Hocam zamanında rx580 - HD serisi gibi ekran kartlarını kullanıp 9000 serisine gübre atmaya çalışan pek çok insan var forumda. Neymiş efendim rx580 de wattman hatası yiyormuşum da
ee ?
işte 9000 serisinde de wattman olur mu ?
Yani birisi 2017 çıkışlı birisi 2024-25 çıkışlı arada 7 yıl gibi muazzam bir teknoloji farkı var yapmayın allah aşkına.
Ben nvidia kullanıcısıyım fakat amd yi gömen ve fazlasıyla öven çok fazla arkadaş görüyorum.
1. olarak Yav arkadaş adam 5070ti almak istiyor aşağıda yazmış 9070xt almalısın. Yav adam 5070ti almak istiyor işte tamam en fiyat performans kart tamam iyi hoş da adam 5070ti almak istiyor sonra iyi bir vazgeçirtiyorlar adamı karttan soğutuyorlar.
2. olarak ise hayatında amd kullanmamış insanların amd kartlarına laf atması can sıkıcı bir durum.
Evet geçmişte çok büyük yazılım soruları vardı örneklerden bir tanesi '' wattman '' hatası olabilir.
HD7850 kullandım, RX580 kullandım ve yazılım anlamında eski kartlar olduğu için doğal olaraktan yazılım anlamında bezdirdiler diyebilirim. Oyun anlamında affetmiyorlardı orası ayrı. Benim büyük abim xfx rx 9070xt sahibi. 7 aydır kullanıyor ve gayet memnun fakat forumlarda oluşan teknik sorunlardan dolayı yeni güncelleme geldiğinde bismillah diyerekten güncelliyor diyebilirim.
Amd Software ve Nvidia App programlarına gelirsek amd bir tık önde diyebilirim hem tasarım hemde bolluk anlamında.
Son olarak fikrimi belirtmek istiyorum :
Ben oyun oynayan birisiyim, rx 9070xt ye sıcak bakıyorum. Eğer 5070ti almak istiyorsan shadow yada zotac / gigabyte sff modellerine bulaşacaksan hiç girişme