Claw's Jc12 4gr 12.8w/Mk Termal Macun - 199 TL (Hb Premium ile)

flyingatm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
453
Yani aşırı sıcak mı bilemedim, güzel macun deniyor; ben de aldım bir tane. Almak isteyenler değerlendirsinler.

1783678257254.webp

ekran kartı için kullanılırmı
Pumpout durumunu bilmiyorum. Ben ekran kartı için MX-6 kullanmıştım. 1 aya pumpout yapmıştı. Pad yapıdaki faz değiştiren macunlar tercih ediliyor daha çok ekran kartına.

Geçen sene aynı fiyata almıştım. Donanım arsivi paylaşmıştı. Çok da iyi bir macun olduğunu söyleyemem. Elimde 5 farklı macun var. Tf8 , tf7 , stc-8, jc-12, mx-4 . Jc-12 sürdükten 1.5 ay sonra sıcaklıkların 7-8 derece arttığını gözlemledim. Tf8 veya tf7 kullanırken hiç böyle bir problem yoktu. Muhtemelen kurudu. Şuan o sürülü sistemde 9700x ile kullanıyorum. Çok ihtiyacınız varsa alın ama daha kaliteli bir şey almanızı tavsiye ederim. Normalde pbo ayarlarıyla +200mhz verip curve optimizer ile -40mV ve 105w modu acık olarak kullanıyorum. Tf8 ve tf7 ile cinebench r23 testinde 79 dereceyi geçmiyor ve oyunlarda 65 dereceyi geçmiyordu. Jc-12 ile ilk başta aynı sonuçları aldım ama şuanki testlerde cinebenchte 87 derecelerde ve oyunlarda 72-75 dereceleri görüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet kullanılır
Neye göre kullanılır? Saçma sapan önerilerde bulunmanyın 2 ayda kuruyan macundan bahsediyoruz. Performansı sadece ilk sürüldüğü zaman iyi. Bir şeyi başkasına herhangi bir dayanağınız olmadan önermeyin

Geçen sene aynı fiyata almıştım. Donanım arsivi paylaşmıştı. Çok da iyi bir macun olduğunu söyleyemem. Elimde 5 farklı macun var. Tf8 , tf7 , stc-8, jc-12, mx-4 . Jc-12 sürdükten 1.5 ay sonra sıcaklıkların 7-8 derece arttığını gözlemledim. Tf8 veya tf7 kullanırken hiç böyle bir problem yoktu. Muhtemelen kurudu. Şuan o sürülü sistemde 9700x ile kullanıyorum. Çok ihtiyacınız varsa alın ama daha kaliteli bir şey almanızı tavsiye ederim. Normalde pbo ayarlarıyla +200mhz verip curve optimizer ile -40mV olarak kullanıyorum. Tf8 ve tf7 ile cinebench r23 testinde 79 dereceyi geçmiyor ve oyunlarda 65 dereceyi geçmiyordu. Jc-12 ile ilk başta aynı sonuçları aldım ama şuanki testlerde cinebenchte 87 derecelerde ve oyunlarda 72-75 dereceleri görüyor.

Neye göre kullanılır? Saçma sapan önerilerde bulunmanyın 2 ayda kuruyan macundan bahsediyoruz. Performansı sadece ilk sürüldüğü zaman iyi. Bir şeyi başkasına herhangi bir dayanağınız olmadan önermeyin
O halde daha çok 1-2 ayı çıkartacak bir macun ve pumpout yapıyor kısa sürede diyebiliriz.

Aynı durumu MX serisinde çok yaşadım. O yüzden MX yerine tercih ettim ben de alırken. Aynı durumu yaşarsam 1-2 aya TF serisinden bir şeyler alırım ben de. TF8 ila TF7 arası gözle görülür fark var mı sizce?

Geçen sene aynı fiyata almıştım. Donanım arsivi paylaşmıştı. Çok da iyi bir macun olduğunu söyleyemem. Elimde 5 farklı macun var. Tf8 , tf7 , stc-8, jc-12, mx-4 . Jc-12 sürdükten 1.5 ay sonra sıcaklıkların 7-8 derece arttığını gözlemledim. Tf8 veya tf7 kullanırken hiç böyle bir problem yoktu. Muhtemelen kurudu. Şuan o sürülü sistemde 9700x ile kullanıyorum. Çok ihtiyacınız varsa alın ama daha kaliteli bir şey almanızı tavsiye ederim. Normalde pbo ayarlarıyla +200mhz verip curve optimizer ile -40mV ve 105w modu acık olarak kullanıyorum. Tf8 ve tf7 ile cinebench r23 testinde 79 dereceyi geçmiyor ve oyunlarda 65 dereceyi geçmiyordu. Jc-12 ile ilk başta aynı sonuçları aldım ama şuanki testlerde cinebenchte 87 derecelerde ve oyunlarda 72-75 dereceleri görüyor.

Teknik olarak kullanılabilir performans olarak söylemedim ayrıca bütçesi herkesin bir olmayabilir tepkiniz anlamsız saygılar

mx 4 amazdon sık sık 320-340 küsürde 4gr- bu işin gurusu değilim ama 100 daha koyar onu alırım sanki

mx 4 amazdon sık sık 320-340 küsürde 4gr- bu işin gurusu değilim ama 100 daha koyar onu alırım sanki
MX serisinin MX7 hariç hepsini denedim. Ama hepsinde 1 ay sonra sıcaklıklarda ciddi artış yaşadım ben. O yüzden alternatif ararken görüp, alıp, konu açtım. MX serisinin seveni vardır ama nedense beni çok üzdü.

Dostlar kaliteli bir termal macun arıyorum Coolermaster Mastergel Maker kullandım en son. Önerebileceğiniz termal macun var mı kaliteli?

Hatta bugün değiştirmeyi düşünüyordum. Tekrar eski tf8 macuna dönecektim. Unutmazsam resimleri eklerim.
Şimdi soğutucuyu çıkardım tahmin ettiğim gibi hem taşma yapmış hem de kurumuş. Elimi vurduğumda hiç yakışmıyor veya sünmüyordu. Resmen kupkuru.

Ekler

• 1000060078.webp
    1000060078.webp
    993.3 KB · Hit: 40
  • 1000060079.webp
    1000060079.webp
    676.7 KB · Hit: 41
Geri