Pc Yi Temizledim Artık Açılmıyor

Boran88_

80+
Reaksiyon skoru
37
Beyler bilgisayarı temizledim termal macun falan ramleri söktüm ekran kartını söktüm sonra geri taktım çalıştırdım böyle hata verdi sebebi nedir nasıl çözerim yardım edermisiniz

Ekler

• 4A871ECB-32FB-4595-866F-0D0A76F66B22.webp
    4A871ECB-32FB-4595-866F-0D0A76F66B22.webp
    85.6 KB · Hit: 68
  • FCD6D4F8-7B86-4494-88B7-F28DC2F43F7F.webp
    FCD6D4F8-7B86-4494-88B7-F28DC2F43F7F.webp
    117.4 KB · Hit: 68
Ramleri tam oturtamamis olabilirsin, bi cikarip tekrar tak bence.

PC açılırken anakartta bi ışık yanıyor mu kontrol et.
Kuletipi kullanıyorsan fanları gereksiz sıkma , anakart zarar görebilir. Baktım dönmüyor zorlama.

PC kapat arkadan da kapat güç fişini çek ,15 20saniye açma düğmesine basılı tut sonra geri aç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir donanım tam oturmamış veya statik elektrikten kaynaklanıyor muhtemelen

MACHINE_CHECK_EXCEPTION yazıyor sanırım donanım hatası demek tüm soketlerin ramlerin takılı olduğundan emin ol işlemci fanına özellikle dikkat et gerekirse sök tak fan soketlerini de kontrol et

hocam bi çok kişinin kabus başına gelmiş diyebiliriz bi arkadaşımada olmuştu o termal macunu bidaha sürmüştü. Ama dedikleri gibi ram slotlarını nasıl temizledin bilmiyorum ama içlerine bir daha bak veya ram slotlarını değiştir ram lerde bi problem yok çünkü görüntü geliyor. Ama ben işlemciden olduğunu düşünüyorum eğer overclock ayarın varsa şimdilik iptal et ve bilgisayarı güvenşi modda başlatmayı dene

PC açılırken anakartta bi ışık yanıyor mu kontrol et.
Kuletipi kullanıyorsan fanları gereksiz sıkma , anakart zarar görebilir. Baktım dönmüyor zorlama.

PC kapat arkadan da kapat güç fişini çek ,15 20saniye açma düğmesine basılı tut sonra geri aç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir donanım tam oturmamış veya statik elektrikten kaynaklanıyor muhtemelen
Ramleri tam oturtamamis olabilirsin, bi cikarip tekrar tak bence.
her şey tam oturmuş durumda ama hala aynı hatayı veriyor

Ekler

• IMG_0535.webp
    IMG_0535.webp
    756.5 KB · Hit: 23
Parcalarin duzgun takildi mi? Cpu sogutucu duzgun takildi mi? Bi kontrol et. Ramleri cikar tak yap

bu sorun genelde ramlere toz kaçınca oluyor ram yataklarını iyice temizle bir de silgi ile yukarudan aşağı olacak şekilde ramların altın kısımlarını hafifce sil sonra düzelir büyük ihtimal. her hava tutuşumda bu sorunu yaşıyorum dediğim gibi yapınca düzeliyor. ssd hdd içinde yapablirsin aynısını

Geri