Çözüldü✓ 9700x Oyunlarda 90-95 Derece

aaa oyunların neredeyse hepsinde işlemci 90-95 derecelerde takılıyor , youtubeden testlere bakıyorum millet sürekli 60-65 derecede testleri çekmiş,105w açıktı 93-94 derece geziyordu kapattım 87-88 derece takılıyor , fan ayarları da etki etmiyor %80'e alsam da sıcaklık hiç değişmiyor,termal macun yeni montajda da bir problem yok neyde sorun olabilir

soğutucu : thermalright phantom spirit se 120 argb
Montaj sorunlu.

Arkadaşlar 5-6k bütçem var aynı işlemcim var kasa onerirmisiniz hava akışı iyi olan fanlı bir model?

daha serin çalışması varken bu kadar fark olması pek normal değil. birde bu işlemciyi diğer kasaya takıp denermisin eğer aynı değerleri veriyorsa işlemci hatalı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kasanın hava akışında bi problem yok o zaman
aynen diğer sistemde deneyeyim onda normal olursa benim kasada sorun vardır

aaa oyunların neredeyse hepsinde işlemci 90-95 derecelerde takılıyor , youtubeden testlere bakıyorum millet sürekli 60-65 derecede testleri çekmiş,105w açıktı 93-94 derece geziyordu kapattım 87-88 derece takılıyor , fan ayarları da etki etmiyor %80'e alsam da sıcaklık hiç değişmiyor,termal macun yeni montajda da bir problem yok neyde sorun olabilir

soğutucu : thermalright phantom spirit se 120 argb
Böyle bir kule tipinde olması imkansız.
Montajda neye göre bir problem yok?
Kule tipleri vidalarını dönmeyecek kıvama gelene kadar sık ama sonrasında zorlama.
Kasa hava akışını kontrol et
Kule tipi altındaki plastik bant gibi şeyi çıkardın mı kontrol et
Termal macun çok az veya çok sürülmüş olabilir
Kule tipi üzerindeki fan ters olabilir

Arkadaşlar 5-6k bütçem var aynı işlemcim var kasa onerirmisiniz hava akışı iyi olan fanlı bir model?
Kasa seçerken bir sürü etken var
Beyaz mı siyah mı
Akvaryum mu klasik mi
Çift odalı mı tek odalı mı gibi
Bence 5 6k bütçen varsa da hepsini harcamaya çalışma 3 4k'lık kasalar da çok güzel olabiliyor

Kasanın hava akışında problem olsaydı bundan ekran kartıda etkilenirdi

kasayla alakalı bir problem olmaz arkadaşlar. kasada hiç fan olmasa hiç hava akışı olmasa bile böyle sıcaklıklara çıkmaz. aklıma gelen başka bir şey var; soğutucu üretim hatalı olabilir mi acaba? boruların içinde gaz mı yok acaba? ısı aktarımı yapmıyor olabilir mi ? veya şöyle bir montaj hatası yapıyor olabilirsin; 4 adet yay ve 4 adet vidanın takılırken önce yaylar mı önce vidalar mı takılacak? belki bu sırayı yanlış yapıyorsundur. arkadaşım da aynı durumu yaşadı, vidaları daha fazla sıkamıyorum diyordu montajı doğru yaptım diyordu ama blok meğer işkemciye değmiyormuş, havada kalıyormuş. yayları vidaların üstüne takması gerekiyormuş meğer. onların sırasını değiştirince montajı doğru yaptı sorun düzeldi

Böyle bir kule tipinde olması imkansız.
Montajda neye göre bir problem yok?
Kule tipleri vidalarını dönmeyecek kıvama gelene kadar sık ama sonrasında zorlama.
Kasa hava akışını kontrol et
Kule tipi altındaki plastik bant gibi şeyi çıkardın mı kontrol et
Termal macun çok az veya çok sürülmüş olabilir
Kule tipi üzerindeki fan ters olabilir
1 yıldır 5-6 kez tekrar montajladım tekrar termal macun sürdüm değişmiyor, 6 7 yıldır yaptığım şey zaten , farklı pcye de aynı soğutucuyu montajladım onda bir problem yok vidaları da aynen dönmeyecek kıvama gelene kadar sıktım

kasayla alakalı bir problem olmaz arkadaşlar. kasada hiç fan olmasa hiç hava akışı olmasa bile böyle sıcaklıklara çıkmaz. aklıma gelen başka bir şey var; soğutucu üretim hatalı olabilir mi acaba? boruların içinde gaz mı yok acaba? ısı aktarımı yapmıyor olabilir mi ? veya şöyle bir montaj hatası yapıyor olabilirsin; 4 adet yay ve 4 adet vidanın takılırken önce yaylar mı önce vidalar mı takılacak? belki bu sırayı yanlış yapıyorsundur. arkadaşım da aynı durumu yaşadı, vidaları daha fazla sıkamıyorum diyordu montajı doğru yaptım diyordu ama blok meğer işkemciye değmiyormuş, havada kalıyormuş. yayları vidaların üstüne takması gerekiyormuş meğer. onların sırasını değiştirince montajı doğru yaptı sorun düzeldi
Ciddi ciddi okuyordum boruların içinde gaz mı yok diyince gümledim :kekw:

%99.9 montaj hatası gibi görünüyor. o soğutucu o işlemciyi amuda kaldırıyor amuda :D

işlemci 90 dereceye ulaştıktan sonra fanların hızını %80 %100 yaptığımda bile 1 derece oynamıyor yerinden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,874
Üyeler
196,837
Son üye
tunahan.duzyurt
Geri