Kuranı Kerim'de İnanılmaz Bir Çelişki Buldum.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
637
Kim allahın huzuruna bir iyilikle gelirse, ona getirdiği'nin on katı vardır.Kim kötülük getirirse, sadece onun dengiyle/yaptığınca cezalandırılır,haksızlığa uğratılmazlar. (Enam 160 )

Çok güzel değil mi ? Allah'ın merhameti o kadar güzel ki cennete girebilmemiz için yaptığımız iyilikleri 10 KATA kadar arttırabiliyor.Günahımızı ise aksine defalarca işlemiş gibi arttırmıyor, ne kötülük yaptıysak yaptığımız kadarı ile cezalandırıyor.Gerçekten inanılmaz bir merhamet ve güzel bir kanun.Ama kuran öyle bir kitaptır ki bir dediğini başka sayfada yalanlar !

Ey peygamberin hanımları! sizden her kim bir hayasızlık ederse onun cezası iki kat arttırılır. (Ahzap 30)

Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır ve orada alçaltılmış olarak devamlı kalır. (Furkan 69)

ŞİMDİ BU ÇELİŞKİ DEĞİLDE NEDİR EY CEMAATİ MÜSLİMİN ?

Son düzenleme:
Kim allahın huzuruna bir iyilikle gelirse, ona getirdiği'nin on katı vardır.Kim kötülük getirirse, sadece onun dengiyle/yaptığınca cezalandırılır,haksızlığa uğratılmazlar. (Enam 160 )

Çok güzel değil mi ? Allah'ın merhameti o kadar güzel ki cennete girebilmemiz için yaptığımız iyilikleri 10 KATA kadar arttırabiliyor.Günahımızı ise aksine defalarca işlemiş gibi
arttırmıyor, ne kötülük yaptıysak yaptığımız kadarı ile cezalandırıyor.Gerçekten inanılmaz bir merhamet ve güzel bir kanun.Ama kuran öyle bir kitaptır ki bir dediğini başka sayfada yalanlar !

Ey peygamberin hanımları! sizden her kim bir hayasızlık ederse onun cezası iki kat arttırılır. (Ahzap 30)

Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır ve orada alçaltılmış olarak devamlı kalır. (Furkan 69)

allaha şirk koşmak ile yalan söylemenin bedeli aynı olmayacağına göre tekrardan bu konuların açıldığı döneme girecez gibi duruyor :kizginpeepo:

allaha şirk koşmak ile yalan söylemenin bedeli aynı olmayacağına göre
Hocam o durumda birine ötekinden daha ağır ceza verebilir bunda sıkıntı yok.Bi dondurma çalanla adam öldüren bir değil tabii ki.Bu ayetlerdeki çelişki o değil şu.Zaten günahını işlemiş birinin, hak ettiği cezayı vermek yerine,o günahı defalarca işlemiş gibi kat ve kat cezasını artırarak vermesi,oysa başka ayette de sadece iyilikleri arttırılır, günahları yaptığı kadarı ile cezalandırılır diyordu.Başka ayette nasıl oluyorda 2 kat arttırarak azap verebiliyor bu nasıl bi adalet ? Kendi verdiği sözü yalanlamış olmuyor mu ? Sizin dediğiniz 2 farklı suçun ceza miktarı o bambaşka bi konu.

Son düzenleme:

Çok güzel değil mi ? Allah'ın merhameti o kadar güzel ki cennete girebilmemiz için yaptığımız iyilikleri 10 KATA kadar arttırabiliyor.Günahımızı ise aksine defalarca işlemiş gibi
arttırmıyor, ne kötülük yaptıysak yaptığımız kadarı ile cezalandırıyor.Gerçekten inanılmaz bir merhamet ve güzel bir kanun.Ama kuran öyle bir kitaptır ki bir dediğini başka sayfada yalanlar !

ya dayı çarpılacan he kuran çıkalı 1400 sene olmuş şimdiye kadar bir sürü değişiklik yapmışlardır

Ayetleri bağlamından koparıp kırpmak moda oldu herhalde. Ahzap 30 un sadece peygamber eşleriyle ilgili olduğunu, Ahzap 31de de iyiliklerinin 2 kat ödüllendirildiğini neden yazmadın neden böyle dersen bir polisin suç işlemesimi yoksa düz bir vatandaşınmı yapması göze batar . çelişki dediğin ağırlaştırıcı olaylar mesela eleman şirk koşarsa tek kendi değil etrafındaki toplumada kendiyle beraber bozmuş oluyor Furkanda bahsedilenler de cinayet zina şirk gibi telafisi olmayan günahlar . yani ortada aynı günaha kafasına göre farklı ceza yazılıyor gibi saçma şeyler yok , senin okuduğunu yanlış anlama durumun var.

şu saçma konularda ref konusu gibi kapatılmalı bence
ya dayı çarpılacan he kuran çıkalı 1400 sene olmuş şimdiye kadar bir sürü değişiklik yapmışlardır
daha 600 lü yıllardayız sanki :kekw: yinede değişmez

Hocam o durumda birine ötekinden daha ağır ceza verebilir bunda sıkıntı yok.Bi dondurma çalanla adam öldüren bir değil tabii ki.Bu ayetlerdeki çelişki o değil şu.Zaten günahını işlemiş birinin, hak ettiği cezayı vermek yerine,o günahı defalarca işlemiş gibi kat ve kat cezasını artırarak vermesi.Sizin dediğiniz 2 farklı suçun ceza miktarı o bambaşka bi konu.
Kusura baıkmayın sizin art niyetten başka birşeyiniz yok defalarca bu tarz konular açtınız konuların cevaplarını klişe cevap diyerek geçistirdiniz haftada bir eski konularınızı yükseltip tekrardan geliyorsunuz size bir şey açıklamaya çalışmak maalesef boşuna dilerim yaradan kalbinizin gözünü açar sizi zincirlerinizden kurtarır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ironi mi yaptınız ciddi misiniz onu anlayamadım değişmediği kesinleşmiş bir şey

Hocam kuranda demiyor mu bu kitabı biz indirdik biz koruyacağız diye.Allah kendi indirdiği insanları o kitaptan imtihan edeceği kutsal kitabı niye korumuyor ya ?

Kusura baıkmayın sizin art niyetten başka birşeyiniz yok defalarca bu tarz konular açtınız konuların cevaplarını klişe cevap diyerek geçistirdiniz haftada bir eski konularınızı yükseltip tekrardan geliyorsunuz size bir şey açıklamaya çalışmak maalesef boşuna dilerim yaradan kalbinizin gözünü açar sizi zincirlerinizden kurtarır

ironi yapmadım ama ben kuranda süslemeler yapılabileceğini düşünüyorum hafızlık geleneği bunun önüne geçmek için onu biliyoruz ama yinede şimdiye kadar hiç değişmediğine emin olamam

Konuları ben yükseltmiyorum kardesim önce bunu bi öğren.Birileri gelip yorum yapıyor eski konuyu hortlatıyor ve o konu yükselmiş oluyor benlik bir durum yok.İkincisi de sen tanrı mı oldun da kalbimdeki niyeti biliyorsun bana söyler misin ? 8 yıldır araştırıyorum ve bu konuları konuşmayı tartışmayı seviyorum.Yasak mı yani bu konuları açmak küfür etmeden hakaret etmeden rahatsız oluyorsan girme ?

Bu arada kesinlikle kuranın değiştirildiği felan yok.Kuran tarihte korunarak gelebilmiş en büyük metin kaynağıdır bencede.

arabicten sonra engel basılcak başka çar engel listesi baya bi doldu bb :hoba:

Konuları ben yükseltmiyorum kardesim önce bunu bi öğren.Birileri gelip yorum yapıyor eski konuyu hortlatıyor ve o konu yükselmiş oluyor benlik bir durum yok.İkincisi de sen tanrı mı oldun da kalbimdeki niyeti biliyorsun bana söyler misin ? 8 yıldır araştırıyorum ve bu konuları konuşmayı tartışmayı seviyorum.Yasak mı yani bu konuları açmak küfür etmeden hakaret etmeden rahatsız oluyorsan girme ?

Bu arada kesinlikle kuranın değiştirildiği felan yok.Kuran tarihte korunarak gelebilmiş en büyük metin kaynağıdır bencede.
Hocam haşa tanrı değilim ama daha önce çok tartışmalarınızı okudum ayeti bağlamdan koparıp anlamı çarpıtıyorsunuz biri size sonrasını okuyunca klişe cevaplardan bıktım tarzı cevaplar veriyorsunuz maalesef gördüğüm şey amacınızın öğrenmek veya tartışmak değil sadece fitne olduğu ayrıca konuları siz yükseltiyorsunuz çünkü ne hikmetse bir anda 5 6 konunuz aynı anda yukarılara çıkıyor yinede birileri yazıyordur belki hakkınızı almyayım

ki bence bir kitapta harf dahi değiştirilmeden bu güne gelebilmesi bile başlı başına bir mucize

Ayetleri bağlamından koparıp kırpmak moda oldu herhalde. Ahzap 30 un sadece peygamber eşleriyle ilgili olduğunu, Ahzap 31de de iyiliklerinin 2 kat ödüllendirildiğini neden yazmadın neden böyle dersen bir polisin suç işlemesimi yoksa düz bir vatandaşınmı yapması göze batar . çelişki dediğin ağırlaştırıcı olaylar mesela eleman şirk koşarsa tek kendi değil etrafındaki toplumada kendiyle beraber bozmuş oluyor Furkanda bahsedilenler de cinayet zina şirk gibi telafisi olmayan günahlar . yani ortada aynı günaha kafasına göre farklı ceza yazılıyor gibi saçma şeyler yok , senin okuduğunu yanlış anlama durumun var.

Yav dostum sen iyi misin.Ahzap 30 sadece peygamber eşleriyle ilgili olsa ne olur onlarda insan değil mi ? Enam suresi 160 da diyor ki HER KİM kötülük ile gelirse diyor.Yani burada cezaları, senin dediğin gibi insanları mevkilerine göre ayırmıyor genel bir mesaj veriyor.Kim olursa olsun yaptığı kadarıyla cezalandırılıyor diyor.Madem öyle yazsaydı ya o ayetin yanına peygamber eşleri müstesna diye ?

Ayrıca Ahzap 31 deki 2 kat ödüllendireceği birşeyi değiştirmiyor.Allah kendi diyor zaten 10 kata kadar arttırırız diye.Fakat 2 kat ödül verecek diye de günahları arttırmış gibi 2 kat azap vermenin mantığı ne.Başka ayette ozaman neden yaptığı kadarıyla cezalandırırız diyor azıcık düşün lütfen

Son düzenleme:
Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,067
Üyeler
196,884
Son üye
WruzZ