🔥İndirim Karaca 2’Li Bambu Kesme Tahtası 30/35 Cm 199 TL

Karacanın bu bambu kesme tahtasını 1.5 yıldır kullanıyorum. Daha herhangi bir çatlama vs. olmadı. 199 liraya almıştım sanırım. Bence alınabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Stark modeliymiş bendeki aynı mı tam bilmiyorum.

Mutfakla içli dişli biriyseniz plastik kullanmayin. Düz yemek yapanlar belki sadece 2 3 şey doğramak için kullanıyor ama özellikle ince doğrama yapıyorsanız sebzenin yarısına plastik karışıyor resmen.
Çelik ve cam ise plastikten beter, en kötüleri. Kesme hissiyatini geçtim bıçağın içinden geçiyorlar. Nerede plastik ve bakteri muhabbetini görsem genelde cam veyahut Çelik satan birileri oluyor. Fazla abartıyorlar kendi mallarını satmak için
Tahtanın bir tarafında et bir tarafında sebze kesersiniz. Büyük tahtaniz varsa kullanım sıklığına göre de arada üstünü az zimparalayip yaglarsiniz ilk aldığınız haline döner. Tabii ben iki üç sebze, meyve doğrarim diğer şeyleri de robotton çekerim diyorsanız plastik alın.

Son düzenleme:
Mutfakla içli dişli biriyseniz plastik kullanmayin. Düz yemek yapanlar belki sadece 2 3 şey doğramak için kullanıyor ama özellikle ince doğrama yapıyorsanız sebzenin yarışı plastik ile karışıyor resmen.
Çelikler ve cam ise en kötüleri kesme hissiyatini geçtim bıçağın içinden geçiyorlar
Kaliteli Sert Ahşap Ürün Daha Mantıklı Ama Çok Pahalılar İşte .

• Polietilen zararlı bir plastik mi? Polietilen, gıda ile temas için en güvenli kabul edilen plastiklerden biridir. Kendi yapısı gereği normal kullanımda toksik maddeler salması beklenmez.
  • Mikroplastik oluşur mu? Evet. Bıçak her kesişte tahtanın yüzeyinden mikroskobik parçalar koparır. Laboratuvar çalışmaları bunu açıkça gösteriyor.
  • Bu parçalar yemeğe karışır mı? Evet, bir kısmı karışır. Bunu da çeşitli araştırmalar göstermiştir.

ömür boyu testislerimde mikroplastik istemiyorum, tahta yerine önerilebilecek tonla malzeme kesme tahtası varken plastik seçmek anlamsız
Tahtada çok tehlikeli böyle düşünürsek, çapraz bulaşmaya en uygun çeşit. Bulaşık makinesine atmakta çok sağlıklı değil elde temizlemekte gerçekten zor çünkü yaptıkların içine ister istemez bol bol kalıntı bırakıyoruz

Parasini verip ömürlük almak lazım.
Overrate zaten üst yüzeyi dikine olduğu için bakteriler sıvılar öyle derine inemiyor. Çapraz bulaşmamasi için bir tarafıyla sebze bir tarafıyla et dograrsin
Tek Bir Tahta Yerine Ayrı Ayrı Kullanmalık Ürünler Almak Daha İyi Oluyor .

Tahtayı sabunlayip sungerle yedire yedire yıkıyorlar kafam o kadar karışıyor ki. Mikrop gidiyor ama kimyasal yiyorsun. Sonra bu tahtalar tek parça değil aralarda yapıştırıcısı var ona da gıda temas ediyor. Bıçak tahtanın dikine değerse daha iyi olur diyorlar ama öyle olunca da liflerin arasına sızma yapıyor diyorlar. Yatay olursa daha kolay kesilir kesiklerde mikrop birikir diyorlar. Bambu antibakteriyel yapıya sahip diyorlar ama şefler cartlar bambu kullanmiyor normal ağaç kullaniyorlar. Elinde kessen küçük küçük kesikler oluyor. Plastikte kessen gözle görülür plastikleri yiyorsun. Paslanmaz çelik olanlarda adam akıllı markalı ürün yok, bıçak koreliyor. Çelik alıp su bileme taşı ile düzenli keskinlestirmek mantıklı geliyordu ama tahtada kesmek çok kolay en iyi kesim onda ya. Eve tahta aliyorsun sebze için aldım baktim ustunde tavuk kesmisler bi de temizlememisler saatlerce üstünde kurumuş tavuğun suyu bi igrendim var ya arkadaş. Bi de şu gavurlar tavugun değdiği yerler mikroplu diye bi ara çok fena korkutuyordu o zamandan beri çiğ urunler acayip yapıyor beni. Kafam yandı ben o zamandan beri en az bicak kullandiracsk ne varsa onu yapiyorum yemek yapacaksam. Gerekirse porselen tabakta kesiyom tabakta kesiyorum sürekli. Ya şunun düzgün bir cevabı yok ya deli ediyor beni bu nasıl evren bu evrenin bir hatası bugı gibi, bıçaklar ve kesim yapılacak yüzeyler gündelik kolay bir iş değil ya. Zamanında fırınlar hakkında bir video izledim, eskiden insanların evinde fırın yokmuş, tek bir fırın ekmek satar ve insanların yemeklerini pişirirmiş. Bazı işlerin ortak yerden yürütülmesi lazım. Yemek yapmak da o şekil. Zaten bazı ülkelerde dışarıdan satın almak daha ucuza geliyor. Toptan alıp toptan satiyorlar çünkü herkes disaridan aliyor evde yemek yapmiyorlar. Ben restoran olsam seve seve bıçağımi da biler en kaliteli tahtayi da alirim ama evde olmuyor işte abi ya
Kaliteli Sert Ahşap Ürün Daha Mantıklı Ama Çok Pahalılar İşte .
Bambu sert olduğu için bıçağı koreltebilir yazıyor internette. Herkesin tahta için farklı bi görüşü var ya. Kaynaklar da farklı söylüyor biri birini yalanliyo

Ev için en sağlıklısı tek parça masif ahşap onlar da çok pahalı. Bambu falan günü kurtarır.

1782437712081.webp

1782437977119.webp

Kullanıyorum, üstüne bir de bulaşık makinesinde yıkıyorum.

Anamız babamız da mı çelik tahta kullanıyordu sanki. Bulaşık makinesinde hiçbir şeyi kalmaz.

Geri