Yardım İnternetimde Sürekli Kopma Yaşıyorum

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-04 224728.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-04 224728.webp
    13.1 KB · Hit: 11
Tüm yazacaklarım konum lokasyon bilgisine sahip olmamakla birlikte karşılaştıma olması açısından paylaşılmıştır.

Bundan 13 yıl önce İstanbul’un göbeğinde bit eve taşındım ve ev 0 km.di uzun bir süre internet bağlantısız yaşadım. Yaklaşık 1 yıl sonra internet geldi ve TT ile anlaştımz 8
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tüm yazacaklarım konum lokasyon bilgisine sahip olmamakla birlikte karşılaştıma olması açısından paylaşılmıştır.

Bundan 13 yıl önce İstanbul’un göbeğinde bit eve taşındım ve ev 0 km.di uzun bir süre internet bağlantısız yaşadım. Yaklaşık 1 yıl sonra internet geldi ve TT ile anlaştımz

8mb alamadım. Bahsettiğiniz gibi bende de sürekli kopmalar modem resetlemeler ile toparlamalar oluyordu. Ama bıkkınlık verdi bu durum. Komşunun internetini aldım denedim aynı hız aynı sorunlar onlarda da vardı. Haftada 2-3 kez müşteri hizmetlerini arıyordum internet hızımı altyapının kaldırmadığını ve hızımı düşürmem gerektiği söylendi. Haliyle 4mbit e düştüm ve her şey normale döndü ama malesef 4mbit ile hiçbir halt yenmezdi. Taahhüt vardı mecburen bitene kadar kullandım. Biyince de kapattım. Yaklaşık 4-5 yıl boyunca hiç ev interneti bağlatmadım. Fakat sürekli sağlayıcıları arıyordum. Vodafone TT SuperOnline sırası ile aklıma geldikçe arıyordum. Fakat aldığım cevap altyapı yok TT 4Mb ancak veririz falan diyordu. Eve internet bağlatmak iyice aklımdan çıkmıştı ve bir gün öylesine Vodafone aradım yıl 2020 oldu VDSL olduğunu söylediler bağlattım ama eskisini aratmıyordu yine dalgalanmalar oluyordu modem şişiyordu bezginlik verdi artık derken 2 yıl önce adresime Fiber Geldi sırası ile her sağlayıcıya geldi gömlek değiştirir gibi internet değiştiriyorum ☺️ önce 100Mbit dediler veremediler. Değiştim başka sağlayıcıya onlar da taahhütü yerine getiremediler. Aslında adsl de yaşadığım sorunun aynısını fiber de de yaşamaya başlarım. Fiber ise neden düşer mantığı vadı hep. Sabır ettim şuan 1Gbit Up/Down hız kullanıyorum. Derken evimin yanında tan yana 2 bina kentsel dönüşüm için yıkıldı tabii tüm kablolar koptu (Balkon altından yürütülüyor) 15 gündür internet yok 😊

Yani kısacası farklı sağlayıcıları sık sık arayın Web’den altyapı sorgulayın ve bir an önce ADSL den kurtulun derim. Yıl 2026 oldu biz hala ADSL internet konuşuyoruz. Umarım tez çözülür.

tabii ki hocam gönderdim
upload tarafı zayıflama ve snr iyi olmasına rağmen crc basmış müşteri hizmetlerini ara kabloyu kontrol ettir mümkünse değiştir ayrıca hat profilini paketin ne bilmiyorum ama 50/15 upload yapma şansları var yada 35/15 mbps sabitleyebilirler

Bundan 13 yıl önce İstanbul’un göbeğinde bit eve taşındım ve ev 0 km.di uzun bir süre internet bağlantısız yaşadım. Yaklaşık 1 yıl sonra internet geldi ve TT ile anlaştımz 8

Yani kısacası farklı sağlayıcıları sık sık arayın Web’den altyapı sorgulayın ve bir an önce ADSL den kurtulun derim. Yıl 2026 oldu biz hala ADSL internet konuşuyoruz. Umarım tez çözülür.
arkadaşın hattı adsl değil vdsl sağlıklı bir kablo olsaydı muhtemelen 100/20mbps alabilirdi

upload tarafı zayıflama ve snr iyi olmasına rağmen crc basmış müşteri hizmetlerini ara kabloyu kontrol ettir mümkünse değiştir ayrıca hat profilini paketin ne bilmiyorum ama 50/15 upload yapma şansları var yada 35/15 mbps sabitleyebilirler
Download snr değerim 8 hocam sizce bu bir sorun mu gemini proya sordum ve kopma yaşaman normal dedi snr değerimin 15 civarı olmasını söyledi.

Download snr değerim 8 hocam sizce bu bir sorun mu gemini proya sordum ve kopma yaşaman normal dedi snr değerimin 15 civarı olmasını söyledi.
hat zayıflaması var ama senin hattın downloaddan dolayı kopmuyor uploaddan dolayı kopuyor upload kısmında crc hatası çok fazla

arkadaşın hattı adsl değil vdsl sağlıklı bir kablo olsaydı muhtemelen 100/20mbps alabilirdi
Aralarında çok ciddi fark yok. VDSL de aynı sorunlar var bina içi tesisatı yeniledim. 35mt bina içi özel bakır kablo geçirdim. Sağlayıcıların meşhur yalanı bina kapınıza kadar hat sorunsuz geliyor bina içi tesisatınıza baktırın.

Zaten 1 hafta önce aradığımda 14 olan uploadımı 7.5 a çektiler.
şimdi arayıp 35/15 yaptırın bir bakalım olmazsa ekip iste upload tarafında sıkıntı var

Aralarında çok ciddi fark yok. VDSL de aynı sorunlar var bina içi tesisatı yeniledim. 35mt bina içi özel bakır kablo geçirdim. Sağlayıcıların meşhur yalanı bina kapınıza kadar hat sorunsuz geliyor bina içi tesisatınıza baktırın.
artık köyde yaşamıyorsanız bina içi tesisatınız iyiyse 100/20 veriyor türktelekom çoğu vdsl olan yerde

Normal bir durum. Kopma yaşamayan yoktur. Yada çok azdır. Sonbahardan beri cihazları kırasım geliyor ara sıra. Bakım yok.

Geri