Kule Tipi Soğutucumu Takamıyorum Yardım Edin

Oray_Bey

80+
Reaksiyon skoru
0
Assassin X 120 Refined SE ARGB AM4/AM5 kule tipi soğutucu aldım. Montajlamak için YouTube'u açtım fakat videolardaki soğutucuyla benim soğutucum aynı değil. Onlarda kırmızı renkli vidalar falan çıkıyor, bende ise sadece fanı sabitlemek için tel çıkıyor. Anakart kutusunu karıştırdığımda sadece işlemci deliklerine tam uyan yatay parçalar çıktı. Ekstra olarak videolardaki soğutucuya bakıyorum, onlarda 2 tane ayak oluyor; benimkinde ise 4 tane ayak var. Anakartım B650M-R. Bu soğutucuyu o vidalar olmadan takmam mümkün mü?

Ekler

• soğutucu2.webp
    soğutucu2.webp
    170 KB · Hit: 32
  • soğutucu1.webp
    soğutucu1.webp
    127.5 KB · Hit: 29
  • idk.webp
    idk.webp
    490.4 KB · Hit: 31
Benim Bildiğim Kadarıyla İşlemci Soğutcusunda çentikler olur o anakartın üzerinden çıkan siyah olan yerlere oturtursun bu daha çok vida şeyi intel anakartlar için diye biliyorum

idk adlı fotoğrafta zımbırtılar koyduğum gibi düşüyor
Normalde içinden pembemsi silikon gibi plastikler çıkar onları 4 tarafa koyup vidalarla siyah şeyleri sabitlemen lazım. Muhtemelen AM5 değilde intel anakart uyumlu göndermiş olabilirler.

Assassin X 120 Refined SE ARGB AM4/AM5 kule tipi soğutucu aldım. Montajlamak için YouTube'u açtım fakat videolardaki soğutucuyla benim soğutucum aynı değil. Onlarda kırmızı renkli vidalar falan çıkıyor, bende ise sadece fanı sabitlemek için tel çıkıyor. Anakart kutusunu karıştırdığımda sadece işlemci deliklerine tam uyan yatay parçalar çıktı. Ekstra olarak videolardaki soğutucuya bakıyorum, onlarda 2 tane ayak oluyor; benimkinde ise 4 tane ayak var. Anakartım B650M-R. Bu soğutucuyu o vidalar olmadan takmam mümkün mü?
Bu intel versiyonu olabilir mi dostum kutu üstünü kontrol eder misin?

Normalde içinden pembemsi silikon gibi plastikler çıkar onları 4 tarafa koyup vidalarla siyah şeyleri sabitlemen lazım. Muhtemelen AM5 değilde intel anakart uyumlu göndermiş olabilirler.
evet biliyorum o pembe silikonlar çıkmadı bütün kutuları aradım gene çıkmadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu intel versiyonu olabilir mi dostum kutu üstünü kontrol eder misin?
hayır tamamen amd destekli sadece pembe silikonları koymamışlar

bilgisayarcıya falan gitsem bu silikonlardan bulurmuyum

evet biliyorum o pembe silikonlar çıkmadı bütün kutuları aradım gene çıkmadı

hayır tamamen amd destekli sadece pembe silikonları koymamışlar

bilgisayarcıya falan gitsem bu silikonlardan bulurmuyum
Sipariş verdiğin firmayı arayıp eksik ürün olduğunu belirt.

Geri