Steam ve Epic Games Üzerinde Düşük İndirme Hızı

REpocket

80+
Reaksiyon skoru
4
Selamlar, bir süredir beni deli eden bir sorunla uğraşıyorum. Kabloyu değiştirdim yine olmadı sorun ne gerçekten bilmiyorum.
Normalde kullandığım hız 1000 Mbps ama Steam'de ve Epic Games üzerinde aldığım indirme hızı maksimum 100Mbps, hatta aynı sorun EA Games Launcher için de geçerli.
Laptop ile de test yaptım kablosuz şekilde 300Mbps hızda Epic Games'te indirme yapabiliyor. Ama ben kablolu şekilde bile bu hıza yaklaşamıyorum.
Speedtest'lerde hiçbir sorun yok takır takır çalışıyor ama oyun indirirken niye böyle yapıyor anlam veremedim.
Ek olarak tarayıcı üzerinden de bir şey indirdiğimde absürt derecede düşük hızlar alıyorum.
Bütün forumlara baktım neredeyse ama herkes aynı şeyi söylüyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1784669741726.webp
1784669756803.webp
1784669767740.webp

ea launcher hep sorunlu zaten cmd acip komut girince duzeliyodu suan hatırlamıyorum ama yabancı bı subreddit de gormustum 1-uygulamalari yonetici olarak calistirmayi deneyebilirsin 2- hdd yada cok yavas bı ssd kullaniyosan ssd/hdd internetin hızına yetisemiyor olabilir 3- goodbye dpi tarzı seyler belki yardımcı olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende 1000 Mbps kullanıyorum önce Ethernet Windows Üzerinden 1 Gbps Ayarı yaptım çok sık olmaya başlayınca modemi kapattım 1 2 dk içinde geri açtım bilgisayara gelen Ethernet kablosunu çıkarıp tekrar taktım düzeldi bir haftadır daha görmedim

bende 1000 Mbps kullanıyorum önce Ethernet Windows Üzerinden 1 Gbps Ayarı yaptım çok sık olmaya başlayınca modemi kapattım 1 2 dk içinde geri açtım bilgisayara gelen Ethernet kablosunu çıkarıp tekrar taktım düzeldi bir haftadır daha görmedim
hocam bahsettiğin ethernet windows ayarı nasıl yapılıyor biraz daha açara mısın

hocam bahsettiğin ethernet windows ayarı nasıl yapılıyor biraz daha açara mısın
Başlat menüsünden ağ bağdaştırıcınızı açın, 'Yapılandır'a tıklayın Üst sekmeden gelişmiş sekmesine geçiş yapalım
Özellikler listesinden hız ve çift yönlü (Speed & Duplex veya Link Speed) ayarını bulun.
Değeri Otomatik Anlaşma (Auto Negotiation) yerine 1.0 Gbps Tam Çift Yönlü olarak seçin ve Tamam'a tıklayın

Geri