Kulaklık Çıkmazındayım

EYUNAL

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
221
Merhaba Arkadaşalar,

2020 yılında 1More Spearhead VR H1005 model kulaklık aldım. Bu kulaklığı aldığım zamanlarda gerçekten araştırıp tasarımını ve ergonomisini beğenerek almıştım. Yazılım olarak da oldukça iyi bir kulaklık. Sesleri net basslar güçlü oyunda ses kasmak ise çok kolay. Ancak 6 yılın yorgunluğu ister istemez kendisini gösteriyor :) 2 haftadır konuyla ilgili araştırmalar yapıyorum ve iki kulaklık satın aldım.
İlk aldığım kulaklık Logitech G ASTRO A50 X oldu. Tüm ayarlarını kurcaladım baktım ettim ancak malzeme olarak kaliteli bir hissiyat yaratsa da kulaklığın ve ses yalıtımı iyi değildi. Ses yüksekliği ise beni tatmin etmedi. Sonra ise ASUS ROG DELTA II modelini aldım. Keza bu kulaklığında genel olarak malzeme kalitesini beğendim ancak gel gelelim ki ses şiddeti bu kulaklığında yüksek gelmedi. Sorun şu ki, 1More Spearhead VR H1005 kulaklığımın yazılımında bulunan Xear audio brilliant özelliği sayesinde hem sesin şiddetini arttırıyor hem de netliğini koruyor. Bu sayesinde kulaklık tatminkar bir performans sunuyor.

Bu kulaklıktaki deneyimimi benzer şekilde devam ettirebileceğim yeni bir kulaklık arayışındayım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
agalar internetten alışverişte en sinir olduğum olay sepeti onaylarken son saniye çıkan kargo ücretidir. sırf o yüzden alışverişten vazgeçtiğim bile oluyo. trendyol plus muhabbeti çıkmış 1 tl ye üye oluyosun anında her ay 10 tane kargo hakkın oluyo. klavye mousepad bide soğutucu sipariş edicem dedim hepsini ayrı ayrı satıcılardan sepete attım kargo sıfır abi aşırı iyi olay. bi de üstüne ilgili markalarda plus fiyatı devreye girdi sepet epey ucuzladı. kargo yolu gözlemiyorum ne zaman gelcek diyolarsa o vakitte geliyo kafam rahat valla

Hepsiburadaki bilgi doğruysa kablolu ve JAK girişli kulaklık. Belki içerisinde ses kartı da vardır bilmiyorum.
Ama Xear genelde uygun fiyatlı ürünlerde kullandıkları ses kartı. Benzer ayarı olan kulaklık bulabilir miyim emin değilim.
Kablolu olur diyorsanız ben size şu ses kartı ve şu IEM kulaklığı öneririm. Ses kartı ileride alacağınız her JAK kulaklıkta, ses kalitesini net olarak artıracaktır.

Meyergaming üzerindeki KARNE10 kodu devam ediyorsa ₺3700 denk geliyor.

Etmiyorsa Gradyan versiyonunu da Wraith satıyor, bilginiz olsun.

IEM olarak da şu ürünler ideal. Bütçe belirtmediğinizden üç ayrı bütçede ürün önerdim.

Ben ses kartı ile almanızdan yanayım, bütçe o kadar çıkmıyorsa önerdiklerimden Type-C sürümü olanları alın. Bazılarında ses kartı oluyor. Eğer ses kartı alabiliyorsanız da JAK (3.5mm) tercih edin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada detaylı araştırırım diyorsanız, siz de netliği sağlayan ayar Xear Sonic desteği olan kulaklıklarda var.

Ama dediğim gibi yukarıdaki ses kartı da bu tarz geliştirmeler sağlar. IEM alışınca bu kulaküstü ürünler çok tırt gelecektir onu da belirteyim.

Son düzenleme:
Hepsiburadaki bilgi doğruysa kablolu ve JAK girişli kulaklık. Belki içerisinde ses kartı da vardır bilmiyorum.
Ama Xear genelde uygun fiyatlı ürünlerde kullandıkları ses kartı. Benzer ayarı olan kulaklık bulabilir miyim emin değilim.
Kablolu olur diyorsanız ben size şu ses kartı ve şu IEM kulaklığı öneririm. Ses kartı ileride alacağınız her JAK kulaklıkta, ses kalitesini net olarak artıracaktır.

IEM olarak da şu ürünler ideal. Bütçe belirtmediğinizden üç ayrı bütçede ürün önerdim.

Ben ses kartı ile almanızdan yanayım, bütçe o kadar çıkmıyorsa önerdiklerimden Type-C sürümü olanları alın. Bazılarında ses kartı oluyor. Eğer ses kartı alabiliyorsanız da JAK (3.5mm) tercih edin.

Bu arada detaylı araştırırım diyorsanız, siz de netliği sağlayan ayar Xear Sonic desteği olan kulaklıklarda var.

Ama dediğim gibi yukarıdaki ses kartı da bu tarz geliştirmeler sağlar. IEM alışınca bu kulaküstü ürünler çok tırt gelecektir onu da belirteyim.

Çok iyi ve teknik bir yazı olmuş teşekkürler ancak bu tarz kulaklıklar kullanamam. Aynı zamanda uçuş simleri de oynuyorum, kafa takibi yapmak için kullandığım IR ledli bir ekipman var bunu kulaklığa takıyorum :)

Bu attığın iemler için 300 liralık apple dac fazlasıyla yetiyor. Pahalıysa iyidir diye bilmeden ürün önermeyin

Bu attığın iemler için 300 liralık apple dac fazlasıyla yetiyor. Pahalıysa iyidir diye bilmeden ürün önermeyin
Pahalıysa iyidir diye bir şey önermedim, ürünü kullandım ve elimdeki KlasseGear Feel ve Wraith EvoX net olarak ses kalitesi arttı. Elbette EvoX gibi daha orta veya üst seviye artık neyse üründe etkisi daha hissedilir. Giriş seviyesi IEM'e de etkisi var, ama o IEM'lerde ses kalitesi ortalama ürün kadar artmıyor. Besleme için önermedim zaten, ezbere yorum yapıyorsun tamamen.

IEM kullanmayacaksa bile, o kulaklığın sağladığı yazılımsal iyileştirmeyi bu tarz bir ses kartında alır. Besleme için dediğim gibi atmadım, indirimde de fiyatına göre uzun ömürlü bir ürün alıyor. Kulaküstü JAK bir kulaklığın sesini daha iyi alacak kısaca.

Neyse yorum yapmak için yorum yapmayın. Niyet okumayı da salın, DAC amaçlı önermedim o ses kartını. Arkadaşın kulaklıkta aldığı sesi yazılımsal bir ayar sağlıyormuş. Apple DAC falan öyle bir yazılımsal iyileştirme sağlamıyor. Keza ₺600-900 satılan CX13 ses kartlarının da öyle bir etkisi yok.

Son düzenleme:
Pahalıysa iyidir diye bir şey önermedim, ürünü kullandım ve elimdeki KlasseGear Feel ve Wraith EvoX net olarak ses kalitesi arttı. Elbette EvoX gibi daha orta veya üst seviye artık neyse üründe etkisi daha hissedilir. Giriş seviyesi IEM'e de etkisi var, ama o IEM'lerde ses kalitesi ortalama ürün kadar artmıyor. Besleme için önermedim zaten, ezbere yorum yapıyorsun tamamen.

IEM kullanmayacaksa bile, o kulaklığın sağladığı yazılımsal iyileştirmeyi bu tarz bir ses kartında alır. Besleme için dediğim gibi atmadım, indirimde de fiyatına göre uzun ömürlü bir ürün alıyor. Kulaküstü JAK bir kulaklığın sesini daha iyi alacak kısaca.

Neyse yorum yapmak için yorum yapmayın. Niyet okumayı da salın, DAC amaçlı önermedim o ses kartını. Arkadaşın kulaklıkta aldığı sesi yazılımsal bir ayar sağlıyormuş. Apple DAC falan öyle bir yazılımsal iyileştirme sağlamıyor. Keza ₺600-900 satılan CX13 ses kartlarının da öyle bir etkisi yok.
Evox orta veya üst seviyeymiş, sen de epz dac takıp kaliteyi artırmışsın öyle mi? ne güzel uydururyorsun öyle. 4.4 taktım sahne açıldı falan desen bi nebze inanalım da bu olmamış :D. kullandığın bilgisayarın telefonun dahili çipi kötü olduğu için epz ile "kalite artışı"nı deneyimlemişsin. Apple dac ile de aynı sonucu alıyorsun, bir ara onu da al dene. Mesele apple dacın vrmsi değil zaten, 100 dolarlık dac gibi kaliteli, gürültüsüz ve renksiz ses üretebilmesi, gain konuşmuyoruz.

Yazılımsal iyileştirme dediğin şey de eq veya sanallaştırma, bunun için de dacampa gerek yok :)

Evox orta veya üst seviyeymiş, sen de epz dac takıp kaliteyi artırmışsın öyle mi? ne güzel uydururyorsun öyle. 4.4 taktım sahne açıldı falan desen bi nebze inanalım da bu olmamış :D. kullandığın bilgisayarın telefonun dahili çipi kötü olduğu için epz ile "kalite artışı"nı deneyimlemişsin. Apple dac ile de aynı sonucu alıyorsun, bir ara onu da al dene. Mesele apple dacın vrmsi değil zaten, 100 dolarlık dac gibi kaliteli, gürültüsüz ve renksiz ses üretebilmesi, gain konuşmuyoruz.

Yazılımsal iyileştirme dediğin şey de eq veya sanallaştırma, bunun için de dacampa gerek yok :)
Apple DAC, EPZ TS-01 ve EPZ TP35 PRO üçüne de sahibim. IEM'i sadece ilk aldığımda bilerek arka tarafa taktım, parazit ve dip ses olacağını denemek için. Sonra da EPZ TS-01 ile kullandım. Daha sonrasında yine forumdaki insanları bilgilendirmek amaçlı KlasseGear Feel ve Apple DAC aldım. En son olarak EPZ TP35 PRO aldım. EPZ TS-01'in renklere göre farklı profilleri varmış. Mesela onu TS35 PRO'ya geçerken, kutusundaki kağıttan fark ettim. Gerçi Reddit'de bir yorum da okumuştum, oradan aklımda kaldı. Renklerin ne ifade ettiğini de bilmiyorum.

Hatta örneklerini de forumda verdim. Gothic 1 Remake oynuyorum, o oyunda EPZ TS-01 göre iki kulaklıkta da duyduğum sesler ve netlik arttı. Gothic 1 Remake bataklık kısmında müzik ve yürüme sesi duyardım, EPZ TS35 PRO'da etraftaki çekirgeler, bataklıktaki su sesleri falan çok daha net oldu. Kısaca arkadaşın aradığı ses kalitesi arttı. Ha diyebilirsin ucuz IEM'de fark etmez haklısın, ama bunun için DAC ihtiyaç yok demek saçma. Yoksa ve aynı ses kalitesini ayarlarla verebiliyorsan, rehber yap da bari insanlar faydalansın. Bu 4.4 de takmadım, 3.5mm ne değiştirir bilmediğim gibi düşündüm ama aramaya da üşendim.

2026-06-30_09-00.webp

2026-06-30_08-56.webp

2026-06-30_08-58.webp

Halen de niyet okuyorsun, bu kafayla her insan ilikisinde sorun yaşarsın. Terim vb. kullanımlardan IEM konusunda büyük ihtimalle benden daha deneyimlisiniz. Ama iletişim konusunda beceriksiz olunca böyle bomboş niyet okuyorsunuz. Ben kendi deneyimlerimi aktardım, siz de o deneyimleri güzel dille aktarabilirdiniz.

Denemediğim ürünlerde zaten bu ses kalitesi artırıyor gibi bir şey iddia etmem, belki şu ürünler işe yarıyordur denedim diye yazarım. Ben IEM olayını bu yılın başından deneyen biriyim, bilgim olmayan yerlerde forumda daha bilgili kişilere veya diğer forumlara yönlendiriyorum. Benim bu üç üründe gözlemlediğim, TP35 PRO'nun net olarak ses kalitesini artırdığı. Varsayılan EQ ayarı ile bu arada onu da kurcalamadım. Orada da bir sürü EQ veya farklı ayarlar var.

İnsanları kendi kafanızdaki stereotiplere göre kısıtlamayın, tekrarlıyorum konuşmadan niyet okumayın. Engellemiştim zaten, ama bunu da belirtip daha da tartışmayacağım sizinle iyi günler.

Arkadaşlar kişisel kavgaya dönüştürmeyin lütfen. Her ikinizin de vermeye çalıştığı bilgi için teşekkürler. Ancak belirttiğim sebepten ötürü zaten kulak içi kulaklık kullanamıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,597
Üyeler
199,398
Son üye
utku52

Geri