Takipteyim seni hocamBugün Apple DAC'ı denedim. Benim ses kartı kadar var. Ben bir ara daha pahalı ses kartı da almayı düşünüyorum.
Kulaklığın cızırtısını çözüyor. Ama belirteyim benim aldığım kulaklığın sağ tarafında, mikrofon tuşunun da olduğu halen beyaz gürültü var. Benim aldığım üründe de bu sorun olabilir. Firmaya bu arada ulaştım, eğer yollarlarsa kendi ses kartları ve type-c versiyonunu da denemek isterim. Ulaştırırlarsa forumda da bunlar hakkında detaylı inceleme yapacağım.
Alıntıyı görüntüle
Ben kısaca bu DAC ile alınırsa Valorant, CS2 ve hikayeli oyunlarda öneririm. BF6'da EQ ayarı vb. yaparsam çözebilir miyim emin olamadım. Müzik tarafında da iyi bence. Gerçi ben ses olaylarından anlamam, ama rastgele kablosuz bluetooth CMF Buds 2 Plus falan da var ben de, onlara göre daha iyi ses. Yani telefona önce düz alıp, olmuyorsa yukarıdaki DAC işle alıp kullanılabilir.
H2002P falan ile de kıyas yapacağım. Ama dediğim gibi önce yollarlarsa type-c ve DAC'larına da bakmak istiyorum. Fark oluşturuyorsa ona göre düzenli bir konu yapıp farkları anlatacağım. Tabii öyle detay beklemeyin, basit bir kullanıcı gibi şu oyunda şunu yapıyor, şu ses kartı ses kalitesini artırıyor falan derim.
Rica etsem alıntıyı siler misin ya. Yanlışlıkla twitter bağlantısı atmışım, ürün bağlantısı atacaktım.Takipteyim seni hocam
Harici dac kullanmıyorsan dip ses normal, kulaklıkla ilgisi yok. Ancak onun dışında ben de iyi olmadığını düşünüyorum.Kulaklığım geldi rahatsız edici bir dip ses mevcut geri iade ediyorum. Bu kadar yoruma iyi bi şey sandık![]()
Apple dac (10 dolar) ile dx1 dac amp (100 dolar) arasında ortak bir şey var. İkisinin de verdiği sesteki temizlik, renkledirmeden olduğu gibi vermesi aynı. Farka gelecek olursak, cevap basit, güç. Apple dac eu versiyonda 0.5Vrms güç varken, budget dac amp kombolarında bu değer 4vrmsye kadar ulaşıyor. Peki bu bize ne sağlıyor? Empedansı yüksek olan, yani kulaklığın sürülmesi için aşılması gereken direncin yüksek olduğu kulaklıkları yeterli güçte beslemeyi. Apple dac ile 250 ohm empedans bir kulaklık dinleyebilirsin, ses yine temiz olur, fakat ses şiddeti oldukça cılız kalır. Iemlerin ekseriyeti 12-32 ohm arasında olduğu için çok fazla güçle beslenmeleri gerekmez. Kısaca apple dac dışında iemler için bir dac amp almanız tamamen keyfi bir durum olur. Fps oyunlarına gelince, bir iemde bu tür oyunlardaki performansı belirleyen bazı teknik konular var. Sahne genişliği, katmanlama, ve imaging. Sahne yatay olarak geniş olabilir, fakat imaging iyi değilse aşağı-yukarı konumlandırmaları doğru olmaz. Son olarak tonalite de çok önemli, basshead bir iemde fps oyunları çok keyifli olmaz. Ayak sesleri 4khz ve üzeri bölgeye denk düşüyor. Haliyle yoğun bass karakteri olan kulaklıklarda yüksek frekanslar arada kalabiliyor. Feel model iemin cs2 ve valorant için fena olmadığını, ancak bf6 için pek iyi olmadığını söylemişsin. Bf6da hem daha fazla ses var, hem de aşağı yukarı konumlandırma da fark ediyor. Kısaca cs2 ve valorant gibi oyunlarda ses kasmak daha kolay çünkü üretilen ses o kadar "yoğun" değil.Bugün Apple DAC'ı denedim. Benim ses kartı kadar var. Ben bir ara daha pahalı ses kartı da almayı düşünüyorum.
Apple USB-C - 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü : Amazon.com.tr: Elektronik
Apple USB-C - 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü : Amazon.com.tr: Elektronikwww.amazon.com.tr
Kulaklığın cızırtısını çözüyor. Ama belirteyim benim aldığım kulaklığın sağ tarafında, mikrofon tuşunun da olduğu halen beyaz gürültü var. Benim aldığım üründe de bu sorun olabilir. Firmaya bu arada ulaştım, eğer yollarlarsa kendi ses kartları ve type-c versiyonunu da denemek isterim. Ulaştırırlarsa forumda da bunlar hakkında detaylı inceleme yapacağım.
Alıntıyı görüntüle
Ben kısaca bu DAC ile alınırsa Valorant, CS2 ve hikayeli oyunlarda öneririm. BF6'da EQ ayarı vb. yaparsam çözebilir miyim emin olamadım. Müzik tarafında da iyi bence. Gerçi ben ses olaylarından anlamam, ama rastgele kablosuz bluetooth CMF Buds 2 Plus falan da var ben de, onlara göre daha iyi ses. Yani telefona önce düz alıp, olmuyorsa yukarıdaki DAC işle alıp kullanılabilir.
H2002P falan ile de kıyas yapacağım. Ama dediğim gibi önce yollarlarsa type-c ve DAC'larına da bakmak istiyorum. Fark oluşturuyorsa ona göre düzenli bir konu yapıp farkları anlatacağım. Tabii öyle detay beklemeyin, basit bir kullanıcı gibi şu oyunda şunu yapıyor, şu ses kartı ses kalitesini artırıyor falan derim.