Arc B580 Sistem Yeterli mi, Yoksa RTX 5060 Ti mı Almalıyım?

esckral00

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
45000
Merhaba arkadaşlar,

Video editle uğraşmak istiyorum. Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve gibi programlar kullanacağım. Oyun tarafı benim için çok öncelikli değil çünkü PS5 Pro’m var. PC’de en fazla CS2, Rocket League gibi şeyler oynarım.

İki sistem arasında kaldım:

1. Sistem - 30 bin TL civarı olan youtube kanalında paylaşılan sistem.

• Intel Core Ultra 5 225F
  • Intel Arc B580 12GB
  • 16GB DDR5
  • 500GB NVMe SSD
2. Sistem - 45 bin TL civarı
  • RTX 5060 Ti 8GB
  • 16GB DDR5
  • 500GB NVMe SSD
Bütçemi en fazla 45 bin TL’ye çıkarabilirim ama 30 bin TL seviyesinde kalmak benim için çok daha iyi olur.

Sizce 30 bin TL’lik Arc B580 sistem video edit için yeterince iş görür mü? Yoksa Premiere / After Effects / DaVinci tarafında kafam rahat olsun diye RTX 5060 Ti sistem mi alınmalı? Tabii oyun da oynarım ama b580'in içerik üreticiliği konusundaki testleri çok tatmin edemedi maalesef.

Veya bu bütçelerde başka sistem tavsiyeniz olur mu?

Merhaba arkadaşlar,

Video editle uğraşmak istiyorum. Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve gibi programlar kullanacağım. Oyun tarafı benim için çok öncelikli değil çünkü PS5 Pro’m var. PC’de en fazla CS2, Rocket League gibi şeyler oynarım.

İki sistem arasında kaldım:

1. Sistem - 30 bin TL civarı olan youtube kanalında paylaşılan sistem.

• Intel Arc B580 12GB
  • 16GB DDR5
  • 500GB NVMe SSD
2. Sistem - 45 bin TL civarı
  • RTX 5060 Ti 8GB
  • 16GB DDR5
  • 500GB NVMe SSD
Bütçemi en fazla 45 bin TL’ye çıkarabilirim ama 30 bin TL seviyesinde kalmak benim için çok daha iyi olur.

Sizce 30 bin TL’lik Arc B580 sistem video edit için yeterince iş görür mü? Yoksa Premiere / After Effects / DaVinci tarafında kafam rahat olsun diye RTX 5060 Ti sistem mi alınmalı? Tabii oyun da oynarım ama b580'in içerik üreticiliği konusundaki testleri çok tatmin edemedi maalesef.

Veya bu bütçelerde başka sistem tavsiyeniz olur mu?
edit içinse intel al çoğu kişi intel kullanıyor blender/edit için

edit içinse intel al çoğu kişi intel kullanıyor blender/edit için
galiba işlemciyle karıştırdın. editte genelde çekirdeklerinden dolayı nvidia ekran kartlarını tavsiye ediyoruz. işlemci kısmında bol çekirdekli hibrit yapı olduğu için intel işlemciler kullanılıyor, ekran kartı değil.

Geri