Hocam ben çok anlamıyorum öğrenmeye çalışıyorum, 7500f'de önbellek daha fazla olduğu için özellikle rekabetçi oyunlarda daha iyi bir performans sergilediği hikayeli oyunlarda da başa baş oldukları yazıyor çoğu forumda kağıt üzerindeki verilerden ayrı olarak. 245kf çekirdek sayısı konusunda daha iyi. Dün nebi akgün'ün videosunu izlemiştim o da çekirdek sayısının fazla olmasının oyunlarda çok fazla olmasının + olmadığı zaten istisnalar hariç pek çok oyunun sadece 6 çekirdek kullandığı ve bu çekirdeklerin performansının önemli olduğu, fazla çekirdek olmasının önemli olmadığını söylüyordu. Bunları düşününce neden 245kf, 7500f'den daha iyi oluyor açıklayabilir misiniz?
İşlemciden ayrı olarak da aşağıda linkini verdiğim iki sistemden hangisi tercih edilir, fikrinizi söyleyebilir misiniz? Vatanda giriş seviye bir anakart kullanılmış mosfet soğutucusu yok ve örneğin 1 adet m2 girişi var. GG'de mosfet soğutucusu var ve 850 seri bir anakart giriş-orta diyebileceğimiz bir anakart kullanılmış. Ram daha az ama dışarıdan 10k'ya 16gb ram alınarak 32gb'a tamamlanabilir bu da fiyatları hemen hemen eşit hale getiriyor. Bunun haricinde PSU'lar ikisinde de benzer fazeon ve aigo arasında bir fark olacağını düşünmüyorum.
Game Garaj
Vatan bilgisayar