Acer Nitro 16 Anakart Sorunu ve Çözüm Arayışı

celikman

80+
Katılım
30 Haziran 2026
Mesajlar
2
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,
Acer Nitro 16 AN16-41-R2CN (Ryzen 7 7840HS / RTX 4060 / 32 GB DDR5) modelimde yaşadığım süreci anlatayım.
Sorunun geçmişi:
İlk olarak toz temizliği sırasında batarya çıkarılmadan işlem yapılması sonucu görüntü gitti, cihazı servise verdim. Servis tarafından düzeltildi ve cihazı geri aldım.
Yaklaşık 1 ay sonra cihazı açmaya çalışırken yine görüntü gitti ve cihaz bir daha açılmadı. Tekrar servise götürdüm.
Servisteki süreç:
Servis önce BIOS çökmesi tespit etti, BIOS güncellemesi yapıldı. Ancak sorun çözülmedi, daha sonra yapılan incelemede işlemcinin yüksek voltaj yediği tespit edildi. Şu an işlemci kalıplama deneniyor, sonucu henüz gelmedi.
Asıl sorun:
Kalıplama tutmaz ise anakart değişimi gerekecek. Yetkili servis dahil birçok servisi aradım, cihaz yeni olduğu için anakartı hiçbir yerde bulamadım. Yetkili servis anakart değişimi için 98.500 TL fiyat verdi, bu kabul edilebilir değil.
Bu yüzden şimdiden anakartı araştırıyorum.
Aradığım parça:
Model: Acer Nitro 16 AN16-41
Board no: DAZGUMB1AD0
İşlemci: Ryzen 7 7840HS
Ekran kartı: RTX 4060
Yurt içi veya yurt dışı fark etmez, bu anakartı nereden temin edebileceğimi bilen var mı? Her türlü yönlendirme için şimdid
en teşekkürler.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,205
Mesajlar
11,107,441
Üyeler
198,711
Son üye
atillacergutay
   
Geri
Top