4-4 ayda bir format bence çok gerekli değil. Harddisk ömrünü azaltıyoesunuz. Ssd veya hdd bad olmuş olabilir. Harddisk tamam et programı ile sağlık kontrolü yapın. Düşükse diski değiştirmek gerek. Harddisk sentinel ile bakabilirsiniz.
Bekle hocamdiskin yazma hızı düşükse burada donabilri belki.Keşke o zaman yapsaydım da bugün patlamazdım belki hocam. Şimdi videosuna baktım da hocam o işleme dayanmaz kapanır o süre içinde bilgisayar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sanırım bu ekranda dondu bu seferde
Haklı aslında , format işlemi aslında bilgisayarı yoran bir işlem.4-4 ayda bir format bence çok gerekli değil. Harddisk ömrünü azaltıyoesunuz. Ssd veya hdd bad olmuş olabilir. Harddisk tamam et programı ile sağlık kontrolü yapın. Düşükse diski değiştirmek gerek. Harddisk sentinel ile bakabilirsiniz.
Kendini kapattı açtı masaüstü geldi derken yine kapattı kendiniBekle hocamdiskin yazma hızı düşükse burada donabilri belki.
ortalama 15 dakika falan bekle bi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Haklı aslında , format işlemi aslında bilgisayarı yoran bir işlem.
İşlemci , SSD falan çok çalışır ve ısınır bu süreçte
Masaüstü geldiyse format atıldı muhtemelen.Kendini kapattı açtı masaüstü geldi derken yine kapattı kendini
CPU sıcaklığı normal hocam 39-41 görüyor maksimumMasaüstü geldiyse format atıldı muhtemelen.
Bu dediğim gibiyse bi CPU sıcaklık takibi yap
Biosta Hardware Monitor, PC Health veya Power sekmesini bul , oradan bi CPU sıcaklığına bak bakalım
Valla hocam Allah razı olsun uğraştırdım sizi bende artık yarına bırakacağım acayip uykum geldi. Teşekkür ediyorum sizlereSorun SSD veya PSU başka açıklaması yok muhtemelen hocam
Başka DİSK varsa ona kurup dene bendeki fikirler bitti hocam
Aynı sorunu yaşadım hocam hdd kullanırken depolamadan diye tahmin ediyorum ömrünü doldurmuş olabilir depolama biriminizValla hocam Allah razı olsun uğraştırdım sizi bende artık yarına bırakacağım acayip uykum geldi. Teşekkür ediyorum sizlere