Öneri Kendi oyununu kurgulamak mı yoksa başkasının oyununu oynamak mı?

Reaksiyon skoru
0
Son zamanlarda sıkça aklımda bu soru var. Kendim bir oyun yazmak istiyorum fakat nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum kendime ait bir oyun olsun istiyorum.

Pek bilgim yok ama neler yapabilirim? Bunun için sizlerden fikir almak istedim. Forumda yeniyim danışmak istedim bilgili olanlar yadımcı olursa sevinirim. Artık kendi oyunumu kurgulayıp onu oynamak istiyorum hedef olarak bunu koydum kendime ve bunun için adımlar atacağım. Bu dünyaya bir imza bırakmak istiyorum.

Kardeşim hevesin çok güzel, dünyaya imza bırakmak falan efsane vizyon ama sektörün içinden biri olarak acı bi gerçeği söyleyeyim: o işler youtube'dan sıfırdan unity öğreniyorum videoları izleyerek olmuyor maalesef.

oyun sektörü devasa bir mutfaktır. bunun c# kodlaması var, optimizasyonu var, asset yönetimi var. tek başına evde bilgisayar başında okyanusta kaybolursun, 2. ayda hevesin kırılır bırakırsın.

geçen bizim şirkette muhabbeti geçti, bi abinin oğlu da tam senin gibi oyun geliştirmeye fena takmış kafayı. baya bi yer gezip araştırmışlar, en son üçüncü binyıl akademi'ye yazdırmış çocuğu, şu an epey memnunlarmış muhabbetleri dönüyordu. duyduğum kadarıyla öyle düz kod ezberletmiyorlar, bildiğin stüdyo mantığıyla takım kurup sıfırdan oyun projesi çıkarttırıyorlarmış.

bence evde tek başına vakit kaybetmek yerine bu tarz yerleri bi incele. sen yine de gidip ortamlarını, hocalarını falan bi kendin araştır tabi aklına yatarsa girersin. yolun açık olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,889
Son üye
tars
Geri