliyiyorum
DLSS kapalı Frame gen açık 1080p en yüksek ayarlarda 180fps civarı alıyordum gpu'yu da overclockladım hafiften. PTM sürülüyken cihaz banamısın demiyor. Oyun boşta bulduğu vrami gereksiz kullanıyor.
Hangi laptop vardı sende?
Omen 16 var

DLSS kapalı Frame gen açık 1080p en yüksek ayarlarda 180fps civarı alıyordum gpu'yu da overclockladım hafiften. PTM sürülüyken cihaz banamısın demiyor. Oyun boşta bulduğu vrami gereksiz kullanıyor.

Omen 16 var
Konudaki arkadaşla senin aranda çok temel farklar var. Sen 1080p oynuyorsun o 2k, sen fg açmışsın arkadaş ya açmamış ya da sadece dlss. Oyunu 2k oynadığın zaman 12+ vram tüketen bi oyun last of us. Ve arkadaş fg açmadığı için ufaktan tıkanıyor.

Aynı durumu eski laptopumda birebir yaşadığım için net şekilde biliyorum. 3050ti laptopumda stellar blade oynamaya çalıştığımda benden 8 gb vram istiyordu ama bende 4 gb vardı. O yüzden oyun bir yere kadar akıcı çalışsada bir yerden sonra aynı bu şekilde 8-10 fpslere düşüyordu. Burada da aynı durum var. 2k da 12 gb vram isteyen oyuna 8 gb verince tıkanıyor.

Vram tavsiyesinden sonra arkadaş da ayarlarını düşürünce sorunsuz oynayabildiğini belirtti buraya zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,235
Üyeler
194,252
Son üye
Xreq
Geri