AMD vs NVIDIA Yaşadığınız Problemler (Tartışma Yok)

Arka planda oyun açıkken Bambu Studio'da işlem yaparken AMD sürücüsü çöküyor. Son güncellemelerde ortaya çıktı.

Monitörüm 1080p ama masaüstünde 1440p kullanmak istiyordum ancak oyunlarda alt tab yapınca oyunlarda sürücü donuyordu. MPO diye bir özelliği kapatarak çözdüm.
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayTestMode"=dword:00000005
OverlayTestMod'u kendiniz oluşturacaksınız. (RX 6800 XT kullanıyorum.)

Ekler

• 1000042551.webp
    1000042551.webp
    116.8 KB · Hit: 9
Hocam 5070Ti saf güçtede 9070XT nin %5 falan önündedir bu arada. 50 60 oyunun test edildiği videolara bakarsan %65 70inde 5070Ti saf kas gücündede geçiyor. Çok bir fark yok tabi %3 %5 falandır.
%3-5 bile değil %1-2 amd ye optimize olan oyunlarda 9070xt , nvidiaya optimize olan oyunlarda 5070 ti daha iyi çalışıyor :D o yüzden eşit kartlar diyoruz daha çok.

%3-5 bile değil %1-2 amd ye optimize olan oyunlarda 9070xt , nvidiaya optimize olan oyunlarda 5070 ti daha iyi çalışıyor :D o yüzden eşit kartlar diyoruz daha çok.
Çok yüksek sayıda oyunla kıyaslama yapıldığında oyunların birçoğu NVIDIA'ya optimize olduğundan da olabilir NVIDIA çok az daha FPS alıyor. Bencede eşit kartlar ama milletin ezberlediği AMD saf güçte iyi NVIDIA yazılımda iyi muhabbeti yanlış ve her yerde bunu söylüyorlar. NVIDIA ikisindede önde ama saf kas güç dediğimiz kısımda dişe dokunur bir fark değil tabiiki.

Çok yüksek sayıda oyunla kıyaslama yapıldığında oyunların birçoğu NVIDIA'ya optimize olduğundan da olabilir NVIDIA çok az daha FPS alıyor. Bencede eşit kartlar ama milletin ezberlediği AMD saf güçte iyi NVIDIA yazılımda iyi muhabbeti yanlış ve her yerde bunu söylüyorlar. NVIDIA ikisindede önde ama saf kas güç dediğimiz kısımda dişe dokunur bir fark değil tabiiki.
AMD nin saf güçte önde olma gibi bir şeyi de olamaz zaten :D saf güçte önde olmak istede nvidia da olur amd de olur saçma bir karşılaştırma. Yazılım konusunda nerdeyse eşitlendiler ama hala nvidia daha iyi (sürücüden bahsediyorum). Teknoloji konusunda amd daha iyi falan diyen varsa direkt engelleyip geçmek lazım.

özellkle teknolojilerşn dsaha baskın olduğu oyunlarda hangi firma daha çok optimize edilmiş ise o kart daha yüksek fps alıyor mesela herhangi bir 9070xt-5070ti karşılaştırma videosu açıp izleyin 10 oyundan 5inde nvidia 5inde amd daha öndedir yapımcı firmaya bağlı
haklısınız ki böyle durumlarda fiyat en büyük avantaj
AMD nin saf güçte önde olma gibi bir şeyi de olamaz zaten :D saf güçte önde olmak istede nvidia da olur amd de olur saçma bir karşılaştırma. Yazılım konusunda nerdeyse eşitlendiler ama hala nvidia daha iyi (sürücüden bahsediyorum). Teknoloji konusunda amd daha iyi falan diyen varsa direkt engelleyip geçmek lazım.
saf güçte daha geride ama fiyatıda aynı derecede

Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK

Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK

Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak

Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.

Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)

RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.
(RX6700XT) Böyle bir saçmalığı yaşayan var mı bilmiyorum ama benim pc uyku modundan çıkınca kendi kendine driver siliyor bazen, cs-go'da veya youtube gibi yerlerde takılırken oluyordu daha önceden kendi kendini kapatıyordu kasa çalışmaya devam ediyordu ama görüntü yoktu kasa tuşundan tekrar başlatınca bi giriyordum yine driver kendini silmiş. Bi süredir bunu yaşamadım ama ilk cümlemde dediğimi daha bugün yaşadım. Ömrümde görmediğim saçmalıkları yaşıyorum. He bazende driver kurarken sistem kurulum ortasında kendini yeniden başlatıyor bi giriyorum driver kendini kurmamış sonra tekrar dendediğimde kuruyordu (bugün driver tekrar kurarken bunu yaşamadım ama).

(RX6700XT) Böyle bir saçmalığı yaşayan var mı bilmiyorum ama benim pc uyku modundan çıkınca kendi kendine driver siliyor bazen, cs-go'da veya youtube gibi yerlerde takılırken oluyordu daha önceden kendi kendini kapatıyordu kasa çalışmaya devam ediyordu ama görüntü yoktu kasa tuşundan tekrar başlatınca bi giriyordum yine driver kendini silmiş. Bi süredir bunu yaşamadım ama ilk cümlemde dediğimi daha bugün yaşadım. Ömrümde görmediğim saçmalıkları yaşıyorum. He bazende driver kurarken sistem kurulum ortasında kendini yeniden başlatıyor bi giriyorum driver kendini kurmamış sonra tekrar dendediğimde kuruyordu (bugün driver tekrar kurarken bunu yaşamadım ama).
sfc scannow yaparmısın kral

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,109
Üyeler
194,837
Son üye
zaferss
Geri