Windows 10, Windows 11 Den Daha Hantal Çalışıyor.

Şu an windows 11 olarak kurdum akşam fps testlerini yapıcam artık occt de test yaptım yarım saat kadar işlemcide hız düşmesi yaşamıyorum max 68-69 dereceleri gördüms tabi çalışıyor sistem problemsiz.

CPU: Ryzen7 9800X3D
GPU: Sapphire Nitro+ 9070XT
RAM: XPG Lancer 64GB(2x32GB) 6000MHz CL30
Anakart:Gigabyte X870 Aorus Elite WiFi7 ICE
PSU: MSI Mag A850GL 850W PCIE5
Soğutma: Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm
Kasa: Lian Li V100R
Depolama: Crucial P3 Plus 3x2TB SSD
Klavye: AKKO MONSGEEK FUN60 Ultra
Mouse: Razer Viper V3 Pro Wireless
Kulaklık: HyperX Cloud 3 Wireless
Monitör: AOC 25G4KUR 24.5" 0.3 ms Full HD Pivot IPS 420Hz & ASUS 27" ROG STRIX XG27WCS 1Ms 180Hz 2K

Sistem özelliklerim bu şekilde. Normalde Windows 11 kullanıyordum ama sanki istediğim gibi akıcı gelmiyormuş gibiydi bende Windows 10 a geçtim. Sistem Windows 11 den daha hantal duruma gelmiş gibi hissettirdi ek olarak Windows 10 driverlarını indiriyorum bu sefer hata veriyor kurulum yaparken driverları ve tekrardan kuruyorum çözülüyor falan ama normalde 10 da daha akıcı olması gerekirken daha hantal duruma gelmiş hissi var. Sizce yapmam gereken veya önerdiğiniz bir şey varsa denemek isterim. Aktifte sadece CS2 ve LOL oynuyorum bilgisayarı kullanma amacım bu şekilde.
Bu sistemde 10 çalıştırmak işkence olur, sistemin en guncel parçalardan olusuyor.
W10 destek bitti.
Çogu parçalarda driver sorun yasarsın/yasayabilirsin.
24 te asus tuf a bile o zamanda 10 kurdum ama bazı driver kuramamıstım. Anla yani…

Windows 11 kurdum şu an daha stabil bir kaç bios ayarı da işi kolaylaştırdı stabil olması için.

windows kuracaksan 10 yada 11 ltsc öneririm daha hızlı çalışıyor gereksiz servisler yok ve desteği çok uzun yıllar boyunca olacak

LTSC sürümünü nereden bulabilirim baya baktım ama bulamadım.

Benım sıstemımden ıyı sıstemın var.Gen4 ssd ıle kullanıyorum iki gün önce uefi ile kurdum.Yağ gıbı akıyor wın11 sende nasıl hantal anlayamadım.Bu arada daha bıosu guncellemedım

Kurdum 11 i her şeyi hallettim şimdi artık şöyle bir hata var sistemi yeniden başlat dedin mi kapatıyor açılırken siyah ekranda kalıyor komple kapatıp açmam gerekiyor düğmeden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,582
Üyeler
199,190
Son üye
eymen.ehej

Geri