Neredeyse Tüm Oyunlarda Drop Yiyorum

Fwcy

80+
Reaksiyon skoru
1
Sistemim:
Asus rog strix rx480 8gb
AMD ryzen 5 5600X
Xpg 3200mhz ddr4 ram
Corsair vs450 450wpsu
Asus prime b550m-k Anakart
Modelini ve hızını tam bilmiyorum fakat testlerde temiz çıktı SSD. Neredeyse tüm oyunlarda drop yiyorum(Minecraft tarzı hariç) aşağıdaki maddeleri uyguladım çözüm olmadı yardım ederseniz sevinirim

İşlemci Soğutucu: İşlemci sıcaklıklarını düşürmek ve ısı kaynaklı darboğazları önlemek için kule tipi soğutucu (Thermalright Assassin X 90 SE ARGB) alındı ve sisteme eklendi.
İşletim Sistemi Değişikliği: Takılma ve optimizasyon sorunlarını çözmek amacıyla sistem Windows 11'den Windows 10'a geri düşürüldü (Clean install / Format süreci yaşandı).
Anakart BIOS İşlemi: Sistem kararlılığı için anakart (ASUS Prime B550M-K) BIOS'u güncellendi.
Yapılan Diğer Donanım ve Sistem Testleri:
PSU (Güç Kaynağı) Kontrolleri: Voltaj ve güç kararlılığı incelendi, test edildi.
Depolama ve Disk Sağlığı: SSD okuma/yazma performansları ve sağlığı test edildi, temiz çıktı.
RAM Testleri: Belleklerin durumları ve frekans kararlılığı kontrolden geçirildi.
Denenen Yazılımsal ve İnce Ayarlar:
BIOS Hız / Frekans Denemeleri: İşlemci frekansını sabit tutma girişimleri (manuel hız sabitleme adımları ve bunların risk değerlendirmeleri) konuşuldu ve test edildi.
Çeşitli Oyun İçi Optimizasyonlar: Farklı oyunlarda (GTA V, ETS 2, Valorant vb.) yaşanan drop'lar tek tek analiDonanım Arızaları ve Sağlık Durumu:
SSD (Depolama): Yapılan testlerde ve okuma/yazma kontrollerinde temiz çıktı, veri okuma gecikmesi veya bozulma yok.
RAM (Bellek): Bellek testleri temiz çıktı, hızları ve DOCP ayarları kararlı şekilde çalışıyor.
İşlemci (CPU): Sıcaklıkları, kule tipi soğutucu takıldıktan sonra stabil ve testlerde donanımsal bir arızası olmadığı görüldü.
Ekran Kartı: Sürücü çökmeleri, siyah ekran veya donanımsal bir arıza barındırmadığı, testlerin temiz olduğu doğrulandı.
Güç Kaynağı (PSU): Voltaj dalgalanması veya yetersizlik yaratmadığı, güç testlerinin temiz olduğu teyit edildi.
Yazılımsal ve Sistem Ayarları:
Shader Cache (Gölge Önbelleği): Temizlenmesine rağmen takılma sorununu çözmediği görüldü.
BIOS ve Çipset Sürücüleri: Zaten güncel sürümleriyle eksiksiz olarak kurulmuş durumdaydı.
Güç Planı: Sistem zaten "Yüksek Performans" moduna çekildi.
Arka Plan Uygulamaları: Windows Defender taramaları, gereksiz programlar veya arka plandaki şişkinlikler temizlendi (sadece Vanguard, Steam, Riot İstemci ve AMD Software kalıyor).
Görüntü Senkronizasyonu: FreeSync kapalı tutularak olası uyumsuzluk ihtimali elendi.z edildi.

Merhaba, epeyce sıkıntı çekmiş ve uğraşmışsın, madde madde bu kadar detaylı da yazmışsın.

Bu sistemi FullHD monitörle kullanmıyorsundur diye tahmin ediyorum. Bütün oyunlardan kastın hangileri mesela? Unreal Engine la yapılan oyunlar güncel sistemlerde bile drop - stutter yapabiliyor, kaldı ki senin ekran kartı 10 yıllık, sürücü ve vram kaynaklı sıkıntılar da yaşıyor olabilirsin.

Cevap için teşekkür ederim
Cs 2 de 1080p düşük ayarlarda drop giriyor FPS yi 90 a sabitleyince azalıyor ayrıca drop en fazla menülerde giriyor
ETS 2 de gece vakti ışığın fazla olduğu yerde giriyor
Witcher gibi oyunlarda da 1080p low da giriyor

Cevap için teşekkür ederim
Cs 2 de 1080p düşük ayarlarda drop giriyor FPS yi 90 a sabitleyince azalıyor ayrıca drop en fazla menülerde giriyor
ETS 2 de gece vakti ışığın fazla olduğu yerde giriyor
Witcher gibi oyunlarda da 1080p low da giriyor
Sanirim ekran kartin omrunu tamamlamaya baslamis gpu cipsette lehim catlaklari olusmaya basladiginda soyledigin sorunlar olmaya basliyor yavas yavas. Tabi baska bir seyde olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,549
Üyeler
199,827
Son üye
legend447

Geri