Ddr5 Sistem Reset Sorunu

mehmet323

80+
Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar Merhaba,

Yeni sistem kurdum ama reset sorunundan kurtulamadım pc belirsiz zamanlarda reset atıyor bazen 3 4 gün boyunca hiç reset atmazken bazen 10dk da bir reset atıyor, ilk zamanlar reset atınca kendinden açılıyordu şimdi dram ve cpu ışığı yanıyor kalıyor sistem açılmıyor. Kapatıyorum 10dk falan bekleyince tekrar açılıyor, internette gördüğüm bütün ayarları denedim ama nafile, konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Sistemdeki parçalar şu şekilde;
Anakart Msi b850 gaming pro wifi6 e
Ram curicial pro ddr5 6400mhz cl38
Cpu Ryzen 7 7800x3d
Gpu Rx 9070xt

Hocam msi b850 chipsetlerinde malesef çok başarılı diyemeyiz ve birçok bios güncellemesi ile hataları düzeltmeye calıstı. forumlarda çokça msi işlemci yakıyor diye konusuldu (b850 chipset için) yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz. en belirgin hata sanırım ramler düzgün eğitilmiyor ve
ramin kendisi, bios veya bellek denetleyicisi üzerine kayıyor ama net bilemeyiz her şey olabilir.

Sizden ricam bios sürümünüzün güncel olup olmadığını kontrol eder misiniz?

ayrıca işlemci tam oturmama pin algılamama gibi sorunlar olabiliyor ve sistem açılma ihtimali var dost ek bilgi olarak ekleyelim

Minidump dosyasını kontrol ettin mi

Hocam msi b850 chipsetlerinde malesef çok başarılı diyemeyiz ve birçok bios güncellemesi ile hataları düzeltmeye calıstı. forumlarda çokça msi işlemci yakıyor diye konusuldu (b850 chipset için) yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz. en belirgin hata sanırım ramler düzgün eğitilmiyor ve
ramin kendisi, bios veya bellek denetleyicisi üzerine kayıyor ama net bilemeyiz her şey olabilir.

Sizden ricam bios sürümünüzün güncel olup olmadığını kontrol eder misiniz?

ayrıca işlemci tam oturmama pin algılamama gibi sorunlar olabiliyor ve sistem açılma ihtimali var dost ek bilgi olarak ekleyelim
Hocam bios sürümü son güncel sürüm, tüm parçaları söküp tekrar takıp deneyeyim bir de.

Minidump dosyasını kontrol ettin mi
Kernel hatalarını da kontrol ettim ama hatta chat gpt den de çokça yardım aldım ve ilk ihtimal ram kararsızlığı diyor ikinci ihtimal ise ram anakart veya gpu bellek kontrolcüsü sorunu diyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hayır tüm parçalara gerek yok sadece ramleri dener misiniz ? tek tek takarak çalıştırın arızalı kit olma şansı var bu ihtimali eleyin bence iş yükü oluşmaması açısından
Ramlerim kit değil o yüzden tek tek denedim ama iki ramde de aynı sorunu yaşıyorum

Kernel hatalarını da kontrol ettim ama hatta chat gpt den de çokça yardım aldım ve ilk ihtimal ram kararsızlığı diyor ikinci ihtimal ise ram anakart veya gpu bellek kontrolcüsü sorunu diyor.

Ramlerim kit değil o yüzden tek tek denedim ama iki ramde de aynı sorunu yaşıyorum
Kernel değil, Minidump dosyalarindan bahsettim

Oradaki dosyalar nokta atışı olabiliyor

Msi anakartlarda her açılışta ramlerin 0 dan kontrol edilmesi tarzı bir ayar var açılış 30 40 saniyeye uzuyor ama her seferinde 0 hata ile açılıyor pc. Bunu dener misin? Ai a anakartının modeli ve bu ayarı yazarak bulabilirsin