Pc ile İlgili Fikirleriniz Lazım

Reaksiyon skoru
131
Herkese selamun aleyküm öncelikle. Evde kullandığımız i5 650 işlemcili hd6670 ekran kartlı bir bilgisayarımız vardı. Ben arada pes 13, pes 17 gibi oyunlar oynardım. Kardeşim de geçen günlerde kasaya kola döktü bizim ve bilgisayar yandı. Kasa bilgisayarcıya gitti adam hiç bir şeyin çalışmadığını sadece ssd ve hdd ve galiba ekran kartının kurtulduğunu söylemiş. Sonrada bunların yerine 16.000 liraya r5 5500 lü bir sistem toplanabileceğini söylemiş. Ben de babama 16.000e kazıklanırız dedim ki zaten öyle şu an sıfırı 10bin altına toplanabilecek bir sistem. Ve r5 5500 de bizim ekran kartına çok fazla gelir ve bir türlü darboğaz yaşarız.
Bunu da babama dedim herhalde bilgisayarcı da ona bunun tersini (bu işlemci ekran kartını besler, veya bunun gibi bir şey) demiş. Adam böyle deyince benim donanımla ilgili fazla şey bilmeyen babam zaten ekran kartımız var deyip yeni bir ekran kartı da almak istemez. 2.elde çok daha ucuza toplarız dedim bu sefer de 2.ele güvenemiyor. Babam kendi bilmiyor ve benim de bir şeyler bileceğimi düşünmüyor ve ne desem biraz boş kalıyor. Kendimiz alır toplarız desem de yapamayız falan diyor. Allahtan şuan 16.000 çok geldiği için tamam dememiş. Anlayacağınız 10bin civarlarına mümkünse ekran kartlı (bu ekran kartıyla devam etmek istemiyorum) her türlü 2.el sıfır pc önerilerine ve babamı nasıl ikna edebileceğimle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. .Herkese iyi forumlar

Son düzenleme:
Merhaba o kadar uzun bir şey yazmışsınki yapay zekadan sana bir özet çıkardım. Bu özetle üyeler daha rahat anlayabilir sanırım.

• Kaza: Kardeşi kasaya kola dökmüş, sistem patlamış. Sadece SSD, HDD ve eski HD 6670 ekran kartı kurtulmuş.
  • Kazık: Mahalle bilgisayarcısı, kurtulan HD 6670'in yanına Ryzen 5 5500 tabanlı bir sistemi 16.000 TL'ye toplamayı teklif etmiş. (Çocuk haklı olarak "R5 5500 o karta çok fazla, darboğaz olur ve 16k bu sisteme kazık" diyor).
  • Geçmiş: Bu bilgisayarcı aileye 4 yıl önce de o eski i5 650'li sistemi 4.000 TL'ye itelemiş. Yani sabıkalı.
  • Problem: Baba bilgisayarcıya güveniyor, çocuğa inanmıyor. 2. ele yanaşmıyor, kendimiz toplarız deyince de "beceremezsiniz" diyor. Parası da yok, 16k fazla gelmiş.
  • İstek: 10.000 TL civarına (mümkünse HD 6670'i çöpe atacak ekran kartlı) sıfır/2. el sistem önerisi ve babayı ikna etme taktiği istiyor.

Merhaba o kadar uzun bir şey yazmışsınki yapay zekadan sana bir özet çıkardım. Bu özetle üyeler daha rahat anlayabilir sanırım.

• Kaza: Kardeşi kasaya kola dökmüş, sistem patlamış. Sadece SSD, HDD ve eski HD 6670 ekran kartı kurtulmuş.
  • Kazık: Mahalle bilgisayarcısı, kurtulan HD 6670'in yanına Ryzen 5 5500 tabanlı bir sistemi 16.000 TL'ye toplamayı teklif etmiş. (Çocuk haklı olarak "R5 5500 o karta çok fazla, darboğaz olur ve 16k bu sisteme kazık" diyor).
  • Geçmiş: Bu bilgisayarcı aileye 4 yıl önce de o eski i5 650'li sistemi 4.000 TL'ye itelemiş. Yani sabıkalı.
  • Problem: Baba bilgisayarcıya güveniyor, çocuğa inanmıyor. 2. ele yanaşmıyor, kendimiz toplarız deyince de "beceremezsiniz" diyor. Parası da yok, 16k fazla gelmiş.
  • İstek: 10.000 TL civarına (mümkünse HD 6670'i çöpe atacak ekran kartlı) sıfır/2. el sistem önerisi ve babayı ikna etme taktiği istiyor.
sağolun hocam sizin bir öneriniz yok mu

çok uzun kimse okumuyor diye kırptım

Geri