taksimdayi
80+
- Reaksiyon skoru
- 57
Merhaba,
Homeserver için düşük güç tüketimli bir donanıma geçmek istiyorum, tavsiye almak istedim.
Mevcut durum:
Şu an Ryzen 5 3500X + RTX 2060 bir masaüstünde aşağıdaki stack çalışıyor, sistem 7/24 açık:
- Pi-hole + Unbound
- Nginx Proxy Manager + Cloudflared
- Tailscale
- Vaultwarden
- Homepage
- Portainer
- Muhtemelen Immich ekleyeceğim
Güç tüketimi can sıkıyor, daha verimli bir donanıma geçmek istiyorum.
Sorularım:
1. Bu stack için N100 tabanlı bir mini PC yeterli gelir mi?
2. Immich'i GPU olmadan makul performansla çalıştırabilir miyim? Yüz tanıma ve CLIP indeksleme için GPU ne kadar fark yaratıyor?
3. Elimdeki RTX 2060'u Immich için tutmaya değer mi, yoksa satmak daha mantıklı mı?
4. 3500X + 2060 sistemini satıp yeni donanıma geçmek mantıklı mı? Bu parçalar şu an ne kadara gider, karşılığında ne alabilirim?
5. Yeni donanım alacaksam Türkiye'de nereden bakmalıyım? (Trendyol, ithal, 2. el platformları...) Güvenilir 2. el mini PC almak mümkün mü, nelere dikkat etmeli?
6. Fotoğraf arşivi için depolama konusunda ne önerirsiniz?
Teşekkürler
Homeserver için düşük güç tüketimli bir donanıma geçmek istiyorum, tavsiye almak istedim.
Mevcut durum:
Şu an Ryzen 5 3500X + RTX 2060 bir masaüstünde aşağıdaki stack çalışıyor, sistem 7/24 açık:
- Pi-hole + Unbound
- Nginx Proxy Manager + Cloudflared
- Tailscale
- Vaultwarden
- Homepage
- Portainer
- Muhtemelen Immich ekleyeceğim
Güç tüketimi can sıkıyor, daha verimli bir donanıma geçmek istiyorum.
Sorularım:
1. Bu stack için N100 tabanlı bir mini PC yeterli gelir mi?
2. Immich'i GPU olmadan makul performansla çalıştırabilir miyim? Yüz tanıma ve CLIP indeksleme için GPU ne kadar fark yaratıyor?
3. Elimdeki RTX 2060'u Immich için tutmaya değer mi, yoksa satmak daha mantıklı mı?
4. 3500X + 2060 sistemini satıp yeni donanıma geçmek mantıklı mı? Bu parçalar şu an ne kadara gider, karşılığında ne alabilirim?
5. Yeni donanım alacaksam Türkiye'de nereden bakmalıyım? (Trendyol, ithal, 2. el platformları...) Güvenilir 2. el mini PC almak mümkün mü, nelere dikkat etmeli?
6. Fotoğraf arşivi için depolama konusunda ne önerirsiniz?
Teşekkürler