Mouse Bağlantısı Kopuyor, Kasa Led'leri Yanıp Sönüyor ve Bilgisayar Kasıyor

Vertebra

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

Bilgisayarımda son günlerde başlayan ve bir türlü kaynağını bulamadığım tuhaf sorunlar yaşıyorum. Durumu ve bugüne kadar denediğim çözümleri aşağıda özetledim. Fikri veya tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

Yaşadığım sorunlar:

• mouse kopması ve sistem donması: mouse 5 veya 10 dakikada bir, 1 saniyeliğine kopup geri geliyor. Tam o kopma anında (bazen her zaman değil)kasanın LED'leri yanıp sönüyor ve bilgisayar (özellikle o esnada Alt+Tab yapıyorsam) 1-2 saniyeliğine tamamen kilitlenip donuyor.
  • anti-cheat hataları: ilginç bir şekilde tam da bu sorunla aynı dönemde Vanguard ve FACEIT bozuldu. Her ikisi de açılırken "BIOS'tan maximum Security açın" şeklinde hatalar veriyor ve çalışmıyor.
Şu ana kadar denediğim işe yaramayan çözümler:

• Anakart BIOS ve chipset güncellemelerini eksiksiz yaptım.
  • 19 Mayıs'ta sisteme yüklenen Windows 11 (25h2) sürümü sebep olmuştur diye düşünüp güncellemeyi geri çektim.
  • Farenin takılı olduğu USB portundan çıkarıp başka USB portuna taktım.
  • Güç seçeneklerinden "USB seçmeli askıya alma" ayarını devre dışı bıraktım.
  • Avast ve Kaspersky gibi antivirüs programlarının çakışma ihtimaline karşı önce onları pasife aldım, işe yaramayınca sistemden tamamen kaldırdım.
  • MSI Center'da daha önce hiç görünmeyen "MCU FW (MCU Firmware 08 Update)" karşıma çıktı, onu da güncelledim.(daha önce hiç kurulmadı yazıyordu.)
Tüm bu adımlara rağmen sorunların hiçbirinde bir düzelme olmadı. Sorun bilgisayarımda virüs mü olduğunu, anakartın USB kontrolcüsünde mi, PSU'da elektriksel bir dalgalanmada mı yoksa bambaşka bir yazılımsal çakışmada mı bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

+++ sorun hala çözülmedi... ne denediysem olmadı.
sorun mousede diye mouse satın aldım, onun gelmesini bekliyorum fakat bu giriş çıkışlarda yanan led ve bilgisayarın kasması nedenini hala çözemedim. hatta bundan 20 dk önce yine bi koptugunda karşıma 2-3 tane cmd geldi fakat ne oldugunu anlayamadan saniyeler içinde kayboldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri