Bilgisayar Formatından Sonra Başıma Gelenler

Samet10y

80+
Reaksiyon skoru
1
Bende rutindir, 4-5 ayda bir format atarım bilgisayara. hep de kullandığım bir flash bellek var Windows 11 kurulu. Bugün de dedim format atayım. İlkten %11'e gelince kapandı geri açtı bilgisayar kendini, dedim ön portlar bozuluyor herhalde arkaya takayım. Bu sefer kapanmıyordu ama donmaya başladı yine %10-%11'lerde. Başka flash aldım Windows 10 kurdum bir kere donma yaptı biraz bir normal çalıştı ama sonra batırdı. 10 dakikada bir kasadaki tüm fanlar çalışıyor ama elektrik gitmiş gibi PC restart yiyor. Artık iyice arttı 2-3 dakikada bir kendini restartlıyor. Ama BIOS'a girdiğim zaman böyle bir sorun yok normal şekilde duruyor restart falan atmıyor kendi kendine.

Denediğim çözümler:
-Format atıldı ama bir kere donma oldu aç kapa yapmak zorunda kaldım.
-BIOS pilini çıkarttım.
-RAM'leri çıkarttım temizledim geri taktım.
-Ekran kartını tak çıkar falan yaptım.
-Güç kablosunu çekip 30-40 saniye güç tuşuna basma işlemini yaptım.

Yardımlarınızı bekliyorum ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.

Bende rutindir, 4-5 ayda bir format atarım bilgisayara. hep de kullandığım bir flash bellek var Windows 11 kurulu. Bugün de dedim format atayım. İlkten %11'e gelince kapandı geri açtı bilgisayar kendini, dedim ön portlar bozuluyor herhalde arkaya takayım. Bu sefer kapanmıyordu ama donmaya başladı yine %10-%11'lerde. Başka flash aldım Windows 10 kurdum bir kere donma yaptı biraz bir normal çalıştı ama sonra batırdı. 10 dakikada bir kasadaki tüm fanlar çalışıyor ama elektrik gitmiş gibi PC restart yiyor. Artık iyice arttı 2-3 dakikada bir kendini restartlıyor. Ama BIOS'a girdiğim zaman böyle bir sorun yok normal şekilde duruyor restart falan atmıyor kendi kendine.

Denediğim çözümler:
-BIOS pilini çıkarttım.

normal açtığında sorun yoksa kullan öyle bide neden böyle bi rutinin var ki

Biosta sıkıntı yok hocam windows ekranı geldiği zaman kapanmalar başlıyor. Şuan bilgisayar yarım saattir bios ekranında duruyor.
bende çok anlamam teknik sorunlardan bilgisayarcı halleder ama oda para ister baya internetten araştırabilirsin çözümlere çoğu şeyi denemişsin zaten aklıma başka bişey gelmedi

bende çok anlamam teknik sorunlardan bilgisayarcı halleder ama oda para ister baya internetten araştırabilirsin çözümlere çoğu şeyi denemişsin zaten aklıma başka bişey gelmedi
Eyvallah hocam düşünmeniz yeter hayırlı akşamlar

Denediğim çözümler:
-BIOS pilini çıkarttım.

Format USB'si temiz mi bir kontrol et.
Belki içine farklı dosya falan atmışsındır farketmeden

Bunun sebebi muhtemelen kurulum sırasında bozuk dosyalar vs. yüklenmiş olabilir

Format USB'si temiz mi bir kontrol et.
Belki içine farklı dosya falan atmışsındır farketmeden

Bunun sebebi muhtemelen kurulum sırasında bozuk dosyalar vs. yüklenmiş olabilir
Windows 10 kurulumunda sıfır usb bellek aldım ama kurulum esnasında bir kere donma yaşandı kapatıp açmam gerekti. Donma olayı hep karşıma çıktı.

Windows 10 kurulumunda sıfır usb bellek aldım ama kurulum esnasında bir kere donma yaşandı kapatıp açmam gerekti. Donma olayı hep karşıma çıktı.
usbyi nasıl hazırladın bi anlatır mısın hocam ?
Belki anlık dalgınlıkla yanlış birşe yapmışsındır

usbyi nasıl hazırladın bi anlatır mısın hocam ?
Belki anlık dalgınlıkla yanlış birşe yapmışsındır
Bildiğimiz windows 10 için usb iso dosyası hazırladım kurulumu yaptım hocam biçimlendirme işlemleriyle birlikte.

Bildiğimiz windows 10 için usb iso dosyası hazırladım kurulumu yaptım hocam biçimlendirme işlemleriyle birlikte.
Rufus ile iso dosyasını'da açtın

Tek RAM ile deneyebilirsin
RAM'lerde XMP/EXPO açıksa deneyebilir misin , ram kararsızlığı yüzünden yapabilir belki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,223,776
Üyeler
198,632
Son üye
blaq

Geri