Çözüldü✓ Monitör Tavsiyesi Verebilir Misiniz ?

onur1216

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
20000
Şöyle bi sistem topladım sisteme göre bir 27 inç monitör bi tane de cs2 valorant gibi FPS oyunlarında avantaj sağlayacak 24 inç monitör tavsiyesi verebilir misiniz ? Bütçe 10-20 k arası olabilir daha aşağısı da olur.

AMD Ryzen 7 9800x3D
Sapphire RX 9070 XT Pulse
Patriot 2×16gb 6400mhz cl32
Kingston kc3000 2 tb
Aorus Elite x870
Corsair RM850x
Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB
Asus a32 plus argb kasa

@Tayfunns

Şöyle bi sistem topladım sisteme göre bir 27 inç monitör bi tane de cs2 valorant gibi FPS oyunlarında avantaj sağlayacak 24 inç monitör tavsiyesi verebilir misiniz ? Bütçe 10-20 k arası olabilir daha aşağısı da olur.

AMD Ryzen 7 9800x3D
Kingston kc3000 2 tb
Aorus Elite x870
Corsair RM850x
Asus a32 plus argb kasa

@Tayfunns

Teşekkür ederim bu iki marka dışında tavsiyeniz var mı asus msi gibi ?

AMD Ryzen 7 9800x3D
Kingston kc3000 2 tb
Aorus Elite x870
Corsair RM850x
Asus a32 plus argb kasa

@Tayfunns
hocam size tavsiyem monitörler ile çok sıkı fıkı bi geçmişimiz var fps oyunlarını yani cs veya valorantı rekabetçi düzeyde oynuyorsan kesinlikle benq zowie en fazla 240hz olan modelini tavsiye ederim tn panel olduğuna bakmayın rekabetçi düzeyde oynuyorsanız birkere oynamaya başladıktan sonra çok fark yaratacaktır. Ben tn panel istemiyorum arada sırada hikayeli oyunlar girerim edit yaparım renkler de önemli diyorsanız kesinlikle VA panellere bakmayın aşırı ghosting problemi yaşarsınız Oled veya IPS panellere yönelin size tavsiyem 300 hz 360 hz monitörlere para bayılmayın 240hz idealidir defalarca kez monitör değiştirmiş biri olarak 240hz bakmanızı tavsiye ederim pivot modellere çok para bayılmayın indirimle 800,900 liralık monitör standıyla işinizi çözersiniz ayrıca da gtg sürelerine inanmayın panel üreticisi kaliteliyse gtg deperleri bi anlam ifade etmiyor çünkü gtg, gray to gray olarak hesaplanır yani griden grinin bi tonuna renk geçişindeki süre hesaplanıyor ama renkler arasındaki geçişte 360hz bi monitörde 3.8ms ise bu gecikme 240 da zannımca 4 civarı diye bir şey hatırlıyorum kapsamlı araştırmasını siz yaparsınız. Alacağınız monitörün de hocam panel üreticisi kaliteli olsun yeter önerebileceğim ıps veya oled olarak bi seçenek yok çünkü oled alacaksanız 27 inç bakmanız gerekiyor ama ıps alacaksanız indirimde olan monitörleri değerlendirebilirsiniz herhangi bir monitör önerim yok tn panel dışında.

Bu bütçelere çıkabilirim ama şuan çok fazla oyunlara ayıracak vaktim yok önerdiğiniz lenovo eğer muadili hz lerdeki diğer markalara nazaran iyiyse sırf cs2 için bunu alabilirim , oled ise ilerleyen günlerde alabilirim yani çift monitör olabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-310-hz-oyuncu-u-fiyati,1185751775.html

Mesela bu ya da

Bu bütçelere çıkabilirim ama şuan çok fazla oyunlara ayıracak vaktim yok önerdiğiniz lenovo eğer muadili hz lerdeki diğer markalara nazaran iyiyse sırf cs2 için bunu alabilirim , oled ise ilerleyen günlerde alabilirim yani çift monitör olabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-310-hz-oyuncu-u-fiyati,1185751775.html

Mesela bu ya da

Hayır Lenovo hız haricinde oldukça giriş seviye. Hız olarak muadilleriyle benzer. Bu bütçedeki çoğu IPS monitör 5-7ms tepki süresine sahip. Bu yüzden Lenovo ve Asus arasında hız açısından gözle görülür bir fark görebileceğini sanmam. Asus vg259qmrl5a da özel bir monitör değil seni üst seviyeye taşımaz. 10-12k bence bunlara vermeye gerek yok yenileme hızı uyumluluğu yetersiz. Aoc da aynı yeteri kadar hızlı değil iki kat fiyat farkını hakketmiyor. CS için alacaksan ucuzundan 320hz al geç fazla para verme derim.

Lenovo
11840.webp

Aoc
11838.webp

Hayır Lenovo hız haricinde oldukça giriş seviye. Hız olarak muadilleriyle benzer. Bu bütçedeki çoğu IPS monitör 5-7ms tepki süresine sahip. Bu yüzden Lenovo ve Asus arasında hız açısından gözle görülür bir fark görebileceğini sanmam. Asus vg259qmrl5a da özel bir monitör değil seni üst seviyeye taşımaz. 10-12k bence bunlara vermeye gerek yok yenileme hızı uyumluluğu yetersiz. Aoc da aynı yeteri kadar hızlı değil iki kat fiyat farkını hakketmiyor. CS için alacaksan ucuzundan 320hz al geç fazla para verme derim.
Teşekkür ederim o zaman lenovo alıyorum diğerleri parayı haketmiyor diyorsanız . Ayrıca bir sorum var cs2 için orta ve üst seviye diyeceğimiz fiyatını hakeden marka ve monitörler hangisi ?

Teşekkür ederim o zaman lenovo alıyorum diğerleri parayı haketmiyor diyorsanız . Ayrıca bir sorum var cs2 için orta ve üst seviye diyeceğimiz fiyatını hakeden marka ve monitörler hangisi ?
Tepki süresi anlamında gerçekten hem çok iyi, hem de hz yüksek bir monitör yok bu bütçede. Farkını koyabilecek monitörler Gsync Pulsar ve OLED monitörlerdir. Pulsar monitörler 1000hz den daha iyi LCD netliğini sunabilir.

PULSAR XG27AQNGV:
11841.webp

Lenovo
11840.webp

Aoc:
11838.webp

Lenovo ve aoc modellere bakarsan hz ve fiyat artıyor ama doğru düzgün bir gelişme yok. Pulsar monitör ise 360hz ile AOC yi eziyor çok fazla fark var. Bu yüzden giriş seviye modellerde pek bir fark bekleme. Görüntü anlamında fark olur ama hız anlamında fark oldukça az olur anlaması da zor olur bu yüzden 2 kat fiyat farkı ödemek saçma.

Geri