Pc Toplamak İstiyorum Nelere Dikkat Etmeliyim

Celium

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
30000
ben eskiden lenovo laptop kullanıyodum ve 4Gb ram nvdia mx110 ekran kartı 256 gb ssd vardı ve çok kötüydü şimdi yazda çalışıp yaklaşık 30k bi sistem toplamak istiyorum bütün oyunları oynatsın istiyorum ikinci el bişey toplamak istiyorum nelere dikkat etmeliyim benim aklımda aslında rx 6800 xt ekran kartı 2x8GB kingston furry ram 3200mhz akvaryum kasa yada düz kasa 600-650watt psu kingston 1TB m2 ssd ryzen 5 5600 Msi B550 anakart almayı düşünüyorm nelere dikkat etmeliyim ve nasıl sitem ucuzada güzel bi monitör bulabilrsem güzel olucak temmuzda yada ağustosda alıcam monitröle bütçeyi aşabilrim ama aşmadanda toplanır belkide biraz gezindim forumda sarı siteye göre baya farklı oluyo

Bence ağustosta alacağınız sisteme şimdiden parça bakmayın çip krizi söylentisi dolaşıyor şimdi alacağınız sistemi muhtemelen o zaman alamayacaksınız eğer denilen olursa ama en az 32gb ram ve 1tb diskli bir sistem toplayın derim işlemci ve gpu ya zamanı gelince karar veririrsiniz

peki ekrna kartında kaç gb model seçiyim yani eğer bütçeme göre bakarsam nvdia alırım ama 8GB modellerden o yüzden biraz tedirginim genelde kimse 8GB modelleri çok sevmiyo

ben eskiden lenovo laptop kullanıyodum ve 4Gb ram nvdia mx110 ekran kartı 256 gb ssd vardı ve çok kötüydü şimdi yazda çalışıp yaklaşık 30k bi sistem toplamak istiyorum bütün oyunları oynatsın istiyorum ikinci el bişey toplamak istiyorum nelere dikkat etmeliyim benim aklımda aslında rx 6800 xt ekran kartı 2x8GB kingston furry ram 3200mhz akvaryum kasa yada düz kasa 600-650watt psu kingston 1TB m2 ssd ryzen 5 5600 Msi B550 anakart almayı düşünüyorm nelere dikkat etmeliyim ve nasıl sitem ucuzada güzel bi monitör bulabilrsem güzel olucak temmuzda yada ağustosda alıcam monitröle bütçeyi aşabilrim ama aşmadanda toplanır belkide biraz gezindim forumda sarı siteye göre baya farklı oluyo
Senin kullanım amacına da bağlı.
RAM'i 32 yapmanı kesin tavsiye ederim.
CPU yüklü CS gibi oyunlar oynayacaksan ekran kartı düşürüp işlemci yükseltebilirsin.
Hikayeli GPU yüklü oyun oynayacaksan 5600 ve 6800xt ikinci elde sorun çıkarmayacaktır.
Farklı GPU önerisi olarak güncel kalmak istiyorsan 9060xt 16gb, ikinci elden devam ise 3080, 3080ti, 6900xt vesaire de bakılabilir.
AM5 sistem kurmak çok daha temiz olur ancak fiyatlar malum.

Sana önerdiğim ekran kartlarında VRAM konusunu düşünmene gerek yok, hepsi gücü derecesinde yeterli VRAM'e sahip.

Geri