Valorant Oynarken Yaşadığım Donma ve Çökme Sorunu (AMD)

samet8853

80+
Reaksiyon skoru
2
Öncelikle Herkese iyi Akşamlar dilerim (KONUYU YANLIŞ YERE AÇMIŞ OLABİLİRİM NEREYE AÇACAĞIMI TAM BİLMİYORUM)

Sistem bilgileri
r5 7600x
rx 7600xt
Ddr5 16gb 6000mhz ram single
500gb m2 ssd

Arkadaşlar daha öncesinde sorunsuz bir şekilde valorant oynuyordum bu gün oyunu yüklediğim zaman poligona girdiğim zaman 2 dakika oynayıp oynamayıp birden oyun donuyor sesler geliyor bir 2 dakika kadar ekran gidik vaziyette sonrasında pc kendini resliyor ekranım 64hz sabitleniyor Aygıt yöneticisinden ekran kartım devre dışı kalıyor etkinleştirdiğim zaman amd hata veriyor tekrar res aldığımda her şey düzeliyor amd sorunsuz çalışıyor Sorun burda Driver da değil çünki ddu ile driverları güvenli modda kaldırıp tekrar kurdum bios update de attım aklıma gelebilecek herşeyi yaptım oyunu tamamen herşeyi ile silip yükleme vs vs
her ne yaparsam yapayım bu sorunu çözemedim ekte koymuş olduğum fotoğraflar stres testi sonuçlarıdır oyun içinde donmadan önce çektiğim fotoğraf tam donduğu an amd verilerini gösteren fotoğraf bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek varmıdır

1780603049218.webp
1780603084182.webp
1780603099519.webp

Sistemin bütün parçalarını ayrıntılı yaz psu dahil

bende de aynısı oldu kral ekranım 180hz idi 144hz çektiğimde düzeldi. benim direkt 120 sn sonra ekran donuyodu pc aç kapa yapınca ekran kartı gidiyordu

Valorantta iken sistemin reset attığı dondugu saati hatırlıyorsan olay görüntülüyexiden Bak bul at bir de Minidump dosyasına bak dolu mu

Valorantta iken sistemin reset attığı dondugu saati hatırlıyorsan olay görüntülüyexiden Bak bul at bir de Minidump dosyasına bak dolu mu
1 tane var onu da açmaya çalıştığım zaman bu hatayı veriyor
1780609054945.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende de aynısı oldu kral ekranım 180hz idi 144hz çektiğimde düzeldi. benim direkt 120 sn sonra ekran donuyodu pc aç kapa yapınca ekran kartı gidiyordu
deneyeceğim umarım olur

Son düzenleme:
Baska bir açma programı dene

Açmazsa dosyayi Bana at ben denerim yarın
Atamıyorum siteye fakat arkadaşın dediği gibi 200hz çektim monitörü sorun çözüldü gibi 1 el dm girdim oynadım sorunsuz

Dediğini yaptım düzeldi sanırsam 2 maç attım donma atma yok gibi

Son düzenleme:
Corsair ml240l v2

Cooler master pardon corsair değil kafa gitti
Windows kurulumunu kendin yaptın diye düşünüyorum. GPU dışındaki tüm dosyaların kurulumu doğru yapıldı mı? Bir de bios son sürüm mü?

Windows kurulumunu kendin yaptın diye düşünüyorum. GPU dışındaki tüm dosyaların kurulumu doğru yapıldı mı? Bir de bios son sürüm mü?
her şey doğru yapıldı bios son sürüm f40 sürümünde

1780611453740.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,118
Üyeler
196,901
Son üye
RyzeMontero
Geri