aziz güngör
80+
- Reaksiyon skoru
- 14
bu fiyata değmez bu aradaNOT: BU OEM PAKET ÇOK SINIRLI BÜTÇEYE SAHİP ARKADAŞLAR İÇİNDİR. BÜTÇESİNİ 55 Bandına yükseltebilenler için daha iyi OEM paketler mevcuttur. Bu sistemde peşin fiyatına taksit seçeneği BULUNMAMAKTADIR.
Hocalarım şimdi gelelim sisteme;
Sistem Linki: https://www.gamegaraj.com/product-custom/oem-paketler/nexora-7a-rx9060xt/
Önerdiğim Özelleştirmeler:
-Anakart Seçenek 1: Kesinlikle en azından MSI Pro B840M-B seçiniz. Üstündeki fazlar 7+2+1 1H/1L şeklinde olup 2 Adet Gen 4 M2 SSD desteği vardır. EXPO açabilirsiniz fakat Curve Optimizer yapamazsınız.
-Anakart Seçenek 2: Bütçesi biraz daha çıkabilen arkadaşlar MSI Pro B850M-G seçebilirler. B840M-B ile faz olarak aynı. 1 Adet Gen 5, 1 Adet Gen 4 M2 SSD desteği bulunuyor. EXPO açabilirsiniz ve Curve Optimizer yapabilirsiniz. Gen 5 yuvasının üstünde soğutucu plaka bulunmaktadır.
Peki hangi anakartı seçmeliyim:Eğer benim curve optimizerla vs. işim yok takıp çalıştırıp oyun oynayacağım BIOS'u kurcalamayı sevmem EXPO açsam kafi diyorsanız B840M-B seçeneği gayet yeterli sizin için. Ama BIOS'ta ayar yapmayı seviyorsanız ve ileride başka bir işlemciye geçme planınız varsa MSI PRO B850M-G yi 1000 küsür lira farkla seçebilirsiniz.
Ekran Kartı: Burada varsayılan olarak 8 GB versiyon seçili geliyor bunu 16 GB versiyonu seçiniz.
Ram: Eğer bütçeniz varsa 32 GB Ram 8861 TL farkla seçebiliyorsunuz bütçeniz varsa yapılabilir bir özelleştirme. Fakat düşük bütçeli arkadaşlar için olduğu için sistem çoğu insanın yapacağını düşünmüyorum.
SSD: Varsayılan olarak 1 TB Gen 4 orta segment bir model geliyor. Özelleştirme bulunmuyor. Zaten 1 TB koymaları bile takdire şayan bu bütçelerde. Normalde Gen 3 500 GB koyup geçerler.
Soğutucu: 7500F için gayet yeterli olacağını düşünüyorum. Ne kadar sesli/sessiz çalışır bilemiyorum ama idare eder olduğunu düşünüyorum.
Kasa ve PSU: Rampage Cruiser V2 750W 80+ Bronze sertifikalı güç kaynağına sahip bir kasayla geliyor. 750W olması güzel fakat güç kaynağı ne kadar kalitelidir tartışılır. Bütçeniz olduğu en kısa zamanda değiştirmenizi tavsiye ederim. 2 Yıl garantili olduğu için olası bir durumda garanti kapsamında yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Bu tarz güç kaynakları 3 günde bozuladabilir 3 yıl sorunsuz da çalışabilir tamamen "teknoloji şans işi" dediğimiz kısma giriyor.
ÖZET: Bütçesi 45 46k olan biraz daha artırabilirim ama 54 55 civarı çıkmaz diyen arkadaşlar için gayet alınabilir güzel bir sistem olmuş bence. Değerlendirilebilir.