Merhaba,
Bilgisayarımda son günlerde başlayan ve bir türlü kaynağını bulamadığım tuhaf sorunlar yaşıyorum. Durumu ve bugüne kadar denediğim çözümleri aşağıda özetledim. Fikri veya tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.
Yaşadığım sorunlar:
Bilgisayarımda son günlerde başlayan ve bir türlü kaynağını bulamadığım tuhaf sorunlar yaşıyorum. Durumu ve bugüne kadar denediğim çözümleri aşağıda özetledim. Fikri veya tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.
Yaşadığım sorunlar:
- mouse kopması ve sistem donması: mouse 5 veya 10 dakikada bir, 1 saniyeliğine kopup geri geliyor. Tam o kopma anında (bazen her zaman değil)kasanın LED'leri yanıp sönüyor ve bilgisayar (özellikle o esnada Alt+Tab yapıyorsam) 1-2 saniyeliğine tamamen kilitlenip donuyor.
- anti-cheat hataları: ilginç bir şekilde tam da bu sorunla aynı dönemde Vanguard ve FACEIT bozuldu. Her ikisi de açılırken "BIOS'tan maximum Security açın" şeklinde hatalar veriyor ve çalışmıyor.
- Anakart BIOS ve chipset güncellemelerini eksiksiz yaptım.
- 19 Mayıs'ta sisteme yüklenen Windows 11 (25h2) sürümü sebep olmuştur diye düşünüp güncellemeyi geri çektim.
- Farenin takılı olduğu USB portundan çıkarıp başka USB portuna taktım.
- Güç seçeneklerinden "USB seçmeli askıya alma" ayarını devre dışı bıraktım.
- Avast ve Kaspersky gibi antivirüs programlarının çakışma ihtimaline karşı önce onları pasife aldım, işe yaramayınca sistemden tamamen kaldırdım.
- MSI Center'da daha önce hiç görünmeyen "MCU FW (MCU Firmware 08 Update)" karşıma çıktı, onu da güncelledim.(daha önce hiç kurulmadı yazıyordu.)