Benim Laptop Hangi Oyunları Oynatır?

Merhaba dostlar,
Bu laptopum hangi oyunları oynatır? Korku oyunu önermeyin altıma ediyorum. Yeni pc alana kadar bunda oynayım.

Intel Celeron N2840 2.16 Ghz Çift çekirdek
4 GB RAM
Intel HD Graphics 1 GB
  • Grand Theft Auto Serisi: GTA San Andreas, GTA Vice City, GTA III.
  • Half-Life Serisi: Half-Life 1 ve 2.
  • Need for Speed Serisi: Need for Speed: Underground 1-2, Most Wanted (2005), Carbon.
  • Max Payne: 1 ve 2. seri.
  • Call of Duty: Modern Warfare 1 ve 2 (düşük ayarlarda).
  • The Elder Scrolls: Morrowind ve Oblivion.

Ne alakası var

bak adam oynanabilecek 100 tane oyun sıralamış üşenmeden, bazılarına daha rahat oynatması için config vesaire bile ayarlamış.
Çoğu oyun en düşük ayarlarda 10-20 fps veriyor. Buna oynamak denirsen oynarsın. Ama şu da var ki videodaki notebook 8 GB belleğe sahip. Arkadaşın notebook 4 GB belleğe sahip ve bunun zaten 1 GB'ı Intel HD Graphics tarafından alınıyor ve kalıyor 3 GB bellek.
Bu 3 GB bellek ile sistem kendini mi çalıştırsın yoksa oyun mu açsın?

Çoğu oyun en düşük ayarlarda 10-20 fps veriyor. Buna oynamak denirsen oynarsın. Ama şu da var ki videodaki notebook 8 GB belleğe sahip. Arkadaşın notebook 4 GB belleğe sahip ve bunun zaten 1 GB'ı Intel HD Graphics tarafından alınıyor ve kalıyor 3 GB bellek.
Bu 3 GB bellek ile sistem kendini mi çalıştırsın yoksa oyun mu açsın?
Konu "bu sistem güncel oyunları yüksek ayarlarda açar mı?" değil "bu sistemle hangi oyunlar oynanabilir?" sorusu. Bu yüzden direkt "oynatmaz" demek doğru değil.
Adam bir nevi "100 tl var ne yiyebilirim" diye soruyor sen "100 TL'ye restoran açılmaz" diyorsun. Sorulan soruya cevap değil.
Daha yakın günümüze kadar ben bundan daha kötü bir sistemle çeşit çeşit oyun oynadım. Attığım videoda da zaten bunun örnekleri var. Evet bazı oyunlar 10-20 FPS civarında çalışıyor olabilir ama videodaki bütün oyunlar öyle değil. Düşük sistem isteyen eski, indie, strateji oyunları ve daha birçok oyun gayet oynanabiliyor.

Bir de VRAM kullanımı öyle çalışmıyor. iGPU'larda ekran kartının kullandığı bellek sistem RAM'inden dinamik olarak ayrı. "1 GB VRAM var" diye RAM'den kalıcı olarak 1 GB eksilmiş olmuyor. Oyun veya grafik yükü ne kadar bellek isterse sistem o kadarını kullanıyor.
4 gb RAM günümüz için tabi yetersiz ancak bunun sebebi "Intel hd 1 GB aldı geriye 3 gb kaldı" şeklinde açıklanabilecek bir durum değil.

Sistemin zayıf olduğuna karşı çıkan yok ancak "oynatmaz" anlamına gelmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,837
Üyeler
197,064
Son üye
ReaLx99
Geri