Müslüman olarak konuşursam, stokçuluk dinen doğru değil. İlk cümlen Türkiye'yi nasıl ekonomi ile zorla sosyal çürümeye ittiklerinin kanıtı. Kasıtlı yapılıyor bunlar, düzenli olarak insanları bir öfke seline iterek uyutma mevcut. Mevcut ülke şartları insanı stok yapmaya, faiz yemeye iten saçma sapan bir duruma büründü. Faizle ticareti, üretimi, esnafları falan öldürüyorlar. Ben çok dikkat ediyorum fakat ben bile bazı şeyleri mecbur stok yapıyorum çünkü 2 ay sonra o fiyata bulamayacağım ve düzenli alacağım şeyler. Tüketici stok yapıyor düzenli aldıklarını ki sonrasında başka şeylerde cebi darlaşmasın diye. Benim 2 yıl önce düzenli aldığım ürün mesela 10X zam yemiş. Satış kısmında ise burada suçlu tüketici değil satıcılar oluyor. 200 tane ver alırlar, kampanyalı ürünlerde tek hesap sistemine geçilmesi lazım. Farklı hesap içinde IP'den sınırlama getirilmesi lazım. En azından toplu alıcılara vakit kaybettirirler. Bence yapılan en büyük ayıplar ram indiriminde yapıldı, ramde çünkü çoğu satmak için aldı. Gidipte gıda alırken satma niyetiyle değil kullanma niyetiyle alacak kişiyede bir şey demem, sonra pahalıya alacağına şimdi ucuza alıyor. Bana kullanmadın ama kullandığın son yanık kelimeside çok yanlış bir kelime kullanmamanı tavsiye ederim, yanlış.