Yardım Dolby Atmos Mu Yoksa Steam'deki Boom 3d mi? (Tavsiye Lazım)

Kiba55

80+
Reaksiyon skoru
17
Beyler selam,

Kulaklığın ses sahnesini genişletmek, özellikle FPS oyunlarında (Valorant, CS, CoD vs.) ayak seslerinin yönünü (sağ, sol, yukarı, aşağı muhabbetini) daha net çözmek için bir uzamsal ses / 3D surround yazılımı almayı düşünüyorum. Film izlerken falan da o sinematik derinliği versin istiyorum.

Aklımda iki tane seçenek var, kullananlardan tavsiye bekliyorum:

1. Dolby Atmos: Çok övülüyor, sinematik falan ama oyunlarda sesi biraz fazla odaya hapsediyor, boğuyor diyenler var.
  2. Boom 3D (Steam'deki): Steam'de gezinirken denk geldim (https://store.steampowered.com/app/1071100/), yorumları falan "Çok olumlu". Kendi EQ ayarları ve ekolayzırı çok detaylı duruyor. Oyunlarda yön hissi nasıldır, Atmos'a göre alınır mı?
Windows Sonic'i falan denedim, o pek sarmadı. Aranızda bu programları aktif kullanan, özellikle oyunlarda test eden var mı? Hangisinin lisansına para vermeye değer, "Şunu alırsan pişman olmazsın" dediğiniz kullanıcı tavsiyeleriniz nelerdir? Başka tavsiyeleriniz varsa yine önerebilirsiniz.

Şimdiden eyvallah, yorumları bekliyorum.

Hepsi birbirinden farklı. Kulaklığın iyi bir modelse dts sound unbound da alabilirsin microsoft store dan

Şu ana kadar G Pro X ve Arctis 5 modellerinin ikisinde de Dolby Atmos kullandım. Ben aldığım zamanlarda sınırsız üyeliği 30 lira falandı, şu anda da öyle bir şeylerdeyse değer.

Son düzenleme:
Şu ana kadar G Pro X ve Arctic 5 modellerinin ikisinde de Dolby Atmos kullandım. Ben aldığım zamanlarda sınırsız üyeliği 30 lira falandı, şu anda da öyle bir şeylerdeyse değer.
600tl diyor

Şu ana kadar G Pro X ve Arctic 5 modellerinin ikisinde de Dolby Atmos kullandım. Ben aldığım zamanlarda sınırsız üyeliği 30 lira falandı, şu anda da öyle bir şeylerdeyse değer.
hocam 600 tl dolby atmos ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hepsi birbirinden farklı. Kulaklığın iyi bir modelse dts sound unbound da alabilirsin microsoft store dan
cloud 3 kullanıyorum dts unbound var da pek beğenemedim. sound boom veya dolby atmos düşünüyorum

hocam 600 tl dolby atmos ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

cloud 3 kullanıyorum dts unbound var da pek beğenemedim. sound boom veya dolby atmos düşünüyorum
boom da güzel. Bende 3 ü de mevcut, hepsini denedim sayılır boom da 24 bit 96 khz olayı da çok güzel ayrıca normal bilgisayar hoparlörleri veya diğer hoparlörler için de kullanılabiliyor. Dolby access + sound unbound da böyle bir seçenek yok sadece hdmi + kulaklıkta çalışıyor o konuda da düşüncene ekle bence. Boom da daha fazla ayar yapabiliyorsun. dolby dene yanlış hatırlamıyorsam iade seçeneğin var steamda da var ikisini de dene olmadı iade edersin hangisi iyi performans verirse öyle karar ver. Biraz devrik yazı oldu ama işten yeni geldim kusura bakma

boom da güzel. Bende 3 ü de mevcut, hepsini denedim sayılır boom da 24 bit 96 khz olayı da çok güzel ayrıca normal bilgisayar hoparlörleri veya diğer hoparlörler için de kullanılabiliyor. Dolby access + sound unbound da böyle bir seçenek yok sadece hdmi + kulaklıkta çalışıyor o konuda da düşüncene ekle bence. Boom da daha fazla ayar yapabiliyorsun. dolby dene yanlış hatırlamıyorsam iade seçeneğin var steamda da var ikisini de dene olmadı iade edersin hangisi iyi performans verirse öyle karar ver. Biraz devrik yazı oldu ama işten yeni geldim kusura bakma
Kral yorumun için teşekkürler öncelikle. Büyük ihtimalle 3d boom alırım diğerlerinde dediğin gibi hoparlör olayı yok

Ben de ikisi de var dolby ve dts. Dolby çoğu hikayeli oyunlar için uyumlu. Sesi harika zenginleştiriyor. Hikayeli oyun oynuyorsan kesinlikle Dolby. Dts bu konuda zayıf kalıyor. Ama Dts nin Online oyunlar için ses dengesi bana göre daha iyi, çok fazla kulaklık seçeneği var. Neredeyse hepsini denedim. Ben dts de Beats by Dre.Urbeats seçeneğini kullanıyorum. Hem müzik hem online oyun dengesi iyi. Senin kulaklığın için değişkenlik gösterebilir tabi.

Ben de ikisi de var dolby ve dts. Dolby çoğu hikayeli oyunlar için uyumlu. Sesi harika zenginleştiriyor. Hikayeli oyun oynuyorsan kesinlikle Dolby. Dts bu konuda zayıf kalıyor. Ama Dts nin Online oyunlar için ses dengesi bana göre daha iyi, çok fazla kulaklık seçeneği var. Neredeyse hepsini denedim. Ben dts de Beats by Dre.Urbeats seçeneğini kullanıyorum. Hem müzik hem online oyun dengesi iyi. Senin kulaklığın için değişkenlik gösterebilir tabi.
Cloud 3 kullanıyorum hocam dts i çok kurcalamadım ama ben büyük ihtimal 3d boom alırım laptop kullandığım için

Geri