Gigabyte 9070xt Vs Gigabyte 5070ti

Bir yıldır 9070xt kullanıyorum. Kasım ayı gibi oyunlarda çökmeler droplar yaşamaya başladım. Sonra amd adrenalkini açtım. Baktım tuhaf bir amd driver sürümü yazıyor. Amd nin sitesinden bakıyorum o sürümde driver yok. Sonra windows 11 in kendi kendine bu driverı yüklediğini öğrendim. Şuan net hatırlamıyorum bir ayarı kapattım, win güncellemesinde driverları güncellememesi için. Şimdi sadece amd üstünden güncel driverları indiriyor. Kendi kafasına göre driver silip yükleyemiyor. Sıkıntısız devam ediyorum.

Ama kartınızda ayrı bir problemde olabilir. Çünkü benzer problemi bazı youtuberlarda haberleştirmişti. Ama iki katı fiyatına 5070ti alma fikri kötü bir fikir.

1) windows 10 yukle.
2) amd driveri kurarken default installation degil, driver only sec kur. bakalim ne yapacak.

hocam sisteme farklı bir ekran kartı takıp veya işlemciden görüntü alarak kullanın bi aynı sorun devam edecek mi etmezse internetten ddu ile amd utilty ve amd nin en güncel driverini indir bilgisayarın internetini kapat ilk ddu ile driveri sil sonra amd utilty ile sil bilgisayarı yeniden başlat ve güncel driveri yükle ondan sonra interneti bağla

Demek istediğim sistem 10 adet parça var neden suçu karta atıyorsunuz? Çünkü en pahalı parça o :) diğer parçaları da kontrol edin
hocam ramlerimi 5 saatlik teste soktum ve hiçbir sorun çıkmadı keza işlemcimdede sorun yok ssd sıkıntılıdır belki diye gittim samsung pro ssd aldım yani neredeyse tek suçlu ekran kartı kaldı oyun içerisindeki grafik kontrollerimde diğer parçalar stabilken hjep sorun çıkartan ekran kartı şeklinde gördüm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam sisteme farklı bir ekran kartı takıp veya işlemciden görüntü alarak kullanın bi aynı sorun devam edecek mi etmezse internetten ddu ile amd utilty ve amd nin en güncel driverini indir bilgisayarın internetini kapat ilk ddu ile driveri sil sonra amd utilty ile sil bilgisayarı yeniden başlat ve güncel driveri yükle ondan sonra interneti bağla
dediği gibi hocam bu şekilde internet fişini çekerek en yeni ve 3 ayrı eski driver denedim yinede olmadı win11 kullanıyordum win10 a geçtim bi tık duzeldı ama aynı şekilde ani kasmalar alt+tabda iken oyun çökmeleri vs yaşadım

kimse yanlış anmlamasın lütfen amacım marka kötülemek vs değil ben yaşadıgım problemleri aktarıyorumki diğer alacklarda tedbirli olsun

arkadaşlar oncelikle herkese şimdiden iyi bayramlar elimde şuan olan gigabyte 9070xt ekran kartı başıma o kadar çok olay getirdiki anlatamam oyunlarda 1-2 sanıyelık droplar olur olmadık yerlerde oyundan atrmalar kendi kendine driver silmeler daha niceleri ben biri lan gördüm gigabyte aorus elite 5070ti bu kartı elimde bulunan kartın 2 katı fiyatına almayı düşünüyorum bazı videolarda 9070 in fps olarak daha ileride oldugunu goruyorum kafam karışıyor sizceuzun vadede 5070ti almamın bana avantajı olurmu değerli düşüncelerinizi beklerim
AMD sürücüsü sistemdeki en ufak sorunda bile çöküp uyarı verebiliyor , bu sebeple diğer parçaları da test etmek gerek.

Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum kafamdan sıktığım bir şey değil bozulan ram'im yüzünden software sürekli çöküp hata veriyordu , bu sebeple önce parçaları test etmeni öneririm başka bir karta geçince çözüleceğinin garantisi yok.

AMD sürücüsü sistemdeki en ufak sorunda bile çöküp uyarı verebiliyor , bu sebeple diğer parçaları da test etmek gerek.

Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum kafamdan sıktığım bir şey değil bozulan ram'im yüzünden software sürekli çöküp hata veriyordu , bu sebeple önce parçaları test etmeni öneririm başka bir karta geçince çözüleceğinin garantisi yok.
Maalesef öyle sistem kaç kere reset atıyordu Minidump dosyasını buldum Oyunun anti cheati yüzündenmis neyseki Düzelttim Benim aklıma hemen kart gelmiyor değildi ama pc çok karışık ufak Bi karaksizlik hatta psu da dahi olsa sistem gidiyor

Hocam temiz bir w11 kurulumu yaptın mı bios vesayri güncel mi? Sistemin bütün parçaları sana zahmet yazıver ayrıca bios üzerinden ayar yaptın mı?

Geri