Yardım MSİ B450m pro vdh plus CPU Led ışığı yanıyor

Klofikof

80+
Reaksiyon skoru
4
Anakartım çalışıyor anakartımı yükselttim boşa çıktı bende apu işlemci aldım taktım. Format attım oyun yükledim çalışıyor akşam birden mousun ışığı falan gitti ethernet port ışığına kadar. Pc şimdi açılmıyor. İşlemci ryzen 3 3200 g 2. el aldım. PSU gene çalışan kasamdan söktüm. Bios pilini çıkarttım bekledim gene gitmiyor ışık. ramlerden şüpheliyim. İşlemci pinleride sağlam baktım yamuk eksik vs yok. Bozuk olsa zaten açık kalmazdı 5-6 saat kullandıktan sonra oldu bu olay. Ramdan kaynaklı olma ihimali varmıdır ? Güç verince cpu fanı falan çalışıyor. Fakat hiç mouse vs elektrik gelmiyor + cpu led hiç sönmüyor start verince direkt yanıyor.

PSU düğmesini kapat.
Güç kablosunu çek.
Power tuşuna 10-15 saniye basılı tut.
BIOS pilini çıkar.
Mümkünse anakarttaki CLR_CMOS pinlerini tornavida ile 5-10 saniye kısa devre yap.
Sonra pili takıp tekrar dene.

Sadece pili çıkarıp beklemek bazen CMOS’u tam sıfırlamıyor.

Ramlerden yapma ihtimali var , birini tek tek portlara tak dene
Tek ramde açılıyolrsa demekki diğeri arızalı muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

CPU 5-6 saat çalıştıysa kesin sağlamdır diyemeyiz. İkinci el işlemcilerde ısınınca bozulan, bellek kontrolcüsü sorunlu, yük altında arıza veren bir sürü cihaz çıkabiliyor.
Alırken belirli testleri var keşke onları yapsaydın.

Fanların dönmesi PSU'nun sağlıklı olduğunu kesin doğrulamaz belki 8pin kısmında sorun vardır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakarta giren 8-pin kablo CPU/EPS kablosu olmalı.
Ekran kartı için olan PCI-E 8-pin kablo ile karışmasın.

PSU yeni 1 gün önce yeni aldım kendime eski kasadan çıkarttım çalışıyordu Psu sağlam . İşlemci APu işlemci 2.el aldım. ondanda şüpheliyim ramdanda. CPU 8 Pin doğru takılı. Pc çalıştı 5-6 saat sıkıntı yoktu.
İşlemci testi uygulaması hangisi ? sağlıklı bilgi veren ?
Bilgilendirmeler için teşekkürler. Gece deneyeceğim hepsini.

@gokay339 Ne yaptıysam olmadı cpu yanıyor komple . işlemcide hiç ısınma yok. ramı çıkarttım tekli denedim yok . ya anakart cortladı yada işlemci

Fan var takıyorum her türlü aynı problemi yaptı .

Geri