Rotavi | Aı Seyahat Planlayıcı — Uçuş, Otel, Plan ve Vize Tek Yerde

rotavi

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar,

Ben Emir, yazılım mühendisiyim. Son birkaç aydır tek başıma bir proje geliştiriyorum: Rotavi — gezginler için yapay zeka destekli bir seyahat planlama platformu. Hem süreci paylaşmak hem de buradaki teknik topluluktan dürüst geri bildirim almak için yazıyorum.

ÇÖZMEYE ÇALIŞTIĞIM SORUN

Seyahat planlamak bugün dağınık ve zahmetli. Uçuşu Skyscanner'da, oteli Booking'de, gidilecek yerleri sosyal medyada ya da yapay zekaya sora sora derliyoruz — ortaya parça parça bir plan çıkıyor, aradaki boşluklar gözden kaçıyor. Üstelik çoğu kişinin bilmediği detaylar var: örneğin transit vize. "Ucuz aktarmalı bilet buldum" derken, bazı ülkelerde havaalanından çıkmasanız bile transit vize gerektiği için aktarmada mahsur kalma ya da uçağa alınmama riski çıkabiliyor.

ROTAVİ NE YAPIYOR?

Kısa bir anketle (kaç kişi, yolcu profili, tercihler — gece hayatı, tarih/arkeoloji, doğa vb.) size özel, gün gün bir plan oluşturuyor. Plan şunları içeriyor:

• Uçak bileti ve konaklama önerileri
• Hangi gün nereye gideceğiniz — gün gün rota
• Önerilen mekanların puanları
• Rotayı telefondaki navigasyon uygulamasında haritada açma
• Seyahat sigortası ve araç kiralama seçenekleri
• Vize ve transit vize uyarıları
• İndirilebilir PDF + döviz notları

TEKNİK YAKLAŞIM

Önemsediğim ilke: yapay zeka yalnız planı kurguluyor; mekanlar, uçuşlar gibi gerçek veriler otoriter kaynaklardan/API'lerden geliyor — yani model "uydurmuyor". Şu an 4 kıtada 39 ülke / 400+ şehir, kullanımı ücretsiz.

GERİ BİLDİRİM İSTEDİĞİM KONULAR

1. "Tek çatı altında planlama" fikri sizce gerçek bir ihtiyaca denk geliyor mu?
2. Plan kalitesi ve kişiselleştirme — bir sonraki seyahatinizde gerçekten kullanır mıydınız, ne eklemeli?

Denemek isteyenler "buraya tıklayarak" ulaşabilir. Solo geliştirme sürecini (mimari, maliyet, AI tarafı) merak eden olursa seve seve paylaşırım. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekler

• logo (1).webp
    logo (1).webp
    7.7 KB · Hit: 10
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,223,870
Üyeler
198,648
Son üye