Nasıl Ekran Kartı Seçmeliyim?

Reaksiyon skoru
10
Birkaç tane sorum olacak. 270k plus 64 gb ram sistemim var. PSU'm 850w 5090 alamam maalesef :(
1. Ekran kartı fiyatları neden bu sıralar bu kadar yükseldi? Düşer mi?
2. Bu sistemde hangi ekran kartını tercih etmeliyim 3d modelleme ve video montaj ile uğraşacağım.
3. Neden ekran kartı modelleri arasında bu kadar fiyat farkı var içindeki çipset aynı değil mi aynı performansı vermiyor mu? Neden 5-10 bin lira fark var.

Zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.

Ekran kartı fiyatları neden bu sıralar bu kadar yükseldi? Düşer mi?
ram maliyetleri, muhtemelen yakın gelecekte hayır ama 1 2 sene sonra belki
2. Bu sistemde hangi ekran kartını tercih etmeliyim 3d modelleme ve video montaj ile uğraşacağım.
5080 paran yetmiyorsa 5070ti
. Neden ekran kartı modelleri arasında bu kadar fiyat farkı var içindeki çipset aynı değil mi aynı performansı vermiyor mu? Neden 5-10 bin lira fark var.
belki biri alırsa, mızrağı attık kime tutarsa hesabı

Birkaç tane sorum olacak. 270k plus 64 gb ram sistemim var. PSU'm 850w 5090 alamam maalesef :(
1. Ekran kartı fiyatları neden bu sıralar bu kadar yükseldi? Düşer mi?
3. Neden ekran kartı modelleri arasında bu kadar fiyat farkı var içindeki çipset aynı değil mi aynı performansı vermiyor mu? Neden 5-10 bin lira fark var.

Zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.
1)Hocam kullanacağınız programlar çoklu ekran kartı kullanımına uygun mu?

2)Anakartınız çoklu ekran kartı kullanımına uygun mu

psun 850w oldugu için 5090 alamadığını düşünmek istemiyorum üzülürüm. psunu değiştir hocam 5090 alacak paran varsa dicektim de sanırım konu bu değil. genel olarak 5090a bütçen yetmiyor demek istedin sanırım öyle bi yazmışın ki :D

Chipset aynı tek fark soğutma ve ses farkı. Bütçesi olan 5-10K farkı verir daha kalın blok, daha iyi pad'e,fan'a sahip daha iyi soğuyan ve sessiz çalışan kartı alır. Ne alman gerekir konusu ise ne kadar büyük bir projede çalışacağına bağlı değişir.

Colorful Battle Ax 5070 ti

Muhtemelen olamaz. Onun dışında amd kartlar cuda gibi teknolojileri barındırmadığı için nvidia biraz şart ben f/p olarak ne kadar güçlü bir kart almam gerekir diye sordum.
Hocam DaVinci Resolve Studio ise uyumluymuş

PSU'nun verdiği gücün yetmesi için bu durumda undervolt yapılmalıymış

psun 850w oldugu için 5090 alamadığını düşünmek istemiyorum üzülürüm. psunu değiştir hocam 5090 alacak paran varsa dicektim de sanırım konu bu değil. genel olarak 5090a bütçen yetmiyor demek istedin sanırım öyle bi yazmışın ki :D
Umarım tek derdim 5090'ı beklemek olur. Kim kaybetmiş ki biz bulalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

beslemek*

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,636
Üyeler
199,404
Son üye
yolpol16

Geri