Web Geliştirme Önemli mi ve Popüler mi Vs.?

Cumali.

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar size sorum var bilen kişiler varsa cevap verirse daha mutlu olurum web geliştirici olmuş, yakını veya olmayı düşünenler vs. varsa sorularım var sizlere web geliştirici birisi işe alınır mı alınması için neleri öğrenmeli front end ve back end'de olay bu bence front end tamam html css ama şey yazılım için ne seçmeliyiz yada back end için ne seçmeliyiz yazılımda ve zor mu yani biliyorum her mesleğin kendine göre zorluğu var ama yani bunun ayrı bir zorluğu var mı daha zor veya orta.Tanıdığım biri var yani diyor ki web geliştiriciliği olmaz çok takip etmelisin sonra web sayfası yapacaksın böyle bir markanın vs. adına ve çok bulamazmışım iş gerçekten öyle mi?

Arkadaşlar size sorum var bilen kişiler varsa cevap verirse daha mutlu olurum web geliştirici olmuş, yakını veya olmayı düşünenler vs. varsa sorularım var sizlere web geliştirici birisi işe alınır mı alınması için neleri öğrenmeli front end ve back end'de olay bu bence front end tamam html css ama şey yazılım için ne seçmeliyiz yada back end için ne seçmeliyiz yazılımda ve zor mu yani biliyorum her mesleğin kendine göre zorluğu var ama yani bunun ayrı bir zorluğu var mı daha zor veya orta.Tanıdığım biri var yani diyor ki web geliştiriciliği olmaz çok takip etmelisin sonra web sayfası yapacaksın böyle bir markanın vs. adına ve çok bulamazmışım iş gerçekten öyle mi?
artık web geliştirici diye bi mesleğin önemi yok html ve css çok basit düzey kalıyo ayrıca yapay zeka alasını yapıyo. sürekle bırak site geliştirme araçları da dolu

12 senede belki 300 milyon satır kod yazmış, sayısız yurtiçi ve yurtdışı şirkette her rol ve pozisyonda çalışmış bir full stack web developer olarak diyebilirim ki, son 1 senedir neredeyse 1 satır kod yazmadım. AI sektörü ele geçirdi. Eski ve iş ağı olan birisi olduğum için şu an daha çok proje yöneticisi olarak görev alıyorum. Ağım ve geçmişim olmasa, benim de bir değerim kalmadı; 12 senelik bilgi birikimimin de.

Yapmanız gereken şey tasarım öğrenmek. UI, UX, tasarım trendleri takibi, algoritmik düşünce, figma, figma to HTML (tailwindcss, vanilla JS) öğrenmek.

Figma'da tek sayfa tasarım yapıp, müşteriye beğendirip; sonra bunu HTML'e çevirip; kalan tüm sayfaları da AI ile "bu tasarım karakterini takip ederek, XXXX sayfalarını türet" diyerek ilerleyebiliyorsunuz artık.

Tek izlemeniz gerek yol bu. Aksini diyen ya yolun başındadır ya da bu çağda sıfırdan mühendis yetişsin istiyordur.

Anlamadığın bir konuda AI ile de Fransız kalırsın. Cahil kalmak hiç bir ortamda marifet değil.

Geri