Çözüldü✓ Sizce 5080'in Hakkını Alır Mıyım

AMD RYZEN 7 9800X3D
Kioxia 2TB Exceria Pro LSE10Z002TG8 7300-6400MB-s PCIe NVMe M.2 SSD Disk
Asus ROG Strix ROG-STRIX-1200P Gen5.1 1200 W Power Supply
ROG STRİX X870-A GAMİNG WİFİ
Asus RTX 5080 Prime OC Edition PRIME-RTX5080-O16G 256 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı
ARCTİC Liquid Freezer III pro ARGB
MSI MAG Pano 100R PZ ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL30 EXPO/XMP Uyumlu Beyaz Ram
AOC AGON Pro AG276QZD2 OLED 2K monitörü

bütçe açılınca monitörü 4K ya yükselteceğim, uyumlu parçalar mıdır, 5080 in hakkını alır mıyım, güzel gözükür mü kısacası sıkıntı var mıdır genelde ROG'a para dökmüşsün dediler fakat işlerini ve görüntüsünü seviyorum hoşuma gidiyor.
roga para baymissin

düşündüm aslında ama akvaryum kasaların çoğu basık oluyor nasıl desem daha tombul duruyor ama MSI daha şık ve klas durduğu için bu seçimi yaptım
Görselliğe ve ekosisteme önem verilen sistemler pek fazla toplanmıyor, günümüzde çoğunlukla fiyat/performans ve çok iyi indirimde yakalanmış şeyleri bir araya getirerek bilgisayar toplanıyor. Dolayısıyla evet çok daha az maliyetle aynı performansı alabilirdiniz. Ancak hazır ROG dizerken Corsair'e de yönelseydiniz çok iyi bir ekosistem oluştururdunuz çünkü ROG ürünler iCUE ile doğrudan uyumlular, kendim de tüm ROG ve Corsair ürünlerimi iCUE üzerinden tek tuşla kontrol edebilmek için ikinci bir sistem dizebilecek kadar para harcadım. Performans açısından mantıksız bir yatırım, ekosistem açısından hiç pişman değilim ve harcamaya devam edeceğim.

soru 5080in hakkini alir miyim degil mi hocam?
evet de rogun kalitesiz olduğunu düşünmüyorum bence 5080 i göstertir ayrıca soruların arasında iyi durur mu da var
ki soruların arasında pahalı mı dememişim neden para mevzusu açıyorsunuz ayrıca neden rog aldığımı söylememe rağmen

evet de rogun kalitesiz olduğunu düşünmüyorum bence 5080 i göstertir ayrıca soruların arasında iyi durur mu da var
ki soruların arasında pahalı mı dememişim neden para mevzusu açıyorsunuz ayrıca neden rog aldığımı söylememe rağmen
rog zaten kalitesiz degil sadece performans yerine premium olmasina para vermissiniz. :) rog almaniz benim boyle bir sey diyemeyecegim anlamina gelmiyor, iyi durur mu demissiniz ve hayir bende iyi durmaz diyorum. para konusunu acma sebebim ise her daim ust segmente cikabilecek bir butcesi olan birisi varken o parayi premium marka safsatalarina yatiran insanlari uyarmak icin. paraniz sonsuz degil, neden sizi dusunmeyip konusunu acmayalim hocam?

Hakkını alırmıyım derken oluşan soru verdiğim paranın hakkını almak oluyor o sebeble açılıyor para konusu. asıl merak ettiğiniz şey ne, harcadığınız para önemli değilse zaten istediğinizi parçayı şık diye sipariş geçip keyfinize bakmak var hepimizin zevki aynı değil o sebeble bu tarz zıt cevaplar oluşması normal

Reis sen bu konuyu açma bence

Dakika 1 gol 1. Bişey desem hemen şikayet butonuna basacaklarını bildiğim için

Sence iyi seçim olmamış derken; ben 9800x3d den daha üst (9900x3d 9950x3d) x3dli işlemciyi almasını mı kast etmişimdir yoksa 2k ve ilerde 4k ya geçeceği için x3d işlemciye boşa para vermenin hiçbir anlamı olmadığını mı kast etmişimdir?

Bi düşün hadi bakalım

Bence sen o attığın videoyu kaldır ne demeye çalıştığımı az çok tahmin etmeye çalış. Ki attığın video tamamen 1080p karşılaştırmasıyken 2 de 2 saçmalık yaratmışsın 😄 İki tane x3dli işlemci karşılaştırma videosu atarak hiç tahmin edemediğini gösteriyor (eski mesajlarımda da 2k senaryosu için heleki 4k da zaten fersah fersah x3dli işlemci tavsiye etmediğimi bulabilirsin)

Allah akıl fikir versin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne alınabilir yerine

4kya geçme fikrin ne zaman gerçekleşir tahmini olarak?

5080 2k da fazlasıyla işini görür 4k da ise sadece 16vrame takılır mısın diye düşünüyorum. Büyük ihtimal doku, gölgelendiriciler gibi bir kaç grafik ayarını kısarsan yüksek vram tüketiminin önüne geçebilirsin. 4kda 5080 katiyen oynatmıyor yetersiz tamamen kötü oyun deneyimi dediğimiz bi senaryo henüz çıkmadı :)

Son düzenleme:

Sence iyi seçim olmamış derken; ben 9800x3d den daha üst (9900x3d 9950x3d) x3dli işlemciyi almasını mı kast etmişimdir yoksa 2k ve ilerde 4k ya geçeceği için x3d işlemciye boşa para vermenin hiçbir anlamı olmadığını mı kast etmişimdir?

Bi düşün hadi bakalım

Bence sen o attığın videoyu kaldır ne demeye çalıştığımı az çok tahmin etmeye çalış. İki tane x3dli işlemci karşılaştırma videosu atarak hiç tahmin edemediğini gösteriyor (eski mesajlarımda da 2k senaryosu için heleki 4k da zaten fersah fersah x3dli işlemci tavsiye etmediğimi bulabilirsin)

x3d avantajını zaten rekabetçi oyunlarda gösteriyor, hikayelide kim ne yapsın x3d işlemciyi

Bi düşün hadi bakalım

Bence sen o attığın videoyu kaldır ne demeye çalıştığımı az çok tahmin etmeye çalış. İki tane x3dli işlemci karşılaştırma videosu atarak hiç tahmin edemediğini gösteriyor (eski mesajlarımda da 2k senaryosu için heleki 4k da zaten fersah fersah x3dli işlemci tavsiye etmediğimi bulabilirsin)

Allah akıl fikir versin

Doğrudur hocam 2k da (sonrasında 4k) kullanılcaksa x3d işlemcinin çok bir getirisi olmuyor şahsen ben olsam u7 270K plus alır geçerdim

x3d avantajını zaten rekabetçi oyunlarda gösteriyor, hikayelide kim ne yapsın x3d işlemciyi

Aynen öyle. Heleki ilerde 4k ya geçeceği zaman 9800x3dnin 3d vcachenin hiçbir nimetinden faydalanamayacak. Rekabetçi oynayan adamında isteği bol fps olur yine 2k çözünürlükle çok işi olmaz diye düşünüyorum

Aynen öyle. Heleki ilerde 4k ya geçeceği zaman 9800x3dnin 3d vcachenin hiçbir nimetinden faydalanamayacak. Rekabetçi oynayan adamında isteği bol fps olur yine 2k çözünürlükle çok işi olmaz diye düşünüyorum
O dediğin şeyi düşündüm ama öyle bi söylemişsinki sanki işlemci yükselt kafasında anlaşılıyor uzatmaya gerek yok tamam

5080 para israfı. Hakkını alırsın ama kart parasının hakkını verir mi bilemem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,328
Üyeler
199,340
Son üye
nympetria

Geri