Sürekli Psu Fişini Çekmek Psu'ya Zarar Verir mi?

OzanKayaa

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhaba ben gece PC'yi kapattigimda fisini de çekiyorum, sabah girince tekrar fise takip acıyorum monitörude aynı şekil. Bu PSU'ya zarar verir mi ne yapsam iyi olur?

Merhaba ben gece PC'yi kapattigimda fisini de çekiyorum, sabah girince tekrar fise takip acıyorum monitörude aynı şekil. Bu PSU'ya zarar verir mi ne yapsam iyi olur?
Düğmesinden kapatsan daha iyi olur
bencede onun sartelinden kapatsan daha iyi olur ya da 1 tane şartelli priz al akım korumalı , onun sartelini kapat , belki sürekli oranin fisini çeke ceke aşındirirsın

Teknik olarak hayır ama psu arkasındaki şarteri kullanmak daha mantıklı

Hocam PSU nun tuşuna bas kapat ondan sonra istiyorsan fişide çekebilirsin ama yani aralarında bi fark olmaz prensip olarak dediğimi yapman daha iyi olur

Zararı yok.

Kullandığım psu gereği ve Türkiyemizin malum stabil olmayan nispeten dalgalı elektriğinden dolayı

Şalteri 0 konumuna getirmem ve akım korumalı prizi düğmeden kapatmama rağmen halen elektrik tüketmeye ve kasa içerisindeki bazı parçalara minik elektrik sinyalleri gittiğini fark ediyorum (bildiğiniz sinyal sesi çok ince)

şalter 0 konumuna getirmek ve psu fişini çekmek en güvenlisi (fiş tarafı çekilecek psu tarafı değil. Psu tarafı sök tak sök tak mantıklı değil)

Şalter 0 konumda ve priz açık
IMG_0750.webp

Şalter 0 konumda ve bu sefer priz kapalı
Halen elektrik çekmeye devam ediyor priz kapalı olmasına rağmen çok az kırmızı ışık yanıyor. Ayrıca kasa içerisinde rastgele tam konumlayamadığım kısımlarda çok ince sinyal sesi geliyor
IMG_0749.webp

Şalter 0 konumda ve bütün fişler çekili.
IMG_0751.webp

Sadece şalteri 0 a getirmem benim için yetmiyor. Şalter + Psu fişini çektiğimde kasa tamamen elektrikten izole oluyor. Burda monitör fişinide çekik görmenizin sebebi monitörün kullanım klavuzunda “uzun süre çalıştırılmayacaksa monitör fişini prizde takılı tutmayın” diyor.

Kısaca psu fişinide çekmezsem elektrikten izole olmuyor kasa ve elektrik sinyalizasyonu almaya devam ediyor.

Siz bilirsiniz 😃😃

Son düzenleme:
Gerek yok yapma öyle şeyler. O kablolar çok sök taka gelmiyor boşluk yapıyor bir süre sonra.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,721
Üyeler
199,211
Son üye
huseyin1358

Geri