Kral ucuz yollu bir PSU alsana niye PSU ya göre ekran kartı seçiyonArkadaşlar merhaba eski bir gigabayte 420 watt PSUm var yanlış değilsem 12v dan 336 watt veriyor sadece 6 pin güç girişi ekran kartı için önerilere açığım
Giriş seviye bir sistem ise GTX 1650/1650S, RX 470/5500XT gibi kartlar olabilir, kartta 8 pin varsa 6 pini 8 pine uydurmanın çok risk almadan bazı yolları var. Dikkat etmen gereken tek şey 6 pin az güç taşıyan bir standart olduğu için kartın TDP si 100W üstünü çok aşmasın. (Teoride sınırın 150W ama biraz güvenlik payı sorun yaşamamak için iyidir)Arkadaşlar merhaba eski bir gigabayte 420 watt PSUm var yanlış değilsem 12v dan 336 watt veriyor sadece 6 pin güç girişi ekran kartı için önerilere açığım
Hocam şuan i5 3. Nesil var İ7 takacağım tik tok live stüdyo için kullanıyorumGiriş seviye bir sistem ise GTX 1650/1650S, RX 470/5500XT gibi kartlar olabilir, kartta 8 pin varsa 6 pini 8 pine uydurmanın çok risk almadan bazı yolları var. Dikkat etmen gereken tek şey 6 pin az güç taşıyan bir standart olduğu için kartın TDP si 100W üstünü çok aşmasın. (Teoride sınırın 150W ama biraz güvenlik payı sorun yaşamamak için iyidir)
Bu arada işlemci iyiyse RX 6600 de alabilirsin kart 100W çektiği için kurtarır ama o kadar güçlü bir sistemde de yetecek olmasına rağmen 6 pinli 420W PSU yu değiştirmemek için pek sebep kalmaz.
İdareten hocamKral ucuz yollu bir PSU alsana niye PSU ya göre ekran kartı seçiyon![]()
Uygun fiyata 1650/1650S bulup onu al geç, genelde 6 pin istiyor zaten bunlar bir sorun yaşamazsın. AMD kart benim işlerimi görür (yayın vs de daha kötü diye biliyorum) dersen de RX 470in 6 pinli versiyonlarına çok ucuz olması koşuluyla bak hatta çok ölü fiyata bulursan tek DVI girişli mining editon sürümü bile olur çok para verme yeter.Hocam şuan i5 3. Nesil var İ7 takacağım tik tok live stüdyo için kullanıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İdareten hocam
anladım hocam sağolasın teşekkürlerUygun fiyata 1650/1650S bulup onu al geç, genelde 6 pin istiyor zaten bunlar bir sorun yaşamazsın. AMD kart benim işlerimi görür (yayın vs de daha kötü diye biliyorum) dersen de RX 470in 6 pinli versiyonlarına çok ucuz olması koşuluyla bak hatta çok ölü fiyata bulursan tek DVI girişli mining editon sürümü bile olur çok para verme yeter.
İ7 ye de gerek yok bence i5 varsa çok farkını görmezsin. O masrafı yapacağına 4 bin lira civarına ucuz DDR4 setlere geç ya da i5 ile devam et.
vay beBende X3470 vardı ilk ekran kartı aldım. RX 6600 XT sonra komple update ettim...
Bu şekilde daha zevkli oluyor
X3470 ile darboğazsız Forza 4 atardım hey gidi günler![]()
Hayır hp oem bir anakart oc desteği yok direkt.vay behocam X3470 de oc var mıydı benim sistemdeki anakart HP nin oem anakartı oc olur mu acaba
Ryzen 5 1600 +a320 anakart al uygundan kalan parayla da 8gb ddr4 ram al sistem bu şekilde kalsın elindeki anakart ram işlemci kombosunu satınca da ekran kartı al bence hocam böylesi çok daha iyi olur sistemin için.Hocam şuan i5 3. Nesil var İ7 takacağım tik tok live stüdyo için kullanıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İdareten hocam