2026 Yılında Ddr3 Sistem Toplanır mı ?

İ7 7700 rtx 3060 bunları alabilecek bütçe var madem neden ddr3 düşünüyorsunuz hocam
Almak için sormuyorum. DDR3 sistemlerle ilgili nasıl düşündüğünüzü merak ettiğim için açtım konuyu. Bilgisayarım var ve işimi görüyor.
Ddr4 ram pahalandiktan sonra DDR3 PC videoları arttı veya bana öyle geldi yabancılarda o yüzden merak ettim.

oyun için o kadar mantıklı değil ya 10 15 yıllık oyunları oynayacaksın ya da ofis bilgisayarı tarzı kullanacaksın i7 7700 de taksan bi sınırı var. ddr4'te r5 1600af falan alınabiliyorsa ileride upgrade şansın oluyor tabi fiyat farkını bilmiyorum

DDR4 ve DDR5 RAM fiyatları pahalı. Bu açıdan DDR3 çok daha uyguna geliyor.
Ddr3 destekli lga1151 Z serisi bir anakart ve i7 7700k alıp overclock yapacaksin. 16x4 64gb ddr3 RAM yanına güzel bir ekran kartı takip uyguna halledeceksin.
16gb ddr4 ram parasına 64gb ddr3 alınabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bahsettiğin anakart ve işlemciye ne para vereceksin mesela?

Ve bu şekilde bir tercih yapmanın gerçekten mantıklı bir yanı var mı i3 10100F kullanan en giriş seviye DDR4 kullanıcıları bile senden iyi performans alacak sonuçta, değecek mi buna?

Bahsettiğin anakart ve işlemciye ne para vereceksin mesela?

Ve bu şekilde bir tercih yapmanın gerçekten mantıklı bir yanı var mı i3 10100F kullanan en giriş seviye DDR4 kullanıcıları bile senden iyi performans alacak sonuçta, değecek mi buna?
Dediğiniz gibi en büyük sıkıntı eski Intel işlemcilerin pahalı olması. Ram fiyatı avantajlı ama işlemci pahalı oluyor.

DDR4 ve DDR5 RAM fiyatları pahalı. Bu açıdan DDR3 çok daha uyguna geliyor.
Ddr3 destekli lga1151 Z serisi bir anakart ve i7 7700k alıp overclock yapacaksin. 16x4 64gb ddr3 RAM yanına güzel bir ekran kartı takip uyguna halledeceksin.
16gb ddr4 ram parasına 64gb ddr3 alınabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz?
ddr4 sorulurdu anlardımda ddr3 ne be hocam

Dediğiniz gibi en büyük sıkıntı eski Intel işlemcilerin pahalı olması. Ram fiyatı avantajlı ama işlemci pahalı oluyor.
Hiçbir geleceği olmayan platformlara yatırım yapmanın da pek anlamı yok. 2x8GB DDR4 RAMi rahatlıkla 3K ya bulabilirsin krize rağmen. 7700K veya 10100F fark etmez bunlar giriş seviyesi işlemciler en fazla birkaç sene idare edecek ama DDR4 alan işlemciyi yükseltip devam edecekken DDR3 alayım 64GB RAM alırım diyen o RAMleri çöpe atacak ya da yok fiyatına satacak, anakartı da aynı şekilde işlemci değiştirmek için değiştirecek komple zarar.

geçen gün gördüm hintli elemanlar ddr3 ramleri eritip içindeki madenleri ayıklıyordu, o derece hurda yani hiç gerek yok. ofis pc'si olarak dibin dibin bir fiyattan alınır da oyun için mantıksız.

ddr4 sorulurdu anlardımda ddr3 ne be hocam
Hala sıfır ddr4 sistemler satıldığı için DDR3 sorayım dedim.
Hiçbir geleceği olmayan platformlara yatırım yapmanın da pek anlamı yok. 2x8GB DDR4 RAMi rahatlıkla 3K ya bulabilirsin krize rağmen. 7700K veya 10100F fark etmez bunlar giriş seviyesi işlemciler en fazla birkaç sene idare edecek ama DDR4 alan işlemciyi yükseltip devam edecekken DDR3 alayım 64GB RAM alırım diyen o RAMleri çöpe atacak ya da yok fiyatına satacak, anakartı da aynı şekilde işlemci değiştirmek için değiştirecek komple zarar.
Ddr4 çok geleceği kalmadı. DDR5 cep yakıyor.
geçen gün gördüm hintli elemanlar ddr3 ramleri eritip içindeki madenleri ayıklıyordu, o derece hurda yani hiç gerek yok. ofis pc'si olarak dibin dibin bir fiyattan alınır da oyun için mantıksız.
Hurdası bile değerli alınır mı diyorsunuz?

DDR4'ün bile yeterliği bu dönemde tartışılırken DDR3 hakkında konuşmaya gerek yok.

Hala sıfır ddr4 sistemler satıldığı için DDR3 sorayım dedim.

Ddr4 çok geleceği kalmadı. DDR5 cep yakıyor.

Hurdası bile değerli alınır mı diyorsunuz?
bedavaya veren varsa al yoksa alma diyorum

Kimsede Dememiş 7700K Ya ddr3 ram olmuyor diye 7700k döneminde ddr4 vardı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,392
Üyeler
198,123
Son üye
kisaca_ysn
Geri