Memory Management (0x1a) Hatası Yardım

size xxl

80+
Reaksiyon skoru
188
Selam, bilgisayarım 2 gündür kendini resetlemeye başladı. Bellek tanılama testine soktuğumda RAM'lerden birinin arızalı olduğunu söylüyor. Fakat RAM'in nasıl bir anda bozulabileceğini aklım almıyor. Bu hatanın temel sebebi nedir? Tam olarak yardımcı olabilecek birisi var mı?

ram sıkıntısı benimde başıma geldi garantiye yolladım 0 sorunsuz yollandı pp deki de anı olarak kaldı

ram sıkıntısı benimde başıma geldi garantiye yolladım 0 sorunsuz yollandı pp deki de anı olarak kaldı
Garantim maalesef yok hocam. Sistemim 3 yıllık; işlemcim yeni, geri kalan parçaların ise garanti süresi bitti. Bu durumda ne yapabilirim? Bugün eve döndüğümde RAM'leri iyice temizleyip izopropil alkol ve silgiyle tekrar deneyeceğim. Belki kirlenmeye bağlı bir temassızlık vardır diye düşünüyorum. Fakat aklımda 'Ya anakartın RAM slotu arızalıysa?' sorusu da var. Kafam çok karışık. Bu konuda bilgisi olan biri yönlendirebilirse çok mutlu olurum. Malum, RAM fiyatları ateş pahası; mümkünse yeni RAM almak istemiyorum. Farklı bir çözümü varsa denemek isterim ama mecbur kalırsam da yapabilecek bir şey yok gibi görünüyor.

Garantim maalesef yok hocam. Sistemim 3 yıllık; işlemcim yeni, geri kalan parçaların ise garanti süresi bitti. Bu durumda ne yapabilirim? Bugün eve döndüğümde RAM'leri iyice temizleyip izopropil alkol ve silgiyle tekrar deneyeceğim. Belki kirlenmeye bağlı bir temassızlık vardır diye düşünüyorum. Fakat aklımda 'Ya anakartın RAM slotu arızalıysa?' sorusu da var. Kafam çok karışık. Bu konuda bilgisi olan biri yönlendirebilirse çok mutlu olurum. Malum, RAM fiyatları ateş pahası; mümkünse yeni RAM almak istemiyorum. Farklı bir çözümü varsa denemek isterim ama mecbur kalırsam da yapabilecek bir şey yok gibi görünüyor.
RAM'in pin kısımlarını silgi ile sil. RAM slotunda toz falan varsa üfle. RAM çok büyük ihtimalle bozuldu.

RAM'in pin kısımlarını silgi ile sil. RAM slotunda toz falan varsa üfle. RAM çok büyük ihtimalle bozuldu.
Peki durduk yere neden bozulabilir hocam çünkü 2 gün öncesine aralıksız olarak 10-12 saat ghost of tsushima oynadım mesela hiç bir şey yoktu biranda normal oyun oynamıyorken chrome da takılırken restart atmaya başladı biraz araştırdım sürücü çakışmasıda olabilir diyorlar bi kontrol edicem eve gidincede temizleyip silgi ile silip tekrar takıcam kasayıda komple kompresör ile tozunu alıcam bakalım umarım RAM sorunlu değildir ya umarım yani yoksa yapacak bir şey yok.

Geri