Öneri SSD Soğutucu Önerisi

H₂SO₄

80+
Reaksiyon skoru
66
Bütçe
750
15 ocak da "MSI SPATIUM M470 PRO PCIE 4.0" aldım 6.5 - 1 = 5.5 aydır (ram bozulduğu için 1 ay kullanamadım sistemi) kullanıyorum sağlığı %98 e düştü. Soğutucusuz kullanıyorum. 1 tane soğutucu alasım varda hangisini aldığım fark eder mi ? Aralarında ciddi farklar varmı? yoksa "hoşuna gideni al" mı yapam ?

Konuyu depolama yerine soğutma yı mı seçip açsaydim acaba 🤔

15 ocak da "MSI SPATIUM M470 PRO PCIE 4.0" aldım 6.5 - 1 = 5.5 aydır (ram bozulduğu için 1 ay kullanamadım sistemi) kullanıyorum sağlığı %98 e düştü. Soğutucusuz kullanıyorum. 1 tane soğutucu alasım varda hangisini aldığım fark eder mi ? Aralarında ciddi farklar varmı? yoksa "hoşuna gideni al" mı yapam ?
bunu al fazlasıyla yeterlidir hocam ekstra yüksek paralar vermeye gerek yok https://www.akakce.com/ssd-sogutucu/en-ucuz-enermax-esc001-r-m-2-ssd-sogutucu-fiyati,947402291.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama temelde hepsi aynı işi yapıyor bilinen bir markanın herhangi bir ürünü de aynı işi yapar.

2 gün önce satın aldım kurulumu epey kolay, 750 bandına çıkmana gerek yok

bunu al fazlasıyla yeterlidir hocam ekstra yüksek paralar vermeye gerek yok https://www.akakce.com/ssd-sogutucu/en-ucuz-enermax-esc001-r-m-2-ssd-sogutucu-fiyati,947402291.html

Ama temelde hepsi aynı işi yapıyor bilinen bir markanın herhangi bir ürünü de aynı işi yapar.

2 gün önce satın aldım kurulumu epey kolay, 750 bandına çıkmana gerek yok
Soğutucular arasına aman aman fark yok yani? (Fanlı ve özel dışında)

Ufak bir soru ssd yi çıkarıp takınca sistemde herhangi bi ayar sıfırlanır mı

Son düzenleme:
Soğutucular arasına aman aman fark yok yani? (Fanlı ve özel dışında)

Ufak bir soru ssd yi çıkarıp takınca sistemde herhangi bi ayar sıfırlanır mı
Sıfırlanmaz diye biliyorum. Aman aman bi fark yok hocam gen 4 zaten ssd aşırı ısınan bişey değil. Attığım enermax fazlasıyla yeter.

Pre ve 50 tl lik kod var diye amazon dan söyledim tahmini varış 6 temmuz pazartesi diyor:D ndbddn bu kadar uzun sürmez herhalde cumaya gelir herhalde

Kanka selamlar

Öncelikle %98 sağlık 5.5 ayda normal bir SSD aşınması sayılır endişelenecek bir durum yok TBW (toplam yazma kapasitesi) açısından gayet sağlıklı gidiyorsun

Soğutucu konusuna gelirsek 750 TL bütçede aralarında ciddi performans farkı beklemeni doğru bulmuyorum bu fiyat aralığındaki soğutucular genelde basit alüminyum heatsink yapısında oluyor temel görevleri SSD'nin termal throttling'e girmesini engellemek

Dikkat etmen gereken asıl nokta soğutucunun anakartındaki M.2 slotuyla ve yanındaki diğer bileşenlerle (özellikle ekran kartı) fiziksel uyumu bazı kalın soğutucular GPU'nun oturmasına engel olabiliyor montaj öncesi anakart kılavuzunu kontrol et

Performans farkı minimal olacağı için bu bütçede gerçekten görünüş ve montaj kolaylığına göre seçim yapabilirsin malzeme kalitesi (bakır taban vs alüminyum) biraz fark yaratabilir ama 750 TL segmentinde hepsi birbirine yakın iş görür

Özetle hoşuna gideni alman bu fiyat aralığında mantıklı bir yaklaşım sadece slot uyumuna dikkat et

Geri