2kda biraz zor gibi 4kda kullanman lazımArkadaşlar merhaba am5 sisteme geçmek çok pahalıya gelicek o yüzden am4 den devam ryzen 7 5700x ile rx 9070XT 2K da sorun yaratır mı tam performans verir mi ekran kartı? Şuan rx7700xt kullanıyorum ama kartı yenileyesim geldi![]()
Ekran Kartı Yerine İşlemciyi R5 5600'e Düşür HocamArkadaşlar merhaba am5 sisteme geçmek çok pahalıya gelicek o yüzden am4 den devam ryzen 7 5700x ile rx 9070XT 2K da sorun yaratır mı tam performans verir mi ekran kartı? Şuan rx7700xt kullanıyorum ama kartı yenileyesim geldi![]()
Online oyun oynamıyorum hikayeli oyunlar ağırlıklı 2K darboğaz mı yapar2kda biraz zor gibi 4kda kullanman lazım
Şuan zaten onu kullanıyorumEkran Kartı Yerine İşlemciyi R5 5600'e Düşür Hocam![]()
5700X Yazıyordu Ondan DedimOnline oyun oynamıyorum hikayeli oyunlar ağırlıklı 2K darboğaz mı yapar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şuan zaten onu kullanıyorum![]()
Bir heves geldi 9070xt ye geçeyim dedim ryzen 7 5700x ile ilgili net bir şey söyleyen yok herkes farklı bişey söylüyor kimi darboğaz olur kimisi olmaz diyor bilemedim5700X Yazıyordu Ondan Dedim
9060 XT'ye Geçebilirsin , Elindeki Kartı Astronomik Bir Fiyata Elden Çıkartırsan Yoksa Geçme . İlerde DDR5 Sistem Alırsın .
X3D İşlemci İle Kullanacağım Diyorsan 9070 XT Al Derim .Bir heves geldi 9070xt ye geçeyim dedim ryzen 7 5700x ile ilgili net bir şey söyleyen yok herkes farklı bişey söylüyor kimi darboğaz olur kimisi olmaz diyor bilemedim![]()
2k yüksek-ultra'da darboğaz yapmaz ancak yükseltmek ne kadar mantıklı tartışılır.Arkadaşlar merhaba am5 sisteme geçmek çok pahalıya gelicek o yüzden am4 den devam ryzen 7 5700x ile rx 9070XT 2K da sorun yaratır mı tam performans verir mi ekran kartı? Şuan rx7700xt kullanıyorum ama kartı yenileyesim geldi![]()
Hocam öyle yaptım 4 saat içinde işlemci ram anakart ekran kartı hepsi gitti üstüne 20.000 tl verip change yaptık. Rx 9070 xt am5 sistem ryzen 5 7500f e geçtimBence kartı yenileme hevesini boş verip 5700X'e vereceğin paradansa elindeki işlemci, anakart ve belleği sat AM5'e geç komple. AM4'e kıyasla sadece bellekler gözle görülür şekilde pahalı, onu da ekran kartına heves etmektense buna harcayarak kapatabilirsin.
am5 sisteme geçtim2K çözünürlükte Ryzen 7 5700X ve RX 9070 XT ikilisi genel olarak büyük bir sorun yaratmaz. Hikayeli ve grafik odaklı ağır oyunlarda yük tamamen ekran kartına bineceği için işlemciniz kartı rahatça besler ve tam performansa yakın bir güç alırsınız.
Valorant veya CS2 gibi işlemci yoğun rekabetçi oyunlarda ise ufak bir darboğaz yaşanabilir ve ekran kartı tam kapasiteye çıkmayabilir. Ancak bu durumlarda bile işlemcinin üreteceği kare hızları çok yüksek olacağından akıcılık hissiniz kesinlikle bozulmaz.
RX 7700 XT modelinden sonra geçiş yaptığınızda çok ciddi bir performans artışı görürsünüz. Eğer gelecekte işlemcinin rekabetçi oyunlardaki gücünü daha da artırmak isterseniz, AM5 masrafına girmeden sadece Ryzen 7 5700X3D veya 5800X3D modellerine yükseltme yapabilirsiniz.