İşlemci Yükseltme Tavsiyesi

Arda556

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,

Mevcut sistemimde ekran kartı yükseltmesi yaptım ancak yaptığım araştırmalar ve oyun içi kullanımlar sonucunda işlemci tarafında darboğaz yaşadığımı fark ettim (yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim).
Özellikle oynadığım oyunlar Valorant, CS2, FiveM örnek verebiliriz.

Mevcut Donanımım:
MSİ B450M-A PRO MAX
AMD Radeon RX 9060 XT 16 GB
AMD Ryzen 5 5500
G.Skill RipjawsV 16 GB (2x8) 3200 MHz

Bu sisteme uygun, darboğazı en aza indirecek bir işlemci tavsiyesine ihtiyacım var.
Anakart masrafına girmemek adına önceliğim mevcut sistemde kalıp yeni bir işlemciye geçmek.
Fakat kesinlikle değiştirmelisin derseniz Intel veya AM5 tarafındaki tavsiyelerinize de açığım.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar,

Mevcut sistemimde ekran kartı yükseltmesi yaptım ancak yaptığım araştırmalar ve oyun içi kullanımlar sonucunda işlemci tarafında darboğaz yaşadığımı fark ettim (yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim).

Mevcut Donanımım:
MSİ B450M-A PRO MAX
AMD Ryzen 5 5500

Bu sisteme uygun, darboğazı en aza indirecek bir işlemci tavsiyesine ihtiyacım var.
Anakart masrafına girmemek adına önceliğim mevcut sistemde kalıp yeni bir işlemciye geçmek.
Fakat kesinlikle değiştirmelisin derseniz Intel veya AM5 tarafındaki tavsiyelerinize de açığım.

5600e bile geçsen l3 Önbellek sayesinde fps inde ciddi artış olur.

geçebileceğin en fp 5600 dür knk diğer üst segmentleri gereksiz pahalı 2. elde

Merhabalar,

Mevcut Donanımım:
MSİ B450M-A PRO MAX
AMD Ryzen 5 5500

kesinlikle 5600'e geçmeni öneririm

Gördüğüm kadarıyla fiyatı 6 bin civarı. Satın almaya değer mi? AMD Ryzen 7 5700X diye bir model buldum o nasıldır?
5700x 5600 den daha iyi ama aradaki fiyat farkına değer bir durum yok. Youtubedan FPS testlerine bakabilirsin. 5600 alsan bile çok ciddi fark olur şuanki işlemcinle.

5600de 32mb, 5500de 16mb l3 cache var, 5600den daha güçlü alabileceğin işlemciler x3d serileri çok pahalı, düsük bir bütçeyle yükseltme için 5600 öneririm, aksi takdirde mantıklı bir yükseltme için komple am5 platformuna geçmeniz gerekir.

Gördüğüm kadarıyla fiyatı 6 bin civarı. Satın almaya değer mi? AMD Ryzen 7 5700X diye bir model buldum o nasıldır?
Sadece oyun için değmez. Arada 2K fark var. Aynı L3 Önbellek e sahip
Oyun harici de ağırlıklı olarak kullanacaksan, Render,Video edit, yayıncılık gibi o zaman alabilirsin

Sadece oyun için değmez. Arada 2K fark var. Aynı L3 Önbellek e sahip
Oyun harici de ağırlıklı olarak kullanacaksan, Render,Video edit, yayıncılık gibi o zaman alabilirsin
Uzun bir süre işlemci değiştirmeyi düşünmüyorum (5-6 yıl kadar kullanmak istiyorum), bu yüzden kararsız kaldım. Biri 6 çekirdek 12 iş parçacıklı, diğeri ise 8 çekirdek 16 iş parçacıklıymış. Oyun dışında Visual Studio v.b programlar ile işlerim de oluyor.

Geri